Borosta

 ( Holo | 2008. november 27., csütörtök - 15:31 )

Üdv. Mindenkinek,

Ma kb. 1 év munkaviszony után főnökasszonyom kitalálta/észrevette, hogy nem vagyok megborotválkozva. Jelzem, mióta itt dolgozom sosem voltam, 0-ás gép 2-3 naponta és ennyi. Bank vagyunk, de nem ügyfelezek, ülök egy szobába és nézzük egymást a kolléganőmmel, meg épületben belül szaladgálok.
Mondtam neki, hogy én nem nagyon szeretnék, mert érzékeny a bőröm, meg különben is. Na most annyiban kiegyeztünk, hogy holnap letolom 0-ásal és mengézi, tiszta vicc, mint valami lóvásár.
Ja azt még hozzátette, hogy szakállat növeszthetek, ha akarok.

Járt már valaki így, vagy hasonlóan?
Mit lehet ilyenkor tenni?
Vélemény, ellenvélemény?

Üdv.: Balázs

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ombudsman.

Megnézni a melóhely öltözködési kódexét. Ha nincs benne a borosta tiltása, akkor ombudsman. (Ha most engedsz, mi lesz a következő? A mostani vallásodról át kell térni az övére?)

Vajon benne van:
- moss fogat
- fürödj
- öltözz tisztán
- ne legyél büdös

?????????????????

Az egyik korábbi melóhelyem kicsit túltolta a dresscode-ot, ott benne is volt. Igaz, nem ennyire nyíltan.

Az előző munkahelyemen annyi volt kb. benne, hogy ápoltan kell megjelenni munkában.

Egy esetről tudok, amikor egy ukrán sráccal konkrétan el kellett beszélgetni, hogy figyelj öreg, az nem jó, ha egy inget egy hétig hordasz és közben nem fürdesz, mert az ügyfél panaszkodik, hogy büdös vagy. Legyen az, hogy 1-2 naponta megmosdasz, és minden nap másik (tiszta) inget veszel fel. OK?
A srác megértette, hogy ennél az ügyfélnél ilyen furcsa elvárások vannak, és onnantól nem volt büdös.

A túltolt dresscode-os helyen például nem lehetett rövid nadrágban megjelenni nyáron. (Ügyféllel nem találkoztunk.) De ugyanígy néha az ottani HR-es még rátett egy lapáttal: nem volt mindegy a vonaltávolság az ingeden, nem volt mindegy a szín, stb.

A mostani munkahelyen talán a munkaszerződésben szerepel az "ápolt megjelenés". Interjún kérdeztem a HR-est, hogy van-e valami dresscode? Válasz: eddig még nem volt szükség a megalkotására.

Vissza kellett volna kerdezni, hogy maganak miert lehet? :))

:D

Nem szabad olyat, mert beír az ellenőrzőbe. :)

+1

Lehet például meggyőzni a főnököt vagy borotválkozni vagy cirkuszolni és/vagy új munkahely után nézni.... A munkaadó az erősebb, ezt érdemes szem előtt tartani :(

Ja sajna. Ez mindig így van. Más dolog mondjuk ami velem történt, mert az középsulis ügy. Anno rövid hajam volt és zseléztem és az ofő megmosta a hajamat a fizika szertárban. Szerintem rohadt nagy botrányt lehetett volna ebből csinálni, de más dolgom is volt, mint ilyenekkel foglalkozni. Szóval szerintem ez általános dolog, mindig a fölötted állók szabják meg, hogy kell kinézned. Amúgy ha napi szinten kéne borotválkozni, tényleg gáz lenne, nekem is sokszor kiszárad miatta a bőröm, pedig heti 1-2-szer szoktam csak.

A bőrkiszáradáson nekem a villanyborotva és a megfelelő fajtájú arcszesz (arcbalzsam?) segített (N.VEA márjákú).

Az tényleg jó. Nekem az Act.on R.play is bejött anno, de most G.l.tte van, ami meg elég szar, de ezt kaptam ajándékba, el kell használni. Utána majd veszek vagy N.veát, vagy AR-t.

Embere válogatja... :)
Nekem pl. pont a villanyborotva irritálja a bőrömet.. rossz volt rájönni miután kiadtam egy Philips 3 körpengés borotváért 15k -t... azóta visszatértem az eldobhatóra. :S

Miért, a Ph...ps-et nem lehet eldobni? Na látod, akkor az is eldobhatós :-))

Régi poén az eldobható Herendi étkészlet... :D eldobható, csak nagyon drága.

Jogos :)
De inkább őrizgetem, hátha meggondolja magát a bőröm és nem fog irritálódni...

Azt mondjak, egy honap utan a legtobb irritacio elmulik ilyen borotvaknal.

Villanyborotvát használok évek óta.

Karácsonyra asszonykám meglepett egy újjal, mert a réginek az akkuja már elég rövid ideig bírja, ha nem akkor veszem le a töltőről, valószínű, hogy nem bírja végig, aztán ott állok fél arc sima, másik borostás :-)

Na ez az új elektromos borotva sokkal rövidebbre vág, viszont cserébe égett borotválkozás után az arcbőröm, mint a fene. Rendes, pengés borotválkozás után se szokott egyébként. Mondtam neki, hogy visszaküldöm.
Aztán még kipróbáltam egyszer. Akkor is irritálta a bőrt, de nem annyira. Azóta kb. 3-4 alkalommal borotválkoztam, mostanra egyáltalán nincs irritáció.

Szóval ja, első alkalom után ne adjátok fel! Mondjuk ha két hétig lehet visszaküldeni, akkor kb. 13. napon eldönteném, hogy megy vagy marad.

+1
Tavaly karácsonykor párom kérdezte, hogy mit szeretnék. Mondtam, hogy egy profi villanyborotvának örülnék, mert utálok a pengéssel bajlódni, meg kicsit irritálja is a bőröm.
Na, erre vett egy majdnem 100k-s Phillips borotvát (olyan automata-mosós, belerakom egy "dokkolóba", és kimossa magát, meg feltölti, etc.) a drága. Kb 3-szor használtam, azóta a szekrényben pihen, mert úgy tépte a szőröm. Sokkal rosszabb volt, mint a pengés, és ráadásul nem is lett tükör sima a képem.

Vedd le a fejéről a védő műanyagokat.

Ja, akkor majd ma kipróbálom úgy. :D

Akkor csak ezt tudja azért vagyonért? Azt hittem, hogy legalább éjjel bemászik magától és leborotvál, hogy reggelre ne legyek szőrös...

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Villanytól sosem lesz annyira tükörsima, mint pengéstől. Viszont ne add fel szerintem! Én villanyt használok, ugyanaz a bajom a pengéssel amiket te is írtál. Kell 5-10 alkalom, mire a bőröd megszokja a villanyborotvát, eleinte tényleg tépi. Tépi akkor is, ha (nekem) kb. 5 naposnál hosszabb a borosta. Nagyon fontos továbbá, hogy reggel, röviddel felkelés után, arcmosás előtt borotválkozz, amíg száraz az arcbőröd. Estefelé izzadt, nedves az arcbőr, ezt tépi kegyetlenül.

Hagyományos borotvakészülék, hagyományos Gilette penge. Mindent levisz. Én is próbáltam néhányszor a villanyt (kaptam, de csak a szekrényben áll), de rájöttem, hogy nem véletlenül vált be generációkon keresztül a hagyományos borotva.

--
trey @ gépház

En a szakallvagora eskuszom, max 2 perc, nem tep es izleses borosta marad utana :)

hehe. Én kombinálok: néha jó ideig nem nyúlok a söröstémhez. Aztán ha valahova véletlenül meg kéne nyírnom magam, gyakran szakállnyíróval állok neki elsőként.
Aztán jön a villany. Ha az sem elég, akkor még a hagyományost is ráküldöm.

Rendszerint viszont tényleg elég csak az egyik, aszerint, hogy mennyire megyek olyan helyre. Szakállnyíró rulz.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Idézet:
ráadásul nem is lett tükör sima a képem

Nem gondolom, hogy expert lennék a témában, de szerintem nincs olyan villanyborotva, ami annyira simára borotvál, mint egy penge. Egész egyszerűen azért, mert az összes, amit láttam, úgy működött, hogy a penge és a bőröm között volt valami vékony fém. Ez persze baromi vékony, de amikor pengével borotválkozol, nincs ott semmi.

Nem pont az a fém vágja el a szőrt, amikor a rezgő rész oldalra tolja?

A vágás a két fém (álló rács és mozgó kés) határán történik, azaz a rács vastagságának megfelelő távolságban a bőrtől.

A lenyeg a hagyomanyosnal is hogy nedves legyen a szőr mire nekiállsz. (Tehat gyk. a hab sokat nem ér.) Magyarán érdemesebb fürdés után borotválkozni, mert akkor már a szöröd megszívta magát nedveséggel. A villanyborotvánál erre esélyed sincs, ezért tépi a szőröd.

--
"Tedd vagy ne tedd, de ne probáld"

Legalább 2 hét mire a bőröd megszokja a villanyborotvát a sima után. Ezt rá is írják a használati útmutatóra. RTFM :)

Nekem is érzékeny a bőröm. Az előző munkahelyemen a bunkó főnököm is szólt, hogy borotválkozzak. Azt persze képtelen volt megérteni, hogy nem mindenkinek van olyan babapopsi pofája, mint neki. (se..fej) :)
Télen áttértem a villanyborotvára nekem jobb az érzékeny bőrre mindenképp jobb, mert kevesebb az irritáció, ha van türelme kivárni valakinek amíg megszoja a bőre.
Fürdés után szoktam borotválkozni ezzel cáfolom, hogy nem lehet fürdés után használni a villanyborotvát. És van már olyan is amit fürdés közben is lehet.
Plusz használok egy arctejet. Nem egy agyonreklámozott fajtát, mert azokban van minden vacak amire allergiás vagyok. De sokkal elégedettebb vagyok vele, nagyon jól nyugtatja a bőrömet és még a csajok is használják. :) Igaz ők máshová. :)

Azóta február elsejével felmondtam, mert elegem lett abból a .... (nyomdafestéket nem tűrő szöveg). Most senki sem szól bele, hogy meg vagyok-e borotválkozva. :)

_______________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05
Macbook & MAC OS X

"Járt már valaki így, vagy hasonlóan?"

