Két monitoros rendszeren a felbontás a kisebbik monitoré lesz

 ( sargarigo | 2010. március 8., hétfő - 21:14 )

Sziasztok!

Kérlek mondjatok valami okosat erre! Adott két monitor, az egyik egy lcd 1024x768-as felbontással, a másik pedig egy Fujitsu 1280x1024-es felbontással. Ez utóbbi a fő monitor. Amikor indítom a gmplayer-t (természetesen a nagyobbik monitoron), akkor ablakos módban szépen játsza a filmet, de ha kinagyítom teljes képernyőre, akkor nem nagyítja ki. Kipróbáltam mindkét képernyőn, és egyiken sem megy ez. Nvidia kártya van a gépben, és engedélyezett a xinerama. Gondolom ez utóbbi okozza a galibát.
Vélemények?

Krisz

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Miért nem két külön display-ként kezeled? Akkor olyan lesz mintha két külön géped lenne, lehet kármilyen felbontás az egyiken és a másikon is.

Azért, mert akkor nincs összefüggés a két "gép" között. Nekem kell az, hogy egyikről áthúzzak egy alkalmazást a másikra. Kipróbáltam, és nem tudom megszokni a "két gépes" megoldást :(

Krisz

Használj TwinView-et (a Xinarama elavult, korszerűbb Xorg-al nem támogatott).

Magát az MPlayer-t (GUI, frontend nélkül) engedi teljes képernyőre rakni?

Sziasztok!

Bocs a késésért, mostanában zűrös volt az élet kicsit..
Szóval az mplayer nem csinál teljes képet, csak ha kinagyítom az ablakot (persze ekkor látszanak az ablakkeretek, meg a főpanel).
A twinview-ot hogy tudom összehozni?

Krisz

nvidia-settings programocskával triviális a beállítása.

Az xrandr -t próbáld ki, hátha. Parancssorból felbontás állítható, ki-bekapcsolhatóak a monitor kimenetek & kijelölhető, melyik legyen az elsődleges.