Xp buherálás, teljesítményjavítás

Üdv emberek, régóta vackolok már Xp buherálással.

- Amiket kapásból kiszoktam lőni egy Xp nél akár nálam van akár másnál: Luna, Start menü - klasszikus start menüre,
Sajátgép > Speciális > Teljesítmény beállításoknál legjobb teljesítményre szoktam kapcsolni és minden csicsás dolog off.
Témáknál is persze klasszikus XP.
Msconfig nál is rengeteg fölös dolgot kikapcsolok:
Számítógép tallózó
Vezetéknélküli hálózat auto konfig
Hibajelentési szolgáltatás
Kompatiblitás gyors felhasználóváltáshoz, Dns ügyfél,
Súgó és támogatás... Teljesítménynaplók és risasztások, Telnet,
Védett tároló, távelérés automatiks csatlakozás kezelője, Távelérési csatlakozáskezelő, Távoli asztal súgó munkamenetének kezelője, Távoli rnedszerleíró adatbázis, Tárcsázó , Terminálszolgáltatások.
Kiszolgáló, munkaállomás, Netmeeting távoli asztalmegosztás, cserélhető tároló, BIztonságoi fiókkezelő, Intelligens kártya, Másodlagos bejelentkezés, Windows tűzfal, Nyomtatásisor kezelő, Témák, Szünetmentes táp, Biztonsági központ, Konfiguráció mentes vezetéknélküli hálózat.
Ennyi mindent szoktam kikapcsolni alapból, + registry buherák, win.ini módosítás...
Ez nálam érezhető teljesítményjavulást szokott jelenteni:) Megjelenés nálam nem számít, viszont gyorsaság eléggé.
Tud-e valaki még másmilyen optimalizálási trükköt?:)
Gondolom sajna kernelt még senki nem tudott lecsupaszítani:(

Hozzászólások

XP csupaszitas. Ezt el se kellett volna kezdeni... Nem hinnem hogy akad olyan ember akinek nyogve vinne a gep, vagy ha igy van, az nem is nagyon hasznalhatja. Aki meg tenyleg ennyire belegyoposodik a "gyorsitasba", az meg mar poen.. XP-t..lol.. hany eves OS mar..

Vista-nak nekiallhatsz, neten fennt van mar igy is tobb ezer oldalnyi howto, bar hiaba csinalod meg felet, ugyis ugyanolyan zabagep lesz. Szoval hajra. :)

Vistának nevit sem szeretem:)
Nem akarok 2 vagy 4 giga ramos, vasat egy hülye oprendszernek:)))
Haver zenét nyomatott, Vistán, meg böngészet, msn, meg pár apróság és már 1,5 giga volt a ram használat:(
Van benne valami "lecsupaszítani" tény:)
Múltkor véletlen 200 megás wincsit sikerült elindítani gépemen, és win 3.1 et...
El is indult 1 másodperc alatt, és ment szépen, stabilan, legjobb windows, ami képes menni 10 évvel későbbi hardveren is:)))

hat epp ez a kihivas. hajra. :) En kezzel nekiestem, eleg sok mindent lehuztam, majdnem csak a mag maradt. Hat igy is a 2gb ram keves hozza. Szoval passz. Valahogy most nincs 40k-m hogy 8gb ramot beszerezzek hogy talan dolgozni is lehessen vele. Hat igen. Nem ennek a retegnek van kitalalva (vagy nem ennek az orszagnak..)

Vah.. VMware + 1 / 2 512mb-s ram hasznalatra kenyszeritett OS benne. (workstation).. Mindegy. Figyelj.. en nem akarok kotekedni..ennek nagyon olyan szaga van mint mikor X beirja hogy "Y program 100% -on porog", es masik 5 ember beirja: works4me. Hogy ezzel mit akartam mondani? Hulyeseg az ilyesfajta vitatkozas. Azt epp ervekkel lehetne, normalis oprendszer felett.

Hát én nagyon nem értem már mit csinál ez a Vista, azt hittem SP1 után jobb lesz de vannak furcsa elhalásai.