Ja, fenyítve is voltam miatta, de ahhoz katonának kellett lenni.

Mit lehetett tenni? Ugyanúgy 2-3 naponta borotválkoztam, viszont azt hazudtam, hogy aznap reggel.

Neked szerintem csak meg kell várni, amíg elmúlnak a nehéz napok.

:) Én minden másnap vágtam, és azt hazudtam, hogy "tegnap este vágtam le".
Első nap nem volt gond, második nap, hát úgymond gyorsan nő, reggelre/délelőttre meglátszik.

------------------------
Debian testing KDE amd64
MSI K8N-Neo-4, Athlon64 3800+, Leadtek 6600GT

Egy romantikus vacsorával mindent meg lehet oldani :)

sz

Hehe, én is erre gondoltam amúgy, csak kicsit gondolatban még tovább is vittem a dolgot. :) Ha jó nő a főnökasszony, akkor több szempontból is megéri. ;)

Na ez ki van zárva, legalább is ebben az esetben. :)

Hosszú nyelv... mély torok :D

:D A háttérképem ebből a filmből van.

Ergonómikus billentyűzeted van már?

az még nincs neki, de usb-s asztali lámpája már tuti :)

> Mit lehet ilyenkor tenni?

- Borotválkozz meg.

... és fesd kékre a hajad.

Nem illene hozzá a juzerneve

Én is a nullással tolom, mert a pengétől kipattog a bőröm, s nagyon csúnya, no meg fáj is utána jó pár napig.
Szerintem közöld vele, hogy a borotválkozás után még csúnyább, jobban jár mindenki, ha marad a jelenlegi felállás. No meg be lehet próbálkozni, hogy ugyan Te vállalod a borotválkozással járó kockázatokat, de a ha a bőröd kipattog, s fájni kezd, a munkahelyi követelményekből adódott orvosi kezelés költségeit állja a cég.
Fizetni mindenki utál, no meg a vele járó jegyzőkönyvezést is. :)

1.a
Kérd írásban, hogy arra kötelez, hogy borotválkozz naponta, majd hasonlítsd össze a munkaszerződéseddel.
1.b
Amennyiben a munkaszerződésed nem tér ki az arcszőrzetre, akkor keress fel egy munkaügyi jogászt.
1.c
Keress új munkahelyet és ha megvan, pereld be.

2.
Dugd meg.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

2. esetében ne feledd képen rögzíteni az eseményt, később jól jöhet a bizonyíték :D
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Esetleg udvariasan meg lehet kérdezni, hogy tényleg a borosta zavarja-e, vagy az alkalmazott roma, izraelita és meleg volta.

+1 Ez jó és hatásos is lehet! :)
Netán kezdeni akar veled, csak fél, hogy bökné, amikor...

Létszámleépítés lesz a négyfős irodánál. Beszélgetnek egymással az alkalmazottak:
-Én nő vagyok ha kirúgnak beperelem őket, szexuális megkülönböztetés miatt!
-Én színesbőrű vagyok, ha kirúgnak beperelem őket faji megkülönböztetés miatt!
-Én 50 év felett vagyok, ha kirúgnak beperelem őket mert a korom miatt rúgnak ki!
Már csak a 35 éves fehér férfi gondolkodik. Aztán megszólal:
-Tehát akkor én vagyok a buzi...

De most komolyan! :D Miért nem a főnök megy a francba a cégtől létszámleépítésnél? Vagy amikor összebalhézi az alkalmazottal. Milyen lenne, azt válaszolni a főnöknek, amikor mondja, hogy ki vagy rúgva, hogy miért nem ő megy, ha nem tetszik valami?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Usdd meg. De nagyon dulvan. Utanna lokd a padlola le.

És ha tetszene neki?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Akkor mindennap eljátsszák egyszer és máris eltörpül a borosta probléma.

vagy ha nagyon dorzsolni fogja kielesedik a helyzet.

akkor mar nincs visszaut...

"Dulvábban!"
- Mi a neved zsidó?
- Brian.
- Blájen?
- Nem, Brian.
loller


::sumo.conf::

"Shaving Private Ryan"

"1 év munkaviszony után főnökasszonyom kitalálta"
Lehet, hogy egy éve szedi összefele a bátorságát, hogy szóba hozza.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Véletlenül nem pont egy év és egy hónapos az a próbaidő? :)

Esetleg egy éves határozott idejű szerződés, amit ugye nem kötelező hosszabbítani? :) :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

doppelgänger, oppä

Miért? Neked is ez jutott eszedbe?
[off]
Érdekelnek még az adatok? Bár közben voltam a Mammutban...
[/off]
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Velem is előfordult ilyesmi. Bosszúból a következő egy hétben sem borotválkoztam meg, illetve ügyeltem rá, hogy lehetőleg a hajam is össze vissza álljon. Soha többe nem tették szóvá....
A koléganőim megkérdezték, hogy miért nem borotválkozom egy ideje, erre közöltem, hogy ez az én lázadásom. :)
Következő héten muszály volt, mert már nagyon viszketett a képem.

Ilyesmik olvasása közben mindig az Office című sorozat ugrik be. :)

+1
____________________________
sorry for stupid questions!
http://www.bsdempire.hu/

Az US változat? Azt nagyon bírom!!!

--
"Mégse ment el, valami mailer démon visszaküldte....figyelem már egy ideje, nagy g*ci:))"

Nekem meg ha borotválkozás, akkor Surda :-D

Officeból az UK is rohadt jó, Ricky Gervais humora zseniális.
Meg is vettem gyáriban azt is, meg Extrast(Futottak még), 300 ft-ért volt kidobálva raklapra. Úgy néz ki ennyire értékelik az igényes humort :-D
----------------------------
PRESS PLAY ON TAPE

"nem nagyon szeretnék, mert érzékeny a bőröm"

Az tévhit hogy a borotvára érzékeny a bőr! Hosszasan kell áztatni vízzel a pofaszőrt, és borotva habot vagy szappant kell használni. Nyilván sebes vagy pattanásos bőrt nem szabad pengével karistolni, a "nem sima" részek kezelésre szorúlnak. Akár érdemes a bőrgyógyászhoz is elmenni vele. Ha egyszerű szőrbenövés van akkor egy csíramentesített tűvel kell kiszabadítani a szőrt a bőr alól...

Na szóval, alapos áztatás és szappanozás után éles, borotva pengével a szőrzet "növési" irányával azonos irányba kell borotválni... Ha szembe csinálod akkor a szőrt túl rövidre vágod, és a szőrszál be fog ugrani a bőr alá, ahol begyullad mert nem tud kifelé nőni.
Borotválkozás után arcszesz használata ajánlott.
Utolsó tanács: a borotvolkozáshoz idő kell! Nem szabad kapkodni, a növési iránnyal szembe borotválni, szárazon borotválkozni. Ha a fentieket betartod akkor garantáltan nem lesz érzékeny a bőröd a borotvára. Elektromos kütyükkel nincs tapasztalatom.

Jakubovics borbély tanácsait olvashattuk, köszönjük!

Jó szándékú volt.
+ még annyit: én gyógyszertári készítésű arcszeszt használok, másfél deci 900 huf, tehát viszonylag drága. Kicsit büdös is, mert egy csomó kamillakivonat van benne. Meg menta, meg 30% alkohol. Ja, és nem gyullad be a bőröm tőle, ellentétben a D3nim, stb, "bóti" arcszeszekkel. Gondolom, minden gyógyszerésznek megvan a tuti receptje, de tény, hogy ha kézkrém, sampon, miegyéb kell, érdemes megkérdeznie gyógyszerészét, mert meglepően jó cuccokat kevernek össze házilag.
Ami meg a főnökasszonyt illeti:
ostoba / vagy tapintatlan / vagy fél, hogy szúrni fogja a combját.
A női főnökök jó része ilyen. Muszáj furkálódnia, hogy meglegyen a boldogsága. (OK, bunkó szexista vagyok) Nem irigylem a helyzetedet. A dolog felháborító, tulajdonképpen.

Nekem volt egy ilyen nő a főnököm, csak férfi volt :P

H én a növési iránnyal azonosan borotválkozok, full borostás maradok.
Muszály ellentétesen is borotválkoznom, csak úgy lesz sima a képem.

Muszályok és hajóvonták találkozása tilos :D

Elnézést, igaz.

+1

Én először a növési irányba szoktam, aztán szembe is, mert különben tiszta borostás maradok... Akkor erre mit ajánlott tenni?

