Script SMS-ek mentésére gsm-utils segítségére

Címkék

Íram egy csöpp scriptet, ami struktúrált könyvtárszerkezetbe képes menteni a mobilra érkezett és mobilról küldött SMS-eket.A bash script a gsmsmsstore és gsmpb programokat használja a telefonkönyv és az SMS-ek kinyerésére a telefonból.

A mentés eredménye ASCII állomány.

A mentett SMS-ek konfigurálható könyvtárszerkezettel menthetők el. A szerkezetet az SMS dátumából (küldötteknél az én SonyEricsson-om nem menti el a dátumot, itt a mentés készítésének ideje lesz felhasználva), küldő vagy címzett nevéből és abból a tényből, hogy fogadott vagy küldött SMS, állítható össze.

A script itt leírás itt.

Hozzászólások

Nem teljesen a témához, de sunyi-ericsson t230 címjegyzéket valami linuxos progival syncelni lehet-e?

Akkor én is beállok a sorba:P

Nokia 6230 beüzemelése sikerlt már valakinek??:)

Hát én SE-T610-zel és BT adapterrel mindent meg tudtam csinálni, kivéve a faxot. Amúgy a magam részéről a legegyszerűbb faxprogramot használtam: efax, és eccerűen a cégem és egy ismerősöm faxára küldtem volna, ha megy. De mivel FreeBSD alatt csináltam és túl sokat nem is szüttyögtem vele, ez az infó nem mérvadó. Nektek lehet, több szerencsétek lesz. Amúgy láttam már T610+BT+Linux összeállításban pl. szinkronizációt, konkrétan multisync-kel GNOME alatt Evolution-ba töltötte az illető a telefonkönyvet (és viszont). Ha akar, majd jelentkezik, ő is szokta ezt az oldalt olvasni ...

Neagyisten van itt valaki, aki hasznalt bluetooth-ot linux-al, mobillal. Nekem spec sony ericsson t610-van, de a bluetooth-t nem birom beizzitani.