Kde+Canon PowerShot S50

 ( BaT | 2007. május 21., hétfő - 19:29 )

Üdv!

Van egy Canon PowerShot S50 digicamunk, ami csont nélkül megy pl. fedora core 6-on kde alól. A system:/media/camera/ könyvtárban megjelenik a Canon PowerShot S50 (normal mode) könyvtár. Ha erre 2-t klikkelek, akkor újra ez a könyvtár jelenik meg, viszont a címsorban system:/media/camera/camera/ lesz. És ez így folytatódik. Ha vissza szeretnék menni pl. a system:/media/camera/camera/camera/ könyvtárból a system:/media/camera/camera/ könyvtárba, azt írja, nincs ilyen könyvtár.

Sajnos a kamera nem csatolható pendriveként. Gphoto2 viszont működik, de azzal nem tudok csak 1 képet lementeni, mert az mindenképp le akarja húzni az összes képet...

Ha van ötleted, ne tartsd magadban. :)

(Bónusz: A ptp mód miben különbözik a normal módtól?)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://digikam.org a barátod :)

--
"There are two kinds of people in this world, and you're not one of them."

De ez nem inkább fotó kategorizáló és szinkronizáló? Csak mert nekem van egy többé kevésbé bevált elrendező módszerem, és azt nem szeretném megbolygatni. :)

Azt is tud, de nagyon jól testre szabható, lehet hogy pont a te igényeidet is kielégíti némi konfigolás után ;-) Esetleg nézd meg még a gtkam nevű cuccot, az ugyan kevésbé sokoldalú, de ha csak 1-1 képet akarsz leszedni, azzal is lehet olyat.
Egyébként az általad említett probléma melyik kde alatt jelentkezik?

3.5.6-on.

Na kipróbáltam digikamot (eddíg töltöttem a kamera akksiját :)), egész pofás. Az albumok meg hasonlóan képződnek, mint az én rendszeremben. (Egyébként annyi az én rendszerem, hogy évekre van lebontva, és azon belül simán könyvtárakba (albumokba) megy be az összes kép. Pl. 2006/Farsang, vagy 2007/Olaszország)
Azazhogy album==könyvtár. :)

1) én pl. gthumb-ot használom ha kell kattintgatós ketyere (de az gnome, tehát lehet neked zavarja a szemedet)

2) nincs igazad, gphoto2 is tud egyesével, bár tény és való, nem embernek való:
gphoto2 -L -- ez a lista
gphoto2 -p 1,3,287 -- ez meg letölti ezt a 3 képet - a fenti listában vannak a sorszámok

Alapjában véve nem zavar ha gnomeos, de ha van kde-s alternatíva, azt használom. (Kivétel pl. gparted, de abból úgyis a livecd-t használom. Bár most hogy van egy kubuntu cd-m qtparted-del...)

Ja, akkor itt rontottam el. :) Én nem a kép sorszámát, hanem a kép nevét adtam meg. :)