Katonasagnal 3 perc alatt, komas fejjel, borotvahab nelkul.
Nincs az az arcbor ami fel ev utan ne lenne rinoceroszeval vetekedo, egy ilyen kezelestol...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Tévhit, hogy ha ezeket az "érzékeny bőrűek" betartják akkor nem lesz problémájuk. Tudom csak jó szándékkal teszitek, de higgyétek el vannak akiknél ezek sem válnak be.
Nekem is ilyen bőröm van, mindenki azt tanácsolta mint te. De használhatok n+1 pengés Gilettet, 3 körkéses Philishavet, hagyományos pengét, egyik sem használ. Ha megborotválkozok kb. 1 hét alatt regenerálódik a bőröm. Eddig talán az 5 pengés Gilette és a hagyományos penge vált be, egy héten többször ezekkel sem tudok. Bekenhetem akármivel utána. Marad a hosszú borosta és hajnyíró.
Amúgy nyitott vagyok új ötletekre, mert szeretem ha meg vagyok borotválkozva(főleg az asszony) és aki tud olyan módszert ami beválik hosszútávon meghívom egy sörre vagy kettőre. :)

Lézeres szőrtelenítés? :D

Pravdas.
Szovjet kiskatonaknal volt a szoros kepueknek a fenyites, hogy Pravdaval kellett borotvalkozniuk. A katona kapott egy Pravdat es egy doboz gyufat, a processz tobbi resze megegyezett a disznoperzselessel.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Tényleg, az biztosan beválik. Csak eléggé fájdalmas.

Ez így van. Kamaszkorom óta kínlódok a borotválkozással. Bőrgyógyásznál is voltam, azt javasolta, hogy elektromos-borotva, vagy hajnyíró. Hajnyíró volt otthon, így a mai napig nullással tolom. Nekem bevált, a csajom meg szereti, ha borostás vagyok :)
Csak a nőt kell tudni megválasztani a dologhoz, s a probléma meg van oldva :D

Pedig az én bőröm érzékeny rá. Pláne a szám körül, ahol állandóan száraz a bőröm, máshol meg normál. Montanába női borotvákat használok, azokkal jobb a helyzet. Ha a szőr növési irányával húzom le a szőrt, láthatóan borostás maradok (férfi borotvával is), ezért nekem visszafelé is meg kell borotválkozni, tehát gyakorlatilag kétszer tolom át a pofámat.

Megmondod neki h eppen noveszted a szakalladat. Aztan ha levagod, akkor megmondod hogy meguntad, es ezt jatszod par honapig mig meg nem unja :).
BTW itt a Karacsony ajandekozd meg egy vibratorral.

Kaktuszt neki!

Az se rossz, de a kaktuszt alt. nem illik adni - kiv. ha azt akarod mutatni, hogy utalod ot. Az en otletemnel meg arra gondolhatna, hogy aggodnak erte, es azt szeretnek, hogy jobb legyen neki :).

Kérdezd meg tőle hogy melyik színészt kedveli inkább?
"telli szavalasz", "kolin ferrel"

mint a marketingesek ;)

Nekem is volt ilyen, meg nyári rövid nadrágos történet.
Én úgy kérdeztem vissza,
Női kollégáknak tiltott-e a smink, melírozott haj, miniszoknya?

Erre azt mondták igen. Mire én járhatok így? Tudták, ha igennel válaszolnak akkor sminkelek :D.
Persze volt zöldre festett hajam is, sőt tárgyalásra is úgy mentem, amit a külsős cég az óta emleget.
Szóval kitartás.
Ja igen az sem árt, ha olyan tudással bírsz amit nehéz pótolni....


Ha átadod a tudásod neked attól még nem lesz kevesebb belőle..

Idézet:
Ja igen az sem árt, ha olyan tudással bírsz amit nehéz pótolni....

Azért azt ne felejtsük, hogy nincs pótolhatatlan ember, még ha azt is hiszi magáról!

--
http://laszlo.co.hu/

Kivéve, ha ő írta a kódot, ami pótolhatatlanná tesz... (Volt valahol egy ilyen kérdéssor, amiben a "pótolhatatlan vagy?" után valami ilyesmi jött...)

van valahol egy "hogyan irjunk karbantarthatatlan kodot" iras (biztosan ismeritkek, hogy pld egybetus valtozok hasznalata kodban, vagy kihassznalni l, I es 1 valamint az o, O es 0 hasonlosagat, stb, stb ...). Ha ilyen kodokat irsz,a akkor - asszongya az iras - jo esellyel potolhatatlan leszel ;-)

Tudás olyan mint "svájcibicska" ... a főnök meg mint a deglett macska .

"Ja azt még hozzátette, hogy szakállat növeszthetek, ha akarok."

én a helyedben nem borotválkoznék egy hónapig, aztán ha újra szóvá tenné a dolgot, elismételném neki ezt.

Vidd be a munkahelyre a borotvát, és munkaidőn belül borotválkozz meg... Végülis ha a főnök kérte, akkor számítson már munkának! :)

Nehogy beadd a derekadat, onnantol veged, mint a botnak. Ha nem allsz ki magadert, csicskanak fognak tartani.

PS: Nem vallashaborut akarok itt inditani, de ez nem semmi! Faterom mar nyugdijaskent dolgozott egy allami cegnel. Asztalan volt egy naptar, benne Jezus-kepek. Eltelt jopar honap, a fonoke behivatja, es eloadja neki, hogy azt az asztalarol vegye le. Es ez nem olyan regen volt... LOL?

