Megjelent a M$ XBox

 ( trey | 2001. november 15., csütörtök - 20:16 )

Megjelent az XBox, avagy miért jó ez nekünk?

Tegnap Amerikában megjelent a Micro$oft XBox. Ma hajnaltól több mint tizenötezer kereskedőnél kapható a Magyarországon és Mexikóban gyártott konzol. New Yorkban a boltok zsúfolásig tele vannak, az eladók alig tudják kielégíteni a vásárlók igényeit. A konzol 299$ -os áron kapható. Az XBox nem titkoltan az otthoni szórakoztató videojátékok trónjára tör.
"A videojátékok jövője a mai nappal kezdődik, mégpedig az Xbox-szal!" - mondta Bill Gates, a Microsoft elnöke. "Az Xbox megjelenése a digitális szórakoztatóipari forradalom megvalósítását célul kitűző stratégiánk meghatározó állomása. Következő generációs interaktív szórakozás az otthonokban! Ez az, amire az emberek vágynak, s a Microsoