Dialta fénymásoló / scanner -> Linux ProFTPd HELP

 ( log69 | 2010. február 16., kedd - 19:34 )

Sziasztok,

Tudna valaki segíteni?

Van egy Minolta Di2510f nyomtató (ami fénymásoló is), és ami tud scan-nelni.

Lényeg hogy beállítható rá hogy FTP protokollon küldje a PDF scan-t. Debian-os szerveremen ProFTPd fut, de sehogy sem akar összejönni hogy át tudja küldeni az anyagot.

Win-es kliensről (meg sok másikról) leteszteltem, mind privát és mind Anonymous módban is. Ment az írás és olvasás - mind aktív és passzív módban.

Az FTP mappa jogosultságai is rendben van. A ProFTPd konfiggal is játszottam sokat, de mint mondom, minden egyéb másról megy az FTP kommunikáció, csak a fénymásoló nem tudja küldeni az adatot valamiért.

tcpdump -n port 21
paranccsal szépen látszik is hogy kommunikálnak, proftpd logjában is látszik hogy sikeresen megnyitja az FTP kapcsolatot, majd chroot a directory-ra, majd close.

Elég SOS lenne az ügy, hálás lennék néhány tippért.

Eredetileg van egy ftp kliens progi a fénymásolóhoz amivel idáig működött is, de ezt nem szeretném visszatenni Win-es kliensekre több okból is.

Előre is köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

valaki esetleg?

up

Azt nézném meg hogy windows-al mit kommunikál amikor ott megy.

közben annyi változást sikerült elérnem, hogy feltettem egy win-es kliensre egy FileZilla FTP szerver progit, és azzal tökéletesen megy aktív módban a kommunikáció, sikerül a fénymásolónak beledobnia a megadott mappába a PDF fájlt.

ezek után már csak azt nem értem, hogy a linux-os ProFTPd -vel miért nem jön össze (kikapcsolt tűzfalallal sem).

timeout beállítások nem érdekesek szerintem, jogosúltsággal kapcsolatban mindent megadtam amit lehetett - de mint írtam, win kliensről (firefox vagy totalcommander) megy mind az aktív, és mind a passzív kapcsolat, mind privát, mind anonymous módban. ezért furcsa.

Ezért kellene belenézni a vezetékbe. Ki tudja mi is folyik ot... Kb. olyasmire tippelek mint a windows-os telnet és linux-os telnet. Az is szép halál volt. Microchip ethernetes kontrolleréhez csináltak demo telenet szervert, de csak windows-ból ment rendesen.