Ez nem LOL. A faterod gondolom katolikus és nagy valószínűséggel dolgozik mellette/környékén református (evangélikus, háre krisnás, mittomén), akit zavarhat az ilyesmi. Vagy csak simán az ateistákat/jehova tanúit/stb. :)

Vagy csak a pokolban fűtő. Ott nem veszi ki jól magát az ilyesmi :))

--
trey @ gépház

Nah, ott olyan a Morickas falinaptar.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

munkahelyre nem való a vallás. főleg egy állami munkahelyre.

A szabad vallásgyakorlás alkotmányos jog. Már csak az a kérdés milyen szerepet játszik a naptár ebben, illetve milyen szempontok alapján kéne eltávolítani azt az asztalról.

de csak addig míg nem korlátozza ebben a másikat. mert lehet az ő vallása meg éppen ezt tiltja.

Nyilván. Ha például holnap áttérnék a muzulmán vallásra, eszerint joggal követelhetem, hogy nem csak a szobából távolítsák el a nőket, hanem az egész cégtől rúgják ki őket.

akkor goto az elejére

Idézet:
munkahelyre nem való a vallás.

Hihetetlen, hogy a sok hülye informatikus min tud vitatkozni egy borotválkozásról szóló blogbejegyzés kapcsán...

A borosta is. :)

https://www.armytimes.com/news/your-army/2017/01/05/new-army-policy-oks-soldiers-to-wear-hijabs-turbans-and-religious-beards/

----
„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”

Jódeérted, a borosta általában igénytelen, és az igénytelenségért kiállni butaság..

Miért lenne igénytelen? Ez nézőpont kérdése. Szerintem többeknek áll jól a borosta, mint a csupasz kép.

Az arányokat nem tudom, de ha neked jól áll, akkor gondolom nem tette volna szóvá a főnököd, vagy ha mégis, akkor megmondtad volna neki, hogy szerény véleményed szerint illik hozzád a borosta. Rosszul látom?

Ma leküldtem 0-al és így már jó, legalább is egyelőre. Ahogy látom tegnap már nem nagyon tudott mivel mást szórakoztatni és megtalált.
Megmondtam neki, különösebben nem reagált rá, se így se úgy.

eltakarja a ritualis sebhelyeket is :)

Az férfias. A reklámokban is sok a borostás fszi, ha valami macsósat kell reklámozni. Igaz, a mezítelen felsőtestük csupasz hozzá :D

Női szótár ide vonatkozó része:

Olyan férfias vagy == büdös vagy, meg kéne fürdened és meg is borotválkozhatnál :D

--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Frankó kis téma lett ebből, jól van. :)

Köszönöm a jótanácsokat, valami combo-t összerakok belőlük. :D

Új ötlet. Mondd meg a csajnak, hogy borotváljon meg ő, mert te nem szeretsz borotválkozni :O
Küzdjön meg a célért, ha már ragaszkodik hozzá! ;)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Az még nem jutott eszedbe, hogy a főnökasszony csak ismerkedni próbál? :D

Mondd meg a főnökasszonyak, hogy ő is szőrős, te is szőrős - rakjátok össze amitek van :)
Esetleg mind a ketten leborotválhatnátok... egymásét...
További ötletem: mondd azt, hogy a arcod külső nemi szerv és innentől kezdve, már szexuális zaklatás...

No, a főnök csak azt mondta, borotválkozzon, te meg már le is f*szfjezed? :-DDD

Bár néha annak érzem magam, azért nem kell ilyen nyíltan felhívni rá a figyelmet. :D

Szerintem lazán személyiségi jogod, hogy ne borotválkozz.

Persze, és ott dolgoznod sem kötelező.

--
"Dude, you can't take something off the Internet.. that's like trying to take pee out of a swimming pool."

Félreérted a személyiségi jog fogalmát.

--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Valakiknek fenn kell tartani a szart.

sudo apt-get remove borosta

Mondd azt hogy meleg vagy és ha piszkál bemártod hogy homofób.

Büszke vagyok a tíz évvel ezelőtti énemre :-)

Bruce Willis-esen odamész hozzá és mint az Utolsó cserkészben megkérded tőle:
- Fej vagy gyomor? :)
Majd miután leütötted, említsd meg neki, hogy az inkontinencia ellen ma már remek szárnyas betétek vannak. Használja őket.

Nekem szokott lenni, mer bár voltam katona, de nem tudta a bőröm megszokni a mindennapit, így van 2-4 napos borostám amin enyhe. Viszont azt mondják, hogy jól áll és tetszik a csajoknak ... vagy "csajoknak" akik az ügyfeleink... és ha a csajoknak tetszik akkor általában mondhatni mindenkinek :P ... mer ahol nincs farok ott is tud csóválni egy két kutyát ... És ha nekik tetszek, a főnökeimnek is tetszek.

megj: öltözék, ápoltság, megjelenés és minden amin a borostán kívül van bőven elfedi a borosta negatívumait ha olyan ...

off, de
*cirkusz remlik? az a holo vagy ?
ahah

Én megy úgy jártam, hogy állásinterjúkor a főnököm megjegyezte, hogy kicsit túlöltöztem (én: fekete nadrág, ing, zakó, ő: short, póló, szandál... ) :P

Ebből nem lesz ombudsman :)

RMS-nél voltál állásinterjún? :-))

--
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

Nem, de ezek szerint ők is szimpatikus banda lehetnek.

