Zotac IONITX C-E / A-U teszt

Fórumok

hi,

jelenleg mindenhol hiánycikk, pixmania _NEM_ játszik, ha valakinek esetleg van eladó,vagy tud boltot (nem webshop), ahol tényleg van raktáron, írjon légyszi. Valoszinu,h 2db is kell.

Tehát _KONKRÉT_ , raktárkészlettel rendelkező boltot keresnék, köszi!

http://www.ramiris.hu/termekek/30392/Zotac_ION_ITX_nVidia_ION_Intel_Ato…

http://www.hwsw.hu/hirek/42384/mini-itx-zotac-ion-nvidia-atom-hazimozi-…

koszi!

Hozzászólások

Én is szemezek ezzel a dologgal igaz én Htpc + NAS + Wifi Router témában.
De ugye a ~20 W-t winchester-ek nélkül írtad ??
Én 4db 2,5" -al gondoltam a NAS részét + Sata2-s bővítő kártyával raid 5-ben,
de örülnék, ha ~100 W alatt maradna a fogyasztás !

"Computer! Earl Grey 27 Celsius-ost !"
Blogom

A ház: http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_ta_b71/32207

De nekem kb. tök mindegy milyen házban van... Most is el van "dugva" de fent fog lakni a padláson. A modding annyi rajta, hogy egy 20centis házhűtő van az oldallapra kombinálva, 5volton hangtalan, és mindent hűt (alaplap, vinyók kb.:28celsius).

A venti: http://www.aqua.hu/20-cm-es-986/haz-huto-271/huto-ventilator-13/alkatre…

Nézegetem házakat, de úgy gondoltam mivel 2,5" -s winyókról beszélünk ez nem jelenthet problémát.
Lehet hogy tévedek.
Egyenlőre inkább csak azt néztem, hogy pofás legyen.
Ezzel szemezgetek http://www.ipon.hu/webshop/product/mode_com_feel_202/33539

"Computer! Earl Grey 27 Celsius-ost !"
Blogom

Nekem egyelore egy ciposdobozban lesz...:)
egyebkent a hwsw-s cikkben levo 7ezer ft-os codegen haz sztem tokeletes.
A gyari codegen tapot kidobom, kicsit barkacsolni kell,de elfer benne akar 4 vinyo is.

http://www.codegenworld.com/03_products/index.asp?max_id_search=11&min_…

CODEGEN MX-31-A2

Hmm, tenyleg.
FreeBSD alatt neztem, dmesg-ben SATA150-et irt, levlistan is ezt talaltam (ott irtak, hogy az ICH7-M ennyit tud), de akkor ezek szerint, lehet, hogy ez csak valami fbsd specifikus korlatozas, vagy nem tudom. Amugy a Zotacnek is csak harom portja van, igaz, az masfelszer annyi, mint az Intelen:D

A tap valami kulso, univerzalis cucc (5-24V, 12V-on max. 3A), de nezegettem MeanWell belso tapokat is, abbol az 12V/60W terhelhetosegu 7k korul van. Az a baj, hogy 2.5-3A korul nincs semmi, vannak az 1A koruli terhelhetosegu tapok es az 5+A-esek.
Egy masik otlet volt a 12V-os akkumulator mint UPS, de meg nem neztem alaposabban utana, hogy mit szolna a lap a feszultsegingadozasokhoz (pl. toltes kozben, vagy amikor mar kezd kisulni az akku)

...lassan oda jutok,h pixmania lesz belole.. olvastam mar 'hideget' - 'meleget' roluk, tudom,h OFF, de esetleg friss tapasztalatok? mennyi ido alatt er ide a cucc? Ha 2db-ot rendelek, vmennyit lehet sporolni a szallitason,vamon?

Meggyőzni nem is akarnák senkit, én is csak végső esetben rendelek onnan. Viszont amikor rendeltem akkor semmi gond nem volt. A postaköltség pedig sávosan emelkedik, de soha nem csökken. Két darabnál még lehet, hogy ugyan annnyi (így egy darabra vetítve valóban olcsóbb)de három darabnál már drágább (bár lehet, hogy egy darabra vetítve még mindíg olcsóbb mint ha csak egy darabot rendelsz).

rajta vagyunk a teman, ebay-on talaltunk egy nemet ceget, aki szallit ungarn-ba is. 1db olyan 40k-ra jon ki, szallitassal, mindennel.

Kozben talaltunk egy ilyen szeriat:
http://cgi.ebay.de/Zotac-ION-ITX-A-inkl-Atom-330-HDMI-W-Lan-90-Watt-NT_…

ezen van atx es kulso tapcsati is, innen kertunk arat.

Hát ez enyhén szólva szivacs. Én kb. ugyan ezt futom most Plextor DVD íróval, a nagykerek se tudják beszerezni. Nem nagyon értem, hogy hogy megy ez.

Nekem azt mondja a nagykeres, hogy beleteszik a rendelésbe, és utána vagy jön vagy nem... Kérdeztem, hogy ezeket a megrendeléseket nem igazolják nekik vissza, azt mondja NEM. Honnan jönnek vajon a cuccok azerbajdzsánból vagy mi?

küldtem privátot

--
A gyémántot csak a gyémánt vágja.

Nekem az egyik elsődleges szempont a minél kisebb idle fogyasztás volt.. ez a lap (n230 és n330 is) 20wattot eszik. Az Intel miniitx-es lapjai alaphangon 40wattot esznek, hasonlóan az Asrock Ion-os lapja.

Okos döntés. Így ha 24 órában _teljesen feleslegesen_ járatod (azaz semmire nem használod) megspórolsz 8800 Ft-ot évente (egyébként, ha sikerül a 20W szólj :), ja B-s zotacom van) ha igaz a leírt másik szám (mert az első nem igazolható vissza). Lemérem az asrock-ot is ha akarod :)

ha konkrét eredményed van, akkor írd meg légyszi, ha csak íronikus volt a postod, akkor nem tudok hozzászólni. Eddig csak netes tesztekre tudok támaszkodni.. Egyébként a "teljesen feleslegesen járatod" dolog kb mindenre igaz, egy wifi routerre, egy standby-ban lévő tv-re is.

Alapvetően szerettem volna egy nas-t,de szép lassan rá kellett jönnöm,hogy a használhatóak 100k felett vannak. (és itt most felejtsük el a nlsu2, dlink 323 cuccokat).

Ez a Zotac lap nagyon megtetszett, ár/érték/szolgáltatás viszonylatban szerintem bestbuy.

Arra céloztam, hogy mérhetetlenül nagy hülyeség másikat választani, mivel amit írnak nem igaz 25-27W között van 1 működő zotac min. fogyasztása, és 37 körül van normál használaton. Nem való folyamatos működésre, mert venti nélkül túlmelegszik.
1, ha fogyasztásra mennél ott lenne a wdtv live (9W) _nem melegszik túl_.
2, a többi zagyvaság, mert nem router, és dvd funkciója van, ergo ki lehet kapcsolni, és be ha kell (a sleep mód 1-2W fogyasztással 5s ébredési idővel nagyon korrekt ennél a platformnál,.
Ironikus volt amit írtam, mert a fogyasztás az egyetlen dolog ami miatt nem szabadna ezt a megoldást választanod, de te ezzel magyarázod (magadnak?). Nem kell. Ha tetszik vedd meg (nekem nagyon bejött, de kapásból mondok 5 okot miért nem jó még mindig ez a megoldás)
A HTPC meg nem NAS. NAS-nak nem utolsó, de itt is a vinyók fogyasztása lesz kérdés.

kesore jar,de nem minden mondatod ertem :)

"a többi zagyvaság, mert nem router, és dvd funkciója van, ergo ki lehet kapcsolni,"
ez mire irodott? :) En _nem_ htpc-t akarok, nem is akartam, hanem egy nas-t, ami eros es a tarsaihoz
kepest keveset fogyaszt. Sztem barmilyen masik 'cel nas' is megeszik 30-40wattot, 2 vinyoval.

Egy ilyen FuSi volt nalam, na ez aztan még többet is:
http://www.itextreme.hu/index.php?q=tesztek/423

A fogyasztasi konkret tapasztalatokat koszi, neked ha jol tippelem, az ATX tapos verzio van, nem a kulsotapos. A melegedes, tulmelegedes picit hihetetlen szamomra, pont nas-nak hasznalva melegedne tul? Ha esetleg van kulfoldi forum tapasztalatrol url-et, tenyleg erdekelne!

