Videó kódolása nem sikerül

Üdv!

Van egy videóm, amit szeretnék átkódolni. Ehhez mencodert használok. A videó egy másik programba fog majd menni, mint bemenet, ami igen kevés formátumot kezel le. És akárhogy próbálom kódolni a videót, sehogy nem felel meg a másik programnak.

Itt van egy videó (most kerestem a neten :)), amit elfogad a progi. Sima mpeg formátum. De ha átkódolom az én videómat valahogy így:


mencoder bemenet.flv -of mpeg -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg1video -oac copy -o kimenet.mpg

akkor az nem felel meg a programnak.

Mit kellene tennem, hogy jó legyen? A hang az jó copyval is, mert a program megkérdi, hogy akarom-e csak a hangot használni. De nekem a videó is kellene, amit sehogy nem tudok jól átkódolni...

Eredetileg 3gp-t szerettem volna kódolni kapásból, de amr codec hiányában erről lemondtam. Illetve nem mondtam le, csak most windowson vagyok, és itt körülményes forgatni. Majd holnap megnézem linux alatt is.

Hozzászólások

Próbáld meg hozzá adni még az '-mpegopts format=mpeg1' opciót is.

Csak felbontást, bitrátát és frémrátát felejtettél el a parancssorban megadni. Tényleg mázli kellene ahoz, hogy a ha csóró program elfogadja...

Ha hiányolná, el sem kezdené a mencoder a lekódolást, nem? Tehát ha nem adom meg, átveszi a forrásból.


VIDEO:  [VP6F]  640x480  0bpp  29.970 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
[V] filefmt:44  fourcc:0x46365056  size:640x480  fps:29.97  ftime:=0.0334

Bár most ahogy nézem a 0kb/s kicsit gyanús. Meg a 0bpp is...

az fps-t es a felbontast valoban atveszi a forrasbol, a bitrate-re meg van valami default ha nem adsz meg semmit (valami 500 kbit, vagy ilyesmi, szoval rossz lesz a minoseg a default beallitasokkal - de amugy is ha jo minoseg a cel akkor a lavcopts-ban meg meg kell adni csomo dolgot).

- Use the Source Luke ! -

Nos most egyszerre 2 dolog történt: egyrészt kiderült, hogy a linuxos mencoder tud arm-et, de az ffmpeg már nem. Másrészt találtam egy ffmpeg-re épülő windowsos progit ami mindenből tud 3gp-t csinálni.

Amit nem igazán értek, hogy az összes leírás, ahol mencoder-rel gyártanak 3gp-t több commandból áll. Nem igazán értem, hogy miért ilyen bonyolult dolog 3gp-be konvertálni.
Ffmpeg-gel lehetne egy commanddal is, csak abban meg nincs amr támogatás, forgatni magamnak meg lusta vagyok.

A windowsos progit meg egyelőre nem volt időm kipróbálni, ha nem muszáj nem bootolok windowst. :)

Még majd utánaolvasok ennek az egésznek, de azért érdekelne, hogy mencoderrel miért nem megy egy commandból az egész, és miért nincs amr támogatás a windowsos buildben.

Na most volt időm ezzel foglalkozni, úgy döntöttem megoldom lépésről lépésre. Jelenleg ott tartok, hogy átméreteztem a videót 128x96-ra. Gondoltam akkor most átkódolom a hangot amr-be. De amit találtam a neten azok nem működtek... Szóval hangot hogyan lehet átkódolni amrbe?

Ok, végül ez lett csak egy kis kerülőúton.

Szóval eszembe jutott, hogy volt egy sw windowsra, amivel lehetett hangot átkódolni amr-be. Megnéztem a honlapját, és találtam ott egy mobile media convertert. Ebből ráadásul van linuxos verzió is. Szóval letöltöttem, a csomagban van egy grafikus progi meg egy ffmpeg. Ezzel remekül át tudtam kódolni a videót.
Próbáltam lecserélni a saját ffmpeg-jét a /usr/bin/ffmpeg-re mutató symlinkkel, de akkor nem volt jó. Tehát a hozzá adott ffmpeg olyan kódot is tartalmaz, amit a frugal-féle ffmpeg nem...

Köszönöm mindenkinek a segítséget!