zoneminder vs mozgásérzékelős kamera

Sziasztok,

egy ilyesmi kamerás rendszert szeretnék kiépíteni, csak nem nagyon tudom milyen tipussal lenne érdemes próbálkozni. Eddig ezt az egyet találtam: Axis 207. Használ valaki ilyesmit? Minden tapasztalat, észrevétel érdekel.

köszönöm
Pt

Hozzászólások

Beépített szoftverrel 30 ezerért lehet kapni kamerát, ami saját IP-n megcímezhető beépített webszerveren keresztül elérhető és mozgásérzékelős. Linksys. Kapható Budaörsön a vasúti sínekhez közeli nagyon nagy nagykerben. És akkor nem köll PC meg zónmájnder.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Szia!
Én régebben próbálkoztam D-Link 900-as kamerával, valami 26 eFt volt darabja, de nem tudtam beüzemelni a ZoneMinder alatt.
Lehet, hogy valami olcsó Axis internetkamerával lenne érdemes megpróbálkozni, szerintem az is kijön valami 40 eFt-ból, szerintem ők a nagyágyúk a hálózati biztonsági kamerák terén.
Analóg kameráknál annyi van, hogy szerintem speckó tvkártya kell, ami bttv chipsetes, ahhoz van modul Linux alá. Speckó kártya azért, hogy mondjuk egy kártyára 4-16 kamerát is felrakhass.
Aspectis Kft foglalkozik PC alapú, hálózati kamerás rendszerek értékesítésével, ha jól tudom, Fedora alapú telepítőrendszerük van, ami felpakolja a szoftvereket is, kb. 16eFt/kamera a licensz, Java alapú kezelőfelület, de biztosan jó lehet, ahogy láttam.
Az én D-link kamerás rendszeremnél valószínűleg még kellett volna plusz modulokat felraknom -így utólag- csak már nem volt időm vele foglalkozni.