Erdekel tovabba az a tovabbi 5 ok, amiert szerinted nem jo valasztas. Te mire hasznalod egyebkent?

Wdtv-t koszonom nem, igaz csak sima wdtv-m volt, tudom, ennek joval gyengebb a vasa,de ennel vegigjartam a brad-ext3 kanosszat. Nekem alapvetoen medialejatszonak sem valt be,de ez mas postra tartozik. Egyebkent a wdtv live miota nas?

OFF,
egyebkent sztem ismerjuk is egymast, ha jol tevedek:)
ON

Nem nagyon értem mi a gondod. Nálam Zotac C-E 28wattot zabál 2db. vinyó+ ssd kombóban, miközben fájlszervert játszik (média, dokumentum), torrentezik, rsl letöltő és ftp.

Egy normális vinyó 3wattnál nem fogyaszt többet még fullra járatva sem. (Itt nem a 15k enterprise sasokról beszélek)

Arról mondjuk nem is beszélve, hogy ez a cucc erősen közelíti a gigabitet (70-80Mbyte/sec el tudom írni olvasni) míg mondjuk egy DNS 323 hiába gigabites link van rajta még a százmegás kapcsolat sebességének a felét sem tudja.

A luxmed történet folytatódik, ma ismét telefonon érdeklődtem,h mi a helyzet a rendeléssel. Ismét annyit tudtam meg,hogy az 'emailes kollega jelenleg nincs bent', 5-5 perc csendek után megtalálták a levelem. Még el sem indították a rendelést, most sem tudták megmondani,h mi a jelenlegi ára a terméknek.

Egy másik kollégámnak azt mondták telefonban,h a
http://topsales.luxmed.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&pi=120210
linkről megrendelhető a cucc. hát nem úgy fest :)

Keresni fognak elvileg.. meglátjuk..aztán ebay.

Nemeteknel talaltunk nehany helyen, az altalad felsoroltakon is,de mindennel egyutt kozel 50k lenne, amire hazajonne. Talaltam meg 1 boltot,ahol a webshopjukon fentvan a lap,de tegnap jeleztek vissza:

"Tisztelt Cím!

Beszállítónk elég régen megrendelte gyártótól, mai napig nem szállították le, így sajnos nem tudnak érkezési időt mondani a termékre.

--
Tisztelettel:
Szaszák László
Amorfnet Kft.
"

ugytudom a ramiris a zotac mo.-i forgalmazoja, szoval amig itt nincs,sehol sincs. Agyaltam par napot az itt feljebb jelzett Intel lapon,de "vagy Impala..vagy semmi" :)

A teleregény folytatódik:

"A keresett termék számláját egyenlőre nem állítottuk ki Önnek, mivel a termék az elmúlt héten hiánycikk volt.

A beszállító mai tájékoztatása alapján az eszköz 8-10 munkanap múlva lesz ismét rendelhető, ehhez képest érkezik üzletünkbe +5-7 munkanapra, megrendelés esetén.

Az így kialakult hosszú várakozási idő miatt visszajelzését kérnénk, hogy megvárja-e a termék érkezést, vagy ez esetben eláll a rendeléstől.

Tisztelettel:

Luxméd Informatikai Kft.
"

Atomtól ne várj nagy teljesítményt, én a helyedbe olyan ITX lapot vennék, amiben nem integrált CPU van és beletennék egy erősebb C2D CPU-t, persze HA számít a teljesítmény.
Annyi szóljon az Atom védelmére, h iszonyat keveset eszik.

na akit még érdekel, végre megvan a lap, az IONITX A-U verzió, ebben már a 2magos atom van.

egyelőre egy mezei xp van rajta, freenassal kurvalassan bootol-t es most nincs idom reszelgetni.

A rendszervinyo egy 4g minipci-e ssd lenne majd (asus eeepc-kben ez van), most egy 60g notivinyo a rendszer. 2db 2t wd van rajta, így 30wattot eszik. A proci igy 80 fokos (passziv hutessel), ventivel 35 korul, de nalam lenyeg,h csendes legyen. egyelore se win,se linux alatt nem lehet szabalyozni a venti fordulatat, ahogy olvastam.

Erdekes modon xp alatt, illetve xmbc livecd-vel az 1080p szaggatott.. pedig a procihasznalat a lejatszas kozben alig 10-20%.

ha van kerdes, irhattok, megprobalom tesztelni.