Coolink SWiF2 800 ventilátor Használ-e valaki ilyet?

Fórumok

Konkrét tapasztalatok érdekelnének erről a ventilátoról. A zajszint, légszállítási értéke nagyon jó és árban is nagyon kedvező. Leginkább ez utóbbi miatt lennék kíváncsi konkrét tapasztalatokra, mert a hasonló képességű noctua, Scythe S-Flex , SilenX Ixtrema Pro ventilátorok jóval többe kerülnek.

http://www.coolink-europe.com/en/categories/23_22.html

Hozzászólások

Up. Remélem van valaki aki ismeri.

Köszönöm.
A noctua, Scythe S-Flex , SilenX Ixtrema Pro tesztekkel tele van a net, szinte kivétel nélkül mindről csak pozitívakat írnak, mind a tesztek, mind a fórumok.

A Coolink SWiF2 800-ról viszont semmi infót, részletes tesztet nem találtam, sem fórumot. (ahogy néztem viszonylag új termék.)

Amiért kíváncsi vagyok, az az, mert ez a ventilátor az itteni számtech boltban is elérhető az ára is kedvező 1390 Ft.
A többi ventilátor ára magasabb is (pl. Noctua NFR81800 2230 Ft) pluszban még rájön a szállítási költség is.

Tehát, ha ez a venti tudja azt ami rá van írva akkor inkább ezt venné itt helyben.

én nem vennék coolink terméket... nálam ez a gagyiszar kategória, mivel a coolink csodák 1-2 hónap alatt zörgősre rohadtak mindig, ilyet nem használok. (főleg ilyen csodás libafoszöldet nem :D)
szerintem a többi, bizonyítottan jó ventillátor sem egy egetrengető költség, annyit bőven megér, hogy megbízhatóan jó legyen... én az 1000 forint differencia miatt nem kísérleteznék ilyen vackokkal a helyedben. vagy vegyél arctic cooling ventiket, azok is jók és olcsók is.
[/szerintem]

A gépházon oldalt egy Scythe csoda van, valami szuperhalk 800rpm-es bazinagy csapágyas. A procihűton egy 1200 hufos 12 centis PWM-es chieftec, mert a gyári venti elég hamar meghalt, garizni meg a fene fog egy ilyennel. A Chieftecben közel annyi üzemóra van és megy, szóval az ár nem biztos, hogy egyenesen arányos a valós minőséggel.

Érdemes a Cooler Master ventiket is megnézni, egész jó áron vannak, hasonlóan az Arctic Coolinghoz. Én ugyanakkor a Coolinktől sem félnék, hiszen az olcsó kategóriában másoknak is sikerül normális minőséget hozniuk.

Az MTBF-eket egy ventinél lehet dobálni, de 8760 óra egy év. Ha 3-4 évet kibír 1-2-3k hufért, már jók vagyunk szerintem. Abba kell belegondolni, hogy a külső hatásoknak legjobban kitett forgó/mozgó alkatrész a gépben és még általában függőlegesen is vannak beépítve.

A gépemben két Coolink Cool Breeze pörög, egy 8, és egy 12 cm-es, mindkettő 5 voltról, így elég halkak, és légszállításuk is megfelelő. De ezek még a régi, átlátszó és sötétzöld kombinációju darabok. Mindazonáltal javasolnám a magyar tervezésű Englide ventiket, azok sem brutálisan drágák, és nagyon halkak, elég jó légszállítással.

Amúgy tesztek:

http://logout.hu/cikk/premium_kategorias_ventik_versenye/teljes.html

http://logout.hu/cikk/premium_kategorias_ventik_folytatas/teljes.html

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Nem vág szorosan a témába, de több, mint hét és fél éve vettem egy 92-est (92P) és egy 120-ast (1201). A kisebb azóta a processzor hűtőbordáján van, a nagyobb pedig a tápban, mindkettő a mellékelt szilikon rögzítőkkel felfogatva. Szinte csak szélzajt* keltenek. Kerregő motorhang nincs, ahogy surrogó csapágyhang sem, és cicergős-nyiszetelős műanyag hangot sem tapasztalok. Életük nagy részében 750 (92P) és 600 (1201) RPM-nél kevesebbet forogtak.

Jó vétel volt.

* természetes jelenség, ha testek állnak a mozgó levegő útjában

:)

En használok az itthoni gépekbe. Csak jók a tapasztalataim.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség