GNOME-os kérdések

Fórumok

Mielőtt bárki megszólna érte azért ide írok, mert nem akartam minden egyes kérdésemnek új témát nyitni. A közös nevező pedig a Gnome. Eddig KDE-t használtam, de most meg akarom ismerni ezt is.

- Alapbeállítással a fájlkezelőben mindenhez megjelenik egy kép (thumbnail). Ezekkel mi lesz? Mármint azt sejtem, hogy a .thumbnail alatt eltárolódik. De meddig? Amíg meg nem tellik a vinyó? Van rá mód ezt korlátozni úgy, hogy azért ne kapcsoljam ki ezt a szolgáltatást?

- Lehet valahol a Kde-apps.org-hoz hasonló oldalt találni, gnome-os programokhoz? Ez jelenleg a legnagyobb problémám, ugyanis eddig szinte csak KDE-s progikat használtam, és azoknak keresnék valami alternatíváját.

- Van esetleg Gnome-hoz is valami fejlesztőeszköz, mint a KDevelop KDE-hez?

Hozzászólások

2. Írd meg, hogy mik hiányoznak és mi meg segítünk. (Ez a legegyszerűbb)

3. Anjuta

Sziasztok!
A gnome felajánlja a panelrahelyezésnél az időjárásjelentő kisalkalmazását -gweather? (csak a magyar nevét írja ki). Szépen működik is, csak műholdképet nem tudok hozzá csatolni. Nem nagyon találtam erről semmit a neten. Gondolom a beállításnál meg kell adni valamilyen kódot, vagy URL címet.
Van valakinek bevált címe Budapest és környékére, vagy Magyarországra?
Nem nagyon leltem erre vonatkozó leírást a neten. Megosztanátok tapasztalataitokat?
Előre is nagyon köszönöm!
Ubuntu 8.04, Hardy Heron
Va

Kezdő vagyok és lenne pár kérdésem (nem akartam új témát nyitni):
Debian Etch (netinstall volt, szóval minimális alapból)+ Gnome 2.14.3.

1. Menük:
Olvastam itt több témát is ezzel kapcsolatban, csak kicsit elakadtam, mert azok a funciók illetve file-ok nálam nem léteznek. Szerkesztgetni szeretném a menüt, betenni saját dolgokat is, de nem sikerül (se jobb klikk módszer, sem hátulról filebuhera, mert még nem találtam meg, hogy hol lehetne és mit.) Pld. nekem nincs Debian menüm sem sehol, jobb klikkre csak az ikont tudnám a panelhoz és az asztalra kitenni, nincs új/töröl/stb. lehetőség. Valahol olvastam, hogy a home/user/.config/Applications -ban is kellene lennie valaminek, nekem a /.config-ban csak egy Trolltech.conf van, ami passz :) - meg ilyenek.
Szóval hiányzik még valami, vagy valamit át kellene állítani?

2. Hangerő, pontosabban mixer. Eléggé zavar, hogy minden indulás után minden 0-n van, és el van némitva. Rá lehet venni ezt a mixer-t (alsa mixer), hogy tárolja is a beállításokat? (Valahol talán olvastam, hogy ez a Gnome egyik spec. hibája, de hátha mégse.)

3. Epiphany - mivel "ez jött" a gnome-al ezt kezdtem el használni. Elég gyors (korábban FF volt, ahhoz képest rakéta). Egyetlen dolgot hiányolok: a címsorba mindig be kell írni a kívánt weboldal címét, nincs jobb oldalt menü lenyitó nyilacska, amivel a korábban látogatott (begépelt!) weboldalak címei lennének benne. Az előzmények erre nem jó, mert egyrészt lassan jön be, másrészt meg tele van mindeféle hulladékkal is. Van rá mód, hogy egy ilyen "fícsör" bekerüljön - vagy csak alapból valahol ki van kapcsolva?

Egyelőre ennyi, előre is köszi a válaszokat!

Köszi szépen. Csak vannak gondok :)

-update-menus - nincs ilyen parancs (de még rákeresek a névre)
a menu-xdg telepítésére meg azt mondja, hogy fent van a legfrissebb

Woahh. ez már a második alkalom, hogy válaszolnék, és közben módosítod a postot :) - szóval alsa-tools nem segített, de közben jött az utils, azt is felrakom.

Nem adom fel :)
------

Köszi szépen: hangerő megoldva!!

alsa esetében a kikapcsoláskor menti az állapotot és azt induláskor tölti vissza (nem gnome / kde szinten, hanem init script formájában), ha ez a kettö nem jönne be, akkor
apt-get install linux-sound-base (de szerintem ezt felrakja)

akkor auto-apt-vel keress rá, melyik csomagban van benne (nekem nincs fent, de Oscon egyszer mondta, hogy ezzel lehet csomagokban keresni)

debian gnu/linux @ linux-2.6.22.24-op1 | patch
info