Mi térítheti el a Firefoxot?

Üdv!

Windowsos Firefox alatt ha beírok valamit a címsorba, akkor nem az alapértelmezett keresőre ugrik, hanem valami hülye oldalra amit még életemben nem láttam. Ezt ugyan megoldottam, hogy a google toolbart feltettem, de azt, hogy a googles keresés eredményére kattintva miért mindig az 1001links.... kell behoznia, azt nem sikerült megoldani. a következő kiegészítők vannak fent, az alapon kivül: greasemonkey, magyar szótár. ie tab, videodownloader. ezeket a kiegészítőket már vagy egy éve használom eddig nem csinálták ergó nem kiterjesztések. virusírtást kémprogram eltávolítást csináltam nem talált semmit, cookikat töröltem, nem használt. googlit is túrtam de semmit nem találtam.

Találkozott már valaki ilyesmivel? Ha igen hogy oldotta meg?

Hozzászólások

Írd be, hogy " about:config " majd keresd meg a browser.search.defaultengine -t.
Mit ír?
Mellesleg az 1001links -re ugrás (vírus)fertőzésre utal.

Nézd meg a Program Files/Mozilla Firefox/searchplugins -ban a google.xml -t (például Total Commander-el). Az is lehet, hogy valami átírta a google linkjét.
A fálj végénél kell, hogy legyenek google.com -os linkek, például: " < SearchForm>http://www.google.com/firefox&lt; /SearchForm> "

Próbáld meg a spybot nevű ingyenes kémprogram eltávolító progit: link
Nekem már bejött szedett már le szar trójaikat, meg spyware-ket

"There is an old saying that if a million monkeys typed on a million keyboards for a million years, eventually all the works of Shakespeare would be produced. Now, thanks to Usenet, we know this is not true."

ömm közben a címsorból indított keresésekre alapértelmezésben az opendns.org jött ki. firefox már ujra lett telepítve beálítások törölve lettek, mégis csinálja immáron firefox és ie is... egyre jobb. de legalább már a google nem mászik át 1001links.com-ra

A névszerverbeállítások jók? Proxy?

ugy néz ki, hogy már nemfogjuk tudni, hogy miért csinálta ezt. nagy valószinüséggel lehalt a vinyóm MBR-e legalábbis a windows már nem indul, ha a cdről indított grubből inditom az első hdd-t akkor olvasási hibával elszál. amúgy mind a windows telepítő mind a linux live cd simán írja olvassa

semmit sem írt ki a bootrekord meghalt. javítókonzolról megcsináltam, erre a kernelt nem találta. jó visszapakoltam ugyanott voltam mint előtte format majd reinstall ugyanaz. másik gépben format vissza win fel nyugszik

már csak az ubuntut kéne ráerőltetni de az egy másik topik

sztem áld meg egy win recovery console-ról kiadott "chkdsk /F c:"-al, hátha nem árt meg neki... (legtöbbszöt ez a kanalas orvosság segít )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

megnyugtatlak linux cd volt az első amit próbáltam. ez egy új alaplap. amiután összeszereltem este 8-kor már ugy voltam vele, hogy a legelső rendszertelepítő ami a kezembe kerül feltelepítem. hát találtam 3 ubuntu cdt hát elkeztem telepíteni. pontosabban csak akartam mert a kernel nem szerettem a lapra integrált külső ata vezérlőt és szépen elhasalt. akkor már nem volt kedvem vele szórakázni ugyhogy elővettem az xp cdt és az is elhasalt. utáa előszedtem a 30 napos vistát az szépen felment. aztán rájöttem hogy az xp sem szerette azt a külső vezérlőt hát átépítettem, hogy legalább egy cd legyen feltelepítettem majd engedélyezés után is indult már a rendszer. ok. ez marad míg lesz időm megjavítani, erre nem megdöglik a böngésző. közben pinyo_villanytól megtudtam hogy a 2.6.22 kernelben már benne van a chip támogatása de az ubuntuban tán csak 20 van kernelt nincs kedvem fordítani. 3x próbáltam mind3x elrontottam és szépen pánikolt. ugyhogy a linuxxal megvárom a 7.10 ha nincs engedélyezve, a feisty is szépen elindul, de az hogy egy kábelen legyen a vinyó és a dvd író azt nem szeretem, főleg, hogy egy karcosabb lemeznél lehalhat az egész rendszer

szerk: bár a bios - az alaplapra integrált normális ata vezérlőt amit a bios kezel - 2 csatornát jelez gyakorlatilag csak egy van ráforrasztva + a külső chip két csatornája.
hogy ennek mi értelme még most is találgatom

Probald ki az avast-ot. Win betoltese elott csinal egy rendszerellenorzest + egyeb antivirus -spyware stb programokat. Ilyesmi gondom nekem is volt mar, azt valami fereg okozta. Eddig nem talaltam ertelmes dolgot az 1001links-re.

--------------------------
Debian etch, 2.6.18-3

A nod jo, de az sem jelent tokeletes vedelmet. Sztem probalj ki meg ezt-azt. Ha jol emlekszem nekem valami pest patrol (?) segitett. A demo verzioja megmutatta, hogy a registrybol mit kell kitorolni. A fizetos valtozat automatikusan irtott, de ez alapjan manualisan is lehetett irtani. Ajanlom meg a spyware terminatort.

Dani

--------------------------
Debian etch, 2.6.18-3

"itt a 2.0 óta ez az alapértelmezett:
http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q="

tudom. ez is volt beállítva. ha címsorból kerestem valamit akkor a googles hívást átirányította olyan oldalakra mintha elgépeltem volna.

aztán ha a google.com vagy .hu-n kerestem az eredmény normális volt, de amint valameik eredményre kattintottam a lehetett látni h megkezdi rendesen, tehát a google lenaplózza a hivatkozást és átírányítana a keresett oldalra, de helyette az 1001links.com jött be, ha visszamentem és kattintotam megint, de 3xra már mindig a keresett oldalt hozta be