RMS-en nem szokott szandál lenni, ha ül. Szegeden az m1-nek adott anno (2004-2005 környékén) interjút úgy a Kiss Árpád előadóterem épülete előtt, hogy csak egy zokni volt a lábán. Semmi cipő vagy szandál. Ha más mondja nem hiszem el. :-)

Maci a lényeget kihagytad. Kiloggot a krumpli. :)
Az egyik gyerek akart neki adni lovét cipőre, egy másik meg 1 Nike cipőt ajánlot fel neki.

Üdv! Nem túl régiben kezdtem el borotválkozni, mivel már nagyon elkezdtem szőrösödni. Csak a gondom az, hogy a borotválkozás óta előjöttek ekcémaszerű tünetek nálam. Elkezd viszketni a pofám, a szemem, az ajkamnál egy rész. Lehetséges, hogy a borotvahabra lennék én érzékeny (dm-es Ba*ea)? Ha igen, akkor milyen borotvahabot használjak? Már nézegettem ezeket a Bar*on, Figa*ó borotvakrémeket. Esetleg ezektől nem fog előjönni az ekcémám? Az ekcémával voltam allergológián, de nem diagnosztizáltak semmilyen allergiát nálam.

Normálisat kéne, nem ilyen pancsokat... Egyébként meg vellanyborotva lehet,hogy jobb 5let...

Hát OK, de én félek egy kicsit a villanyborotvától. Hallottam olyanokat, hogy húz, meg hogy fájdalmas.

Az a "diszkes" női lábszőrtelenítő lehetett...
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

A villanyborotvát speciel nem szeretem, ezért is van nekem ilyen, borotvahab nélkül használom. Ki kell tapasztalni, nem olyan életveszélyes, mint a tényleg egy szál penge. Nekem bevált.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

A villanyborotva nálam sem nyerő...
A klasszikus Wilkonson zsilettpengés borotvától nem kell jobb, mondjuk én géllel használom. Több borotválkozást kibír, a szőr nem ragad bele, könnyű tisztítani. (Erős szörzet esetén, ez a jó választás, viszont gyengébb szőrzet esetén egyelőre én inkább a több pengés borotvákat ajánlanám)

Pontosan ilyen borotvám van :). Eredeti Wilkinson pengével használom.

Nem húz az, ha elég sűrűn használod :) Nekem Philips van (villanyborotvából és szakállnyíróból is), ahhoz van külön borotvakence, úgyhogy kb. olyan az is, mintha haboznál. Cserébe nem húz, csak ha szakállra viszed :)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Tepkedd ki, legy olyan mint az indiianok. Be a man. :)

Több időt a dolognak, és lassabban... :)
Tanulj meg borotválkozni, mert az nem annyi hogy csak lerántjuk a bundát magunkról...
Én akkor jöttem rá, hogy lehetne hatékonyabban is borotválkozni, mikor vagy tíz éve idő hiányában beültem egy olyan régifajta, piros bőrfoteles fodrászüzletbe borotválásra... Az első öt percben csak a "kenőcsöt" dörzsölte az öreg az arcomba. Utána kis pihenő, majd szerintem egy darab fával is meg tudtam volna borotválni magam. :D

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő

Volt, hogy ingbe kellett járnom. Nem ugattam, pedig ruhapénz sem volt. Aztán rájöttem, hogy nem is olyan szar dolog inget hordani.
__________________________________
2e845cb4c3a5b5bd6508455b1739a8a2

Hordani nem, csak vasalni.

Erre már régen kitalálták megoldásnak a vasalásmentes ingeket :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Meg a feleséget. :)

Nagyon nem koltseghatekony.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ha a lakbér felét ő állja, tiszta biznisz. :)

Vasalásmentes feleség? Vagy mi?

Nálunk a cégnél az egyik középvezető ex-katonatiszt, na ő kezdte el erőltetni a napi szintű borotválkozást. Én meg kötöttem az ebet a karóhoz, hogy amíg a munkaszerződésem konkrétan nem fogja tartalmazni ezt a passzust, addig én b@szok mindennap meghámozni a pofámat, pláne, hogy ez nekem egy elég szenvedős művelet (http://hup.hu/node/63790#comment-967475).

Aztán olyan szinten bepöccent a fejem, hogy szakállat növesztettem az államra, és csak kéthetente húzom le az arcomat. :-D

Borosta nem lehet, de szakáll igen?
Érdekes egy álláspontja van...

