"Nem látja a feketéket a Microsoft kamerája"

Fórumok

Hozzászólások

Nekem már az elején is kalap fekáliának látszott ez a játékirányítás.

--
trey @ gépház

Szerintem mókás lehet. Igazándiból olyankor lenne hasznos, ha mondjuk gimpet lehetne vele valahogy irányítani. És akkor valahogy mégiscsak kézigrafika. Kézigépi. Nem?

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Jaunty
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

Eddig a billentyűzet + egér kombón kívül nem tudtak számomra értelmes játékirányító megoldást kínálni. Biztos oldschool vagyok, de hát ez van. Autós játékra pedig a jó minőségű force feedback-es kormányon kívül. Bár autós játékkal gyakorlatilag életemben 2x játszottam. Nem köt le.

--
trey @ gépház

Azért gondolj arra, hogy kijött egy újabb star wars-os sith-es játék ahol a WII-nál a kontroller volt a lézerkard. Mondták hogy bár a grafika sokkal rtosszabb volt mint xbox360-on v. PS3-on de a játékélmény WIIon volt a legjobb. Itt is el tudom képzelni hogy van olyan játék ahol "cool" de nem hiszem hogy egy FPS vagy verekedős játéknál ez bejönne (próbáltál már fejen rúgni valakit? Én nem tudnék, pedig nem tojnék a gatyámba ha az utcán pár suhanc megpróbálna megverni.) Modjuk lehet hogy egy stratégiai játék valami olyasmi vezérléssel ami a "különvélemény"-ben volt az lehet hogy bejönne.

Egyre ütősebb érvek. A mozgásérzékelő egy irányítási lehetőség, amire alkalmazásokat írnak, nem kötelező használni őket, játszani velük ha nem akarsz ugrabugrálni, végképp nem kötelező 8 órán keresztül egyhuzamban ugrabugrálni ha mégis.

De a legkevésbé kötelező ezredjére leírni, hogy mennyire használhatlan ez a technológia csak azért mert a Microsoft mert téged nem köt le, nem szeretsz ugrabugrálni, ciki stb.

@Lory: "próbáltál már fejen rúgni valakit?"

Állítanál be úgy egy játékot, hogy olyan magasra fel kelljen rúgni az irányításhoz. De nem probléma, mert előtted valaki már felvetette, hogy ő nem tudna falra sem mászni, úgy meg hogyan irányítaná a karaktert a játékban.

Ja. Lehetőség lesz, most még csak egy félig-meddig működő _ígéret_.

"De a legkevésbé kötelező ezredjére leírni, hogy mennyire használhatlan ez a technológia csak azért mert a Microsoft mert téged nem köt le, nem szeretsz ugrabugrálni, ciki stb."

Érezd magad feljogosítva a kommentjeim átugrására ha nem tetszik. Majd én azt szabályzom, hogy mihez szólók hozzá.

--
trey @ gépház

>>"Állítanál be úgy egy játékot, hogy olyan magasra fel kelljen rúgni az irányításhoz. De nem probléma, mert előtted valaki már felvetette, hogy ő nem tudna falra sem mászni, úgy meg hogyan irányítaná a karaktert a játékban."

Miért nem probléma? Ha úgy rúgok fejbe valakit (a játékban) hogy egy kicsit megemelem a lábam (a valóságban) vagy akkor mászom a falra ha megrándítom a vállam akkor az nekem nem játszik. ennyi erővel az egeret is huzogathatom.

Igen én is azt írtam hogy esetleg kitalálnak hozzá olyan játékot ahol ez jó lehet, de egyenlőre nem tudok ilyet.

Továbbra is fenntartom hogy szerintem nagyon komoly számítási kapacitás kell ehhez. Akkor vagy drága lesz és a kutysem veszi, vagy nem működik.

az a szemüvegesmonitor már ezer éves cucc. ha jól emlékszem úgy a voodoo1 korában lehetett már kapni vfx1 néven 180e ft körüli áron. de nem terjedt el, mert az átlag user 10 perc után kidobta a taccsot tőle. ezen pedig nem segít a technika fejlődése.
talán a Zofran infúziót is csomagolnának hozzá extraként:)

Ha nem bírják kijavítani a feketék kaphatnak hozzá ruhát, hogy használni tudják :-D

He-he-he :D :D :D

"
Sam bácsival, az Egyesült Államok legidősebb emberével tévéinterjút készítenek.
- És mondja, Sam bácsi, Ön is büszke arra, hogy egy afroamerikai lett az Egyesült Államok elnöke?
- Mi az hogy! Nagyon örülök és büszke vagyok. De mondok én magának valamit: milyen büszke lehet most ennek a négernek a gazdája!
"

Játszhatóság != játékélmény.
Mai napig valóban az egér a legpontosabb kontroller. Force feedback-es kormányokat is odaveri egy 1200 dpi-s egér.. csak meg kell oldanod a dinamikus gázt/féket. Láttál már embert pedállal és egérrel játszani? Naugye :)
FPS játékokat is egérrel a legpontosabb játszani. De egy xbox kontrollerrel sokkal valósághűbb az irányítás, jobban beleéli magát az ember a first person szerepébe.
Wii játékokat is sokkal pontosabban lehet mozgásérzékelés nélkül nyomni. De nem játszik úgy senki ha adott a lehetőség.
Biztos hogy egy ilyen xbox kütyü is pontatlanabb lesz, mint a kontrollere, tehát az egérnél is.
Engem csak a Microsoft politikája zavar, hogy mocskos szemét módon lopnak.
Anno a Wii-ből a Mii-ket (:D) is lenyúlták (csinálsz magadnak egy karaktert ami a profilod része lesz). Ráadásul bénán, nem helyettesítik a szereplőket, mint wii-n.
A Microsoft jó húzása box-on az achievement points bevezetése volt, mégsem lopta el sem a sony, sem a nintendo, pedig 1 update keretében megoldható lett volna.
Na majd Mario jót odab*sz :O