OpenGL-es SameGame ?

 ( Zahy | 2008. november 18., kedd - 23:01 )

Sziasztok!

Ezer éve játszottam egy linuxos OpenGL-es játékkal (pl. GNOME alatt ilyen a SameGame). Sajnos ez az infó Google-ban nem sokat segít. Arra emlékszem, hogy nagyon szép csillogó-villogó "gyémántok" voltak a bogyói - no ezt keresem. Tudja-e valaki a nevét/linkjét (és elárulja-e nekem)? (Az eredeti neve egyébként asszem nem ez volt.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bocs, azt hittem egyértelmű a kérdésből, hogy *nem* a GNOME-os / KDE-s verziót keresem, hanem egy önálló alkalmazást (amely, ha jól emlékszem az alap X libeken kívül csak OpenGL függőséggel rendelkezett).

ezt se senki?

Sajnos teljesen más :-(

Esetleg JavaSame (freshmeat). Bár nem gyémántos, de gyakorlatilag a SameGnome megvalósítása egy az egyben.

Köszönöm. Ez se az, de a szándék attól még üdvözlendő.

Megtaláltam, és hogy a későbbiekben is képes legyek ugyanerre: A progi neve GLJewel, és elérhető itt: http://www.linuxmotors.com/gljewel/

Milyen inputra adta ezt az eredményt a gugli? :D
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Hááát. Szóval kezdetben volt benne "emerald opengl game linux", később emerald helyett diamond. Ezekkel sajnos az volt a baj, hogy ha benne volt a linux, akkor visszaadott minden szart ami linuxos játék (de nem opengl), ha nem volt benne, akkor meg persze win-es vackokat kaptam. Aztán elkezdtem tudatosan nézni a fentiekre visszakapott "linuxos játékok gyűjteménye/összehasonlítása/felsorolása" oldalakat. Kaptam egy NetBSD-s (!) package listát, amiben megjelent az XJewel, ebből gyanús volt, hogy mintha tényleg lett volna a nevében Jewel - persze az XJewel az nem az, de ekkor finomítottam diamond helyett jewel-re - és valahol az első 3 oldali találatban volt képernyőkép, amit már felismertem :-) Sokáig tartott, de megérte, lám 6 év után javított rajta, hogy SDL-es legyen. Ha ráérek egy kicsit, csinálok belőlük FreeBSD-s port-ot - egyet az SDL-es és egyet a SDL-nélküli verzióhoz.

Köszi az infót! Az SDL miatt belenézek a kódba.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Én szintén egy ilyen Same-hez hasonló játékot keresek, ami igazából Windowsos. A lényeg az volt, hogy itt gyémántok helyett betűk voltak, nem volt 3D sem openGL-es. Ez inkább 2D-s volt. Az egész játék ilyen világos zöldes alapon volt. Amikor összepárosítottam néhány betűt, akkor mér prittyegett is a gép hangszórója. Nagyon tetszett, de nem találom sehol. Gondoltam megkérdezem, hátha valakinek megvan, vagy tudja hogy merről lehet letölteni.

Végül leltem róla képet, meg a játékot is, de csak egy Izh-s fájl van és semmit sem tudok mit csinálni vele. A kép itt van:
http://www.lauppert.ws/screen1/win16/samegame.png

Az lzh.

:)

Hát de hogy futassam? NIncs most Win 3.1-em. Legalább WINE-ba hogy futtathatnám?

Tömörítsd ki! :)

:)

lha-nak hívják a tömörítőjét, parancssoros.

Jujj, ez nekem megvan valahol. Legrosszabb esetbe apam el tudja kuldeni... Na varj, majd utana erdeklodom...
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.