A gép egy 4 magos procival, 4GB RAM-al szerelt masina.
Mégis az egész _rendszer_ belehalt például az alábbiakba:
- WinDjvuViewben nyomtattam MS Image Writerbe eléggé hosszú doksit
- Firefoxban véletlenül megnyitottam egyszerre 20 lapját egy RSS feednek
Az egyetlen funkció ami működött az az egér, húzogathattam jobbra balra, de kattintásokra már nem reagált:) A billentyűzeten a Num Lock láthatóan nem reagált. Ctrl+Alt+Deletre taskmgr természetesen nem jött elő. A gép ilyenkor általában 15 percig kapar, néha a képernyő is elsötétül, csak az egeret látod, vagy pedig bejön az üdvözlő képernyő Please wait felirattal. Ilyenkor elszoktam menni rágyújtani, de nem volt még olyan szerencsém, hogy ne resettel kelljen utána újraindítani.

Volt melóhelyemen Sharepoint 2007 WebDav elérése közben szokott rendszerint meghalni. Ugyanígy fekete képernyő, csak egér mozog, taskmgr előhozhatatlan. Kellemes élmény volt így dolgozni...

Másik kedvencem. Miért kattog Vista alatt a Samsung SATA merevlemezem?! XP és Linux alatt soha nem kattogott. Ellenben már két ismerős is kérdezte tőlem, aki ugyanilyen merevlemezt vett, hogy nem kattog-e az enyém is? Mint kiderült ők is Vistát használtak. Energiagazdálkodásra tippeltem, de hiába kapcsoltam ki minden ezzel kapcsolatosat, a winchester tovább kattog.

printspoolert / dns clientet... okos... cukrot!

Te a "Biztonsági fiókkezelő" az mire is való, hogy csak úgy kikapcsolható?
Egyébként mint "korlátozott felhasználó" használod vagy folyamatos rendszergizda?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

XP-Antispy

-----
Intel_1,6Ghz_512RAM_Ubuntu__Hardy_Heron_8.04

Az a legfontosabb kérdés, mit értesz teljesítmény alatt?! A teljesítmény felső határát gyakran maga a felhasználó szabja meg rossz beállításokkal, rossz szervezéssel. Például hiába nyernél egy gyorsabb processzorral fél másodpercet valamilyen művelet közben, ha a felhasználó a képernyő két szélére helyez el egy-egy ablakot, amikbe egymás után kattintgat és gépel valamit öt másodpercenként. Teljesítmény növelés az is, ha közelebb teszi az ablakokat, vagy használja az

ALT + TAB

billentyűkombinációt. :D

Felesleges fizikai és logikai (vagy hogyishívják) eszközök letiltása. Eszközökhöz tartozó felesleges szolgáltatások letiltása. Lapozófájl kikapcsolása. NTFS fájlrendszerhez tartozó beállítások módosítása. A

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager

kulcsban és alkulcsaiban van pár érdekes lehetőség. Hibakeresések kikapcsolása. Csoportházirend. Mappa beállításai. Tweak UI.

autoruns

-ban kattintgatás... :D

:)

Könyv címe: Windows XP Titkos tippek profiknak
Kiadás dátuma: 2004
Formátum: pdf

Tartalom:

1. 50 tipp az optimális számítógéphez
2. Titkos Windows-tippek
3. Dolgozzunk hatékonyabban
4. A Windows XP tisztítókúrája
5. Registry tippek

Egy nagyon jó kis könyv, kipróbáltam szinte mindent és valóban észlelhető a változás, probléma eddig nem származott belőle.
A linket inkább nem teszem ki, ha kell kuldj pm-et

ha van eleg ramod, akkor miert ne? 3gigaval ne tekergesse allandoan a merevlemezt... (foleg ne laptopon, akkumulatorrol) lehet, hogy kekhalal eseten nem fog tudni dumpot csinalni, de ennyit meger, hogy joval gyorsabb a gep. ha 1 giga ram (+1giga swap) eleg volt korabban, akkor 3giga ram miert ne lenne eleg?

