Gyors segítséget kérek szépen - Xp boot floppyról majd mp3-ról install - nincs optikai meghajtóm

Sziasztok!

Rám hagyományoztak egy laptopot, aminek nem műxik a dvd meghajtója! Holnap utazom el és nagyn kellene a gép, ehhez mindenképpen fel kellene tolnom egy xp-t!

Találtam már egy prá floppy-ról bootolos megoldást, de aztán csak-csak a cd-t kereste a rendszer!
Egyébként innen :
http://www.bootdisk.com/
jutottam el ide:
http://support.microsoft.com/?kbid=310994
Ahol le is töltöttem a szükséges exe-t! Szépen végig is vitte a dolgot, mind a 6 floppyn keresztül, majd kérte a cd-t!

Valami hasonlóan egyszerű dologra lenne szükségem, csak úgy hogy ezt követően az 1 Gb-os mp3-asomról folytassa a dolgot!

Biostban természetesen beállítottam a bootolást!

Segítésgeteket előre is köszi!

Hozzászólások

Gyorsan elkéred a hozzád legközelebb eső notit 2-3 órára. Addig kiveszed belőle a CD meghajtót és beleteszed a tiedbe, majd telepitessz.

Szerk: Nem hiszem hogy grafikus felület nélkül lesz neked valami pendrive kezelésed XP alatt.

Másik megoldás. Az XP telepítőt felmásolod 1 az 1-ben a pendrive-ra. Majd indítassz egy live linuxot pl. Ubi, FC, SuSe... valami olyat ami lekezeli az usb-s pendrive-t és onnan felmásolod a gép winyójára egy könyvtárba (pl.: install), innen majd a floppys boot után indíthatod.
Ha kell particionálni, akkor valami floppissal amit ismersz, vagy a live linuxxal ha van bene pl. gparted.
Tipp, nem kezelnek (lehet hogy mégis) NTFS-t, igy célszerü egy FAT32-es kis particiót létrehozni a telepítőnek.

ha a gép tud usb-ről bootolni akkor talán műxik ( nem próbáltam ), hogy ezzel bootolhatóvá teszed az mp3 lejátszót, majd mindent átpakolva a telepítő lemezről felpakolhatóvá válik a rendszer ( de ez most tényleg csak tipp, szal foggalmam sincs, hogy menne e, de 1 próbát megér )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Köszi az ötletet, de igazság szerint félek megpróbálni, mert kaptam egy olyan infót is, hogy ha mp3-as formázok külső progival, akkor szinte biztos hogy tönkrevágja a rajta futó rendszert!
Sajna 512mb-os a legnagyobb sima flashdrive-om, amire viszont nem fér fel a cd tartalma! Tehát mindenképpen floppyval kellene kezdeni, csak utánna annak usb-re kellene irányítania az installt és nem cd-re!

Sajna 512mb-os a legnagyobb sima flashdrive-om, amire viszont nem fér fel a cd tartalma! Tehát mindenképpen floppyval kellene kezdeni, csak utánna annak usb-re kellene irányítania az installt és nem cd-re!

Elég ha ráfér az i386os mappa. ami asszem 467 mega, ha addig eljutsz hogy floppyról bebootolsz, és megadod neki azt akkor ott már megtalálja a telepítési fájlokat... Bár szerintem a cd-nek is rá kéne férjen végül is nincs 493 mega a normál adat.

vagy felteszel a flashdrive-ra valami egyszerű pici linux live-OS-t és a maradék helyet felasználva apránként felmásolod a vinyón egy a linuxxal elkészített vfat filerendszerre az i386os könyvtárat. majd bootolsz egy freedost, cd i386 és winnt ahogy bástya elvtárs mondta.

----------------------

Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy...

Bebootolsz egy FreeDOS-t floppyról, mikor már az usb pendrive-onn ott figyel az XP Cd i386 könyvtára.
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Nem tudom, a DOS (freedos pl.) felismeri-e a pendrive-ot. Ha igen, akkor következő a lépések sora:
- pendrive-ra felmásolod a Windows CD i386 könyvtárát
- bootolsz
- pendrive-ra átmész (X:)
- cd i386
- winnt (ez egy parancs)
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Még egy kérédés!

Nem találom meg a meghajtót!
Lehet hogy nem látja?
Nem tudok már csak néhány alap parancsot dos-bol!
Nincs valami parancs ami kilistázza az elérhető meghajtókat, particiókat és esetleg usb-s eszközöket?
6.0-ás dost tettem fel amúgy....nemtudom, kellene-e firssebb?!

Bástya Elvtárs mondta meg a megoldást. :)

Ahgy en csinalnam:

Az lenne a leggyorsabb ha valahogy a notebook vinyojara felmasolnad az install cd tartalmat. Es ezzel kikerulted az usb problemat is. Anno a regi szep idokben nekem sokkal gyorsabb volt igy nt-t installalni mint cd-rol...

Vagyis: valami floppis OS-szel bebootolsz (mazlista esetben tud a notos netrol bootolni), megformazod a notos vinyojat. Valahova csinalsz egy fat filerendszer-t es arra feltolod a cd tartalmat.

Valami egyfloppis linux disztro, vagy valamelyik cd/dvd-s linux disztro neetboot-os floppy image-e erre a celra remekul megfelel.

Ezzel feltetelezem hogy van meg egy geped ahonnan ki tudod ajanlani a cd tartalmat, illetve a floppis(esetleg netboot-os) megoldasod aztan eleri nfs,smbf stb. modon a cd tartalmat.

A vegen bebootolsz valami dos-os flopirol aztan inditod a notos particiojarol a nemtomhogyishijjak.exe-t. winnt.exe vagy valami ilyesmi.

Nem vagyok szagerto de szerintem az usb storage tamogatast xp install alatt elfelejheted...