History of the Commodore Amiga

"It's the man, not the machine." /Chuck Yeager/

Szinte minden Amigáról szóló retro cikk tele van a gép születése körüli anekdotákkal, sztorikkal, amelyek szerves részét adják annak, ami az Amiga. Nem csak a gépről szól, de a mögötte lévő szellemiségről is. Az az igazán utánozhatatlan és egyedi. Én a tíz év alatt mióta amigázom, számtalan történetet és sztorit hallottam, olvastam, amelyeket ha tehetem, tovább is adok. Itt a HUP-on is volt már rá jónéhány példa. De egész más ezeket a történeteket azok szájából hallani, akik a főszereplői.

A filmben az Amiga készítői mesélnek a kezdetekről, a korai, C= előtti és alatti időkről, az álmaikról és hogy hogyan született az Amiga. Egy gép, amelyről mindenki azt mondja, korszakalkotó volt, egy egész generációra és mellékesen egy komplett iparágra volt hatással, és túl sokszor felejtjük el, hogy ez nem a gép, hanem a mögötte álló emberek érdeme. Nem értheted a gépet igazán, ha nem érted azokat, akik alkották. A lényeg az ember, nem a gép.

Kötelező darab (erős angol szükséges).

History of the Commodore Amiga: Part 1, Part 2, Part 3, Part 4

Hozzászólások

nagyon jo. nem si tudtam, hogy egy kutya az amiga apja :D
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Part 5

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Naggyon jó! Nem is tudtam, hogy a boingball hangja egy garázsajtó :D Meg a "we want your worst TV" is állat :D

Igen, ez érdekes hogy egy ilyen forradalmi, "lázadó" hw&sw rendszert ilyen viszonylag öreg szakik hoztak össze. Mondjuk meg is látszik az átgondoltságon, ellenben a mai tizen-huszonévesek tákolmányaival.

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Mikoriak lehetnek ezek a felvételek?