Eszembe jutott ...

Ritus: - Anya szeretlek.
Én is szeretlek Ritus - feleltem.
Anya! Akkor is szeretni fogsz ha nagy leszek?
Persze Ritus, Nézd meg Rékát milyen nagy és őt is nagyon szeretem.

Részlet egy reggeli párbeszédünkből. Vajon milyen gondolatok kevereghetnek egy 3 és fél éves kislány fejében?

Oviba mini csoportba jár mivel ő 4 évig lesz óvodás. Tegnap színházban voltak, a nagycsoportosok adtak műsort március 15e alkalmából.
Olyan jót mulattam magamban ezen. Az én pici lányom aki még 2 éve pelenkát hordott, 2 éve tanul beszélni, emlékszem rá amikor először próbáltam kanállal etetni és Rékával azon nevettünk hogy vajon mikor fogja megérteni/megszokni hogy cici helyett kanál is van :)
Most meg nemzeti öntudatot táplálnak belé … Olyan mókás.
Tudtam azt is hogy már maga az kihívás hogy egy csoport alig múlt 3 éves gyereket a színházig levigyenek sétálva. Gondoltam, hogy „megeszi” őket még a szék is (Ha beleülnek akkor olyan kis súlyúak hogy a szék visszacsukódik)
Annyira boldogan mesélte este. Zászlót lobogtattak, piros fehér zöldet és ketten ültek egy székben a Petrával. A Sziszike a nagycsoportból pedig fehér ingben meg harisnyában szerepelt. Hát annyira aranyos.

Eszembe jutott Patrik aki a berni egyetemre jár történész szakra. Egyik dolgozatának témája az volt, hogy a volt szocialista országokban lévő ovis mesekönyvekből kellett bemutatnia az ideológia tanítását. Tehát hogy hogyan jelent meg a szocialista ideológia a mesékben. Olyan jókat nevettünk az NDK-s mesekönyveken.

Eszembe jutott első találkozásom Patrik apukájával. Ekkor még nem tudtam hogy alapjában véve mi a foglalkozása hisz nem is volt lényeges számomra. Annyit tudtam hogy úgymond a Polgármesteri Hivatalban dolgozik Bernben) A hobbiját tudtam hisz ugyanaz mint az én apukámnak (fúvószenekarban zenél)
Első találkozásunk alkalmával sportcipőt viselt ami piros volt és rajta volt Svájc zászlója (szimbóluma is egyben szinte) a fehér kereszt.
Meg is „szekáltam” az öreget hogyha nálunk a város vagy a főváros polgármesteri hivatalának dolgozója nemzeti színű zászlós sportcipőt viselne mekkora politikai támadás érné ez miatt. Mosolygott csak az öreg, no meg persze furcsálta is. :)
DE mily érdekes hogy egy adott országban ami természetes az tőle 1000 km-re már szinte érthetetlen vagyis furcsa.