User error - hozzáadtak egy nem root felhasználót

Sziasztok, egy ismerősöm kérdezte, hogy windózon hogy lehet nem rendszergazdaként dolgozni. Elmondtam neki, hogy az User manager-rel tud új felhasználót hozzáadni. Megköszönte. Majd hívott, hogy ajjaj, a régi Rendszergazda már nem tud belépni és minden adata ott volt. Hogy tudja visszaállítani azt a fiókot? (Eddig nem volt jelszavazva és automatikusan az lépett be rendszergazdai jogosultságokkal.) Valami olyasmit szeretne, hogy a jelszavas user képernyőn megjelenjen az a felhasználó is és be tudjon lépni hogy lementhesse az adatait. Van valakinek ötlete, hogy hogy lehet visszaállítani ezt?

Hozzászólások

Ha van elég jog hozzá, be kell lépni, ki kell kapcsolni a grafikus bejelentkezést, majd kijeletkezni. A szöveges képernyőn be kell írni a felhasználóhoz, hogy "rendszergazda", majd <enter>

További lehetőség, hogy kétszer nyom ctrl+alt+del-t a grafikus bejelentkezésnél és akkor előjön a szöveges ablak. Ott pedig a fent leírtak szerint jár el.

A rendszergazdának pedig állítson be jelszót.

--
trey @ gépház

1, kétszer megnyomja a control-alt-delt a bejelentkezo képernyon, és belép mint rendszergazda
2, letölti a microsoft powertoys-ból a tweakui nevut, és abban be lehet kapcsolni, hogy a rendszergazdát is mutassa a login screen-en. természetesen ez a beállítás csak rendszergazdaként érheto el, úgyhogy :) marad az 1. megoldás

Nemrég telepítettem Windowst a laptopomra, ABEV és a bankom programja miatt.

Gondoltam, létrehozok egy korlátozott jogú felhasználót.

Erre azt mondja a windows, először létre kell hozni egy rendszergazda jogú felhasználót, és utána lehet sima felhasználót.

Tehát most van a gépen egy Administrator nevű, egy root nevű és egy gee nevű felhasználó.

root eléri az Administrator minden dolgát, de az Admin nem választható a bejelentkező képernyőn (a két ctrl-alt-del dologról nem tudtam).

És igen, a root tényleg kötelező, utólag se lehet törölni.

G

A TweakUI azért "kell", hogy az alap rendszergazda fiók megjelenjen a grafikus bejelentkező felületen (üdvözlőképernyő:), mint a többi felhasználó. A "grafikus login" ki és bekapcsolásához van grafikus beállítási lehetőség, nem kell telepíteni semmit. Valószínűleg a rendszergazda fiókjának üdvözlőképernyőre tételéhez szándékosan nincs eszköz alapból a Windows XP-ben.

:)

Szeretném hozzáfűzni, hogy nem kell rendszergazda jogokkal bejelentkezni, mert létezik a kiváló Futtatás mint... parancs a futtatható fájlok helyi menüjében (a SHIFT gombot lenyomva tartva kell előhozni a menüt és akkor megjelenik ez a parancs, mert alapértelmezetten nem látható). Ez egy egész barátságos megoldás a kezdők számára is.

:)

Alapértelmezetten elvileg nem látható, de be lehet kapcsolni (csak egy runas nevű kulcs kell a fájltípus

shell

kulcsa alá), hogy mindig látszódjon. Azért írtam úgy, hogy biztosan sikerélménye legyen annak, aki kipróbálja. :D A Vezérlőpultban valószínűleg minden esetben kell SHIFT.

:)

Semmilyen kulcsot sem tettem sehova, ennek ellenére két négy gépen sem kell nyomni semmit, hogy ott legyen. Az a Knowledge Base Article nem elavult egy picit? Utoljára 2006-ban frissítették.

Mondjuk annyira nem érdekel, csak ilyen délutáni unaloműzőnek jó ez a téma. :)

--
trey @ gépház

"És igen, a root tényleg kötelező, utólag se lehet törölni."

Mennyivel biztonságosabb mint a Linux! :)