A borosta talán könnyebben tűnhet "ápolatlanságnak" mint a szakáll.
Volt idő, amikor minden nap Wilkinsonnal borotválkoztam. Most éppen 5-7 naponta szakállnyíróval 2mm-re.
(első nap kb úgy néz ki, mint aki két napig nem borotválkozott).

Nekem úgy tűnt, villanyborotvával közel nem lehet elérni azt a hatást mint pengével. Legjobb esetben is kb olyan a hatás, mint pengével
való borotválkozás után fél-1 nappal. Azaz heveny borosta. Persze, lehet az is cél :-)

A topicindítónak meg javaslom, borotválkozzon egy hétig minden nap, lehetőleg a munkába indulás előtt.
A hét vége felé, amikor kellően irritált a bőre, jelentkezzen kedves főnökasszonynál, és mutasson rá a problémára, szerintem meg fogja érteni.

ps: nálunk középiskolában volt olyan tanárnő, aki panaszkodott a szakáll (nem borosta!) miatt, miközben a lábán a fehér harisnyán átütött a szőr...
(ja, és kb 35-40 volt)

Viszont vannak emberek, akik kifejezetten szeretik, a borostát, és ez náluk nem ápolatlanság, de hát ki hogy fogja fel.

Hétfőn megborotválkozok, kedd szerda borosta, utána szakáll. Senki nem szólhat semmit :D

"Ja azt még hozzátette, hogy szakállat növeszthetek, ha akarok."

Mert az nem szúr. :)

De lehet fél hogy kiszakítod a harisnyáját. :D

" 1 év munkaviszony után főnökasszonyom "

A szerelemhez idő kell. :)

Szerintem ez nem a borotválkozásról szól, csak elkezdődött a kifúrásod.
Kezdj el "B" és "C" tervet összerakni, hogy ha egy szép napon bejelentenék, hogy már nincs rád szükség, ne kelljen kapkodni.

A borotválkozással ne foglalkozz.

Mar regi topic, csak szolok. Valaki megint necrozik.

Igaz, kösz.
Holo, ott dolgozol még?

lesz@rnám, én még ügyfelezek is, és mégis _mindig_ van borostám :)

_______________
:: sidocious ::
: XboxKlub.Hu :
: Web2Auto.hu :

Végül ez megoldódott?

Bő tíz év alatt...? Szerinted?

Már el is váltak. :)

jókora necro!

----
earth is the lunatic asylum of the milky way

--

szerelmes beléd (-::

> Sol omnibus lucet.

"Ja azt még hozzátette, hogy szakállat növeszthetek, ha akarok."

Akkor nincs probléma. A borosta az szakáll, csak rövid. :)
Ezt is megoldottuk! :D

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Rokonom dolgozott fegyveres erőknél. Borosta tiltott. Rendezett szakáll lehet. Vagyis, ha borotvált voltál és szakállat szerettél volna, akkor szabadság alatt kellett növesztened. Ez volt a hivatalos előírás. Ez a 2000-es évek elején volt. Hogy most ez még érvényben van-e, azt nem tudom.

--
trey @ gépház

Gyakorlatban biztosan, hogy papiron is letezik-e meg a szabaly, azt nem tudom, valoszinuleg igen.

Nekem egyszer a főnököm szóvátette, hogy szerinte rendezetlen a külsőm, mert 3-4 napos borosta volt. Bezzeg, amikor 2 hete ügyfélnél voltunk, az akkori kinézetem jobban tetszett.

Persze, mert amikor ügyfélhez megyünk, akkor megborotválkozom (géppel). Nem tükörsima az eredmény, de azért látszik, hogy nem pár napos. Viszont általában, ha nem első találkozás, hanem mondjuk projekten vagyok, akkor kb. hetente szoktam borotválkozni. Ha eszembe jut.

Más nem tette szóvá eddig, és ennek se lett sok következménye.

Ez ugyanaz az, mint a ruha teszi az embert és kötelező inges dresscode. Ahol igényként bármelyik felmerül, ott a PR szempont kerül előtérbe. Szerintem kár azon rágódni, hogy ne számítson, mert nem a borostától vagy ingtől lesz jó vagy rossz egy munkatárs. Egyszerűen arra gondolnak, hogy "mi lesz a VIP ügyfél így látja?"

"Nézd, megint nincs rajta sapka!" kategória. Következőkor nem a szakálladba, hanem a zoknidba köt bele. Csak a felsőbbrendűségét próbálja tudomásodra hozni. Ilyenekkel nem érdemes foglalkozni, minél hamarabb ott kell hagyni őket a fenébe. Informatikusként nem hiszem hogy gond lenne rövid időn belül más munkahelyet találni. Persze sokan nem nézik a morális oldalát, pénzért minden lenyelnek.

2008 novembereben annyira nem volt jo a helyzet. Most igen. Szerintem azota mar vagy reg nem aktualis, vagy hozzaszokott a kerdezo.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin