Cross-LFS #1

 ( hrgy84 | 2010. február 12., péntek - 12:14 )

Belevagtam. Tul vagyok a dolog elso reszen, epp a /tools rendszer kissebb cuccai forognak. Mivel egy komplett konyvet szenteltek a dolognak, ide csak azokat irnam le, amelyekkel megszivtam:

5.12. Cross Binutils-2.20

Mar egy sokkal kesobbi szakaszban jottem ra, hogy az itt forgatott ld keresesi utvonala ugy nezett ki, hogy '=/tools/lib', es egyszeruen keptelen volt megtalalni az eglibc .o fajljait. A megoldas az lett, hogy az ld/genscripts.sh fajlban ugy a 170-edik sor kornyeken az egyik ertekadasbol kivettem az extra egyenlosegjelet. A komment folotte ezt irja 'The "=" is harmless if we aren't using a sysroot, but also needless.', hat, nem.

5.13. Cross GCC-4.4.2 - Static

Itt a leiras azt mondja, hogy hozzunk letre egy tokures limits.h-t - es a gcc forditasa el is fog hasalni annak rendje es modja szerint. A megoldas: masoljuk be a limits.h-t a /tools/include ala, es szedjuk ki a features.h include-jat.

-------------------------------------------------------------

A tavlati terv a /tools befejezese, es a remenybeli rendszer pkgsrc alapokra valo helyezese.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

EGlibC-t raktál te is?

Én ott hagytam félbe az újrakezdést, hogy a végleges rendszer GLibC-jének megbukott a testsuite-ja. Így aztán nem mertem folytatni, mert ha tényleg nincs rendben, akkor csak még több idő veszik kárba. Bár én elsősorban a GCC-re gyanakszom, elsősorban azért, mert prerelease (4.3.5), másodszorban viszont azért, mert régi. Lehet, hogy újra fogom majd egyszer építeni a /tools-t, de az utóbbi időben megint mással foglalkoztam, és most meg folytatódik az egyetem.

Nekem most elkezdett segfaultolni a tools. Es csak az ujonnan epitett cuccok, tehat amit a static gcc-vel csinaltam, azok tovabbra is frankok.

A sima GlibC-t azert nem raktam, mert igazabol mar mindenki valt elfele rola (hogy ez tukrozodik-e a csomagneveken, az mas kerdes, de a valtas tendenciaja megfigyelheto). Most lehet, hogy rollbackelnem kell a binutils ujraepiteseig, es ujra kell epitenem. Nem szeretnem, de hat ezzel ki torodik? :-) Egyelore most ujraepitem a eglibc-t, hatha ez a baja, ha nem javul, vagy rosszabb lesz, akkor vissza kell mennem a binutils-ig sajnos. Meg jo, hogy en is git-ben verziokezelem az egesz tools-t.

Egyebkent en is kicsit belementem az erdobe, gcc 4.4.2-vel dolgozok, ami Gentoo-n testinges.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.