Iksz esküdött rá, Ipszilon pedig bebizonyította, hogy ugyanaz a hangzás mindkét driver esetében. Ha használtad a haxolt turbó driver-rel a hangkártyád, mi volt a tapasztalatod? Kikapcsoltam a lapozófájlt és kellemesebb lett a gép használata. Elég nehéz lenne bebizonyítani, hogy nem lett kellemesebb. :)

:)

Igaz, amit írsz. Ettől még az is igaz, amit én írtam. Aki méricskélni szeretne, megteheti, mivel olyasmiről volt szó, amit bárki megcsinálhat egy Windows XP-vel. Bizonyítsd be te, vagy bárki más, hogy racionális értelemben hamis dolgot állítottam, mert szerintem nem nekem kell bebizonyítanom ennek az ellenkezőjét. :) Jelen esetben a kellemesebb egy olyan jelző, ami az "előtte" és "utána" állapotok között tapasztalható-, időben mérhető változásokat foglalta össze egy érthető szó formájábaban.

:)

Elegge reg volt, mikor en utoljara XP-hez nyultam, akkor 1 Gb mem volt (most is). Normalis hasznalat mellett 600-700 Mb memoriat hasznalt, majd elkezdett swapolni. A maradek memoriat szinte soha nem hasznalta, csak a swapot, de azt szorgalmasan. Azota jott a linux, az talan meg az eletben nem hasznalta a swapot, beall 144 Kb-ra (gondolom vmi inicializalas) es ugy marad.

azert, mert folyamatosan 600-800 megabyte-nyi adatot irogatott bele az xp 2 giga szabad ram, es majd 1 giga system cache mellett. ha nem tunik fel a sebessegbeli kulonbseg, akkor hibernald le majd inditsd el a windowst swappal (nekem 2g volt beallitva), majd anelkul. lehetoleg 5400 rpmes hdd-vel..

Gondolom sajna kernelt még senki nem tudott lecsupaszítani:(

Hungert kerdezd ;)

nahát, már a pc world-öt se kell megvenni, hisz a teljes tartalma itt van a hup-on :)

Légyszi írd le, hogy Documents and Settings mappát hogyan lehet úgy áthelyezni D vagy más meghajtóra, hogy a Windows mindig ott kezelje/keresse? (Ismerőseimet körbekérdeztem, de tanácstalanok.)

Anno találtam hozzá tutorialt, guglizz erősebben. De nem triviális feladat (bármennyire annak látszik a *NIX után), services túrás és bejelentkezés előtt futó script kell hozzá, ha elrontottál valamit benne, elég nehéz lesz visszacsinálni - később a docs&settings kötet felcsatolhatatlansága esetén még nagyobb gubanc van. Egyszer megcsináltam mert jó poén volt, de azóta inkább csak a Documents megy más partícióra... azt meg a GUI-n megtalálod.

Találtam Microsoft supportos oldalon egy kis segítséget. Már telepített rendszeren szintén sok registry-piszkálgatást ír, azt hiszem, azt inkább kihagyom :) Telepítéskor van lehetőség másik helyet megadni, igaz win2000-hez írja. Legközelebbi telepítéskor kipróbálom, hogy XP-n is működik-e.
Köszi szépen a segítséget :)

Win 2000-en és XP-n is a "Documents and Settings" D-re történő áthelyezéséhez a registry-ben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList alatt a "ProfilesDirectory" kulcsot kell átírni, pl. "D:\Documents and Settings"-re. Előtte azért hozd létre az új könyvtárat.

- Ha átírtad, minden új felhasználói profile az alatt fog létrejönni, a régiek maradnak a régi helyükön.
- Ezentúl ez alatt keresi és használja a "Default User" és az "All Users" profilokat is tehát azokat előtte célszerű átmásolni az új helyre.
- Ha ezek után egy meglévő profilt át akarsz vinni a C-ről a D-re azt mented, törlöd a C-ről, következő belépéskor létrehoz neki újat a D-n majd ez után az új helyre visszatöltöd a mentett profilt.
- Az Administrator/Rendszergazda, LocalService, NetworkService profilokat/könyvtárakat is át lehet vinni, de a tapasztalat szerint ezeket azért célszerűbb meghagyni a rendszer C meghajtón.
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

Aztán majd csodálkoznak egyesek, mikor semmi nem fog menni :))