clamd "fáziskésése"

Sziasztok!

Elröppent egy táp ma hajnalban egy szerverben, ami 1 éve folyamatosan ment, ergo a javítás után el kellett indítani. ( :) )
A Postfixhez amavisd-new-n keresztül a clamav daemon végzi a vírusellenőrzést. Hiába próbálkoztam kb. 4 órán keresztül, nem jött létre a /var/run/clamav/clamav.ctl fájl, így nem is bírta a Postfix a vírusellenőrzést elvégeztetni; a folyamatok itt rendre megrekedtek.
Végül feladtam, és elmentem ebédelni. Mire a gép elé kerültem, addigra volt /var/run/clamav/clamav.ctl pedig senki nem nyúlt hozzá, nem indult új folyamat, nem történt semmi...
A legutolsó clamd indítás és a ctl fájl létre jötte között eltelt 23 perc. Ezalatt a Postfix rendre veszekedett, hogy nincs meg a ctl... Egyszer csak meglett. A délelőtt folyamán strace-szel is kerestem a lehetséges hiba okát, de nem találtam semmit. Egyszerűen csak nem jött létre a ctl...

Ti találkoztatok már ilyen szituációval? (Ha meg nem, akkor ha belefuttok, akkor cigi-kaki-kv-kaja, és talán nem kell kapkodni, mint Bernát a ménkűhöz, hogy miért nincs vírusellenőrzés, vagyis ctl socket...)
Gyanítom, hogy valami processz a háttérben munkálkodott - valószínűleg maga a clamd.

Bizony, az ám!:
/var/log/clamav/clamav.log:


Thu Mar 20 12:45:37 2008 -> Reading databases from /var/lib/clamav
Thu Mar 20 13:11:53 2008 -> Loaded 359508 signatures

A kis piszok az adatbázissal bíbelődött...

Szerk.: Akinek nem elég egyértelmű: a megoldás a türelemben rejlik.

Hozzászólások

Esetleg ha rájössz a megoldásra akkor engem is érdekelne, mert nálam is ugyanezt csinálja.

Nálam egy teljesen új etch rendszer van fent és ezt csinálja. Ahol eddig ilyet csináltam még ezt így nem tapasztaltam.