Mplayer plugin

SuSE 10.1-en ütköztem a firefox mplayer plugin egy bosszantó fícsörébe: weblapba ágyazott multimédia stream-et nem játszik le. Elindul, látszólag egy kicsit pufferel is, majd kiírja, hogy "Leállítva", oszt konyec.

Jelenleg a packman-tól származó 3-45-0.pm.2@i586 verziója van fenn (mplayer: 1.0rc2-1.pm.1@i586, firefox: 2.0.0.4-1.2@i586), de az idők folyamán különböző verziók ugyanezt produkálták.

A saját streaming server-emet tesztelgetve jöttem rá az okára: látszólag a plugin csak akkor indítja el a lejátszást, amikor a teljes média állomány letöltődött. Streamekről lévén szó, erre igen sokat (egy jó BSD szervernél akár éveket) kell várni, és közben a merevlemezem is betelik.

Nincs ötletek, hogyan lehetne az mplayer plugin-nek ezt a letöltős fícsörét letiltani? A cél az lenne, hogy azonnal kezdje el a stream lejátszását, mint a hagyományos média lejátszók.

Hozzászólások

Nem tudom, milyen rejtett fícsöre van még a firefox mplayer plug-in-nek azon kívül, hogy lényegében nem játssza le azt, amit le kellene...

A puffereléssel nem hiszem, hogy gond lenne, mert az látszólag az elején megtörténik, csak amikor tele a puffer, akkor a plugin a lejátszás helyett úgy dönt, hogy inkább leáll.

A puffer méret azért sem hiszem, hogy befolyásolná az ügymenetet, mert ugyanaz történik akkor is ha egész kicsi a forrás bitrate-je, és akkor is, ha nagy.

Régen volt valami (ha jól emlékszem "mozplugger" nevű) progi, azzal ezelőtt jól működött minden. De rémlik, hogy annak a telepítésekor úgy kellett összevadászni mindenféle kompatibilis verziójú forrásokat, meg fordítgatni is kellett.

A SuSE csomagok között nem találok "mozplugger-t". Egyáltalán betöltené a funkcióját SuSE (meg packman) csomagokból telepített firefox-al és mplayer-el, vagy megint forrásból kellene fordítgatni?

---
Mondjon le!

*Csak* annyit tudok hozzatenni, hogy nalam mukodik. Marmint ha a kiralyi tv oldalan lejatszhato hirado szerinted is megfelel a kriteriumaidnak. Tegnap este akartam valamit megnezni, ekkor jottem ra, hogy nincs is fenn az adott gepen az mplayer-plugin. Miutan folraktam, minden problema nelkul azonnal elkezdett lejatszani (engem zavart, hogy nem engedte lementeni, de ezt egy parancssori dumpstream-mel meg lehetett kerulni). Szoval nem tudom milyen beallitas kell hozza, de FreeBSD-n megy.

Jobb egér -> Beállítások itt lehet kikapcsolni a gyorstárazást: "Média lejátszása közvetlenül az oldalról (Nincs gyorsítótár)"

Még a nyáron szenvedtem ezzel én is, de csak jóval korábbi forrásból feltett mplayerplug-inek vitték az ilyen streaming dolgokat... :-(

Azóta nem foglakoztam vele (UHU 2.0)

Most próbáltam és továbbra sem működik. Úgy sem, hogy bepipálom a "Média lejátszása közvetlenül az oldalról (Nincs gyorsítótár)"-t

Nem tuom, melyik plugint hasznalod, en ezt:
http://mplayerplug-in.sourceforge.net/
Tokeletesen mukodik. (nem mindnehol, nemely oldalnak mindenkeppen Windows Media Player kell, ott csak lementeni tudom az url-t es mplayerrel menteni a cuccot).
Ja, nem FF, hanem Seamonkey, de elotte Mozilla alatt is szepen mukodott a plugin.

"nemely oldalnak mindenkeppen Windows Media Player kell, ott csak lementeni tudom az url-t es mplayerrel menteni a cuccot"
Ezek nem olyan oldalak, amik azért ie specifikusak, mert a beágyazott média tartalom linkjét kizárólag csak object tag-be tették, embed tag-et nem is használnak?
Mintha mostanában olvastam volna valahol egy firefox pluginről, ami az object tag-eket embed-re konvertálja. Lehet, attól a WMP specifikus lapok is meggyógyulnának nálad? Vagy az a plugin csak win-en hasznos, annak aki nem ie-t használ? (Nem olvastam bele a plugin részletes leírásába).

Nálam biztosan nem ez a gond, mert saját stream-el, saját oldalon, garantáltan firefox-barát embed tag-ekkel is ugyanezt műveli az mplayer plugin (a verziószámát írtam fentebb).

Amúgy meg rühellnék rpm helyett megint forrásból telepítgetni, mert amikor azt csináltam, akkor mire kész lettem mindennel, már jött is a disztró újabb verziója, és lehetett az egészet elölről kezdeni.
Addigra persze már rendszerint elfelejtettem mi hogy volt, úgyhogy lehetett elölről kezdeni a dokumentáció olvasgatást is :(

Úgyhogy mostmár csak végszükség esetén telepítek forrásból...

---
Mondjon le!

Nem emlekszem, melyik oldalnal voltak gondok. Talan a TV2 vagy RTL vagy MTV, szoval ilyesmi.

Tenyleg forrasbol raktam fel, de azota sem nyultam hozza :) vagy ket eve.
Egyebent asszem csak ./configure, make, make install kellett, utana az /etc/mplayerplug-in.conf file szerkesztese (cache meret meg hasonlok). De mar baromi regen raktam fel, szoval nemigen emlekszem en sem.