windows érdekes internet probléma

Nagyon nem értek a windowshoz, nem is használtam már évek óta. Barátnőmnek van egy olyan problémája, hogy egy-két dolog nem működik. Nem tudja használni az olyan internetes oldalakat, ami autentikációt kíván (gyk.:felhasználó jelszó páros). Az MSN-re se tud feljelentkezni. Az ICQ viszont működik. Az internetes probléma mind Firefox, mind Explorer esetén fenn áll. Firefoxban engedélyezve vannak a cookiek, a biztonság kedvéért töröltem is őket. Nincsenek kivételek sem beállítva, de ezek sem segítettek. Az antivírus szoftver sem talál semmit. Spyware kereső még nem végzett teljesen, de eddig ott sincs semmi.

Igazából fogalmam sincs, hogy hol induljak el. Ezért nagyon a googliban sem találtam semmit. De mivel mind a két böngésző, meg az MSN-is halott, ezért gondolom valahol "globálisabban" kellene a problémát keresni. A probléma viszont mint az otthoni, mint a munkahelyi internetnél fenn áll.

Szóval most itt tartok, és jól jönne valamiféle segítség. (A teljes újratelepítés most nem megoldható.)

Hozzászólások

Elédobod a kedvenc Linuxos gépedet, és wiresharkkal elkezded elemezni a forgalmat. Valószínű nem fog kijönni az MSN.
Én első körben valami "túl okos" tűzfalra gyanakodnék.

Andi, really. Take it from me. If I tell you something, I'm usually right.

Csak, hogy ne maradjon megoldatlanul a dolog. Bevittük szervízbe a gépet, mert nem tudtunk vele mit kezdeni, újratelepíteni meg nem lehetett. A szervíz felrakta rá a Norton Antivirust ami 50 vírust talált. Mi is kerestünk vírusokat 3 vírusirtó programmal (Nod, Kaspersky, Antivir), mindegyiknek frissítve volt az adatbázisa, mégse találtak semmit.

Ha igaz amit a szervíz állít, akkor ezek szerint ezek a vírusirtók nem sokat érnek. De mindegy is a lényeg, hogy most már működik a gép rendesen, és adatvesztés se volt.

--
A lehetetlen csak a lusta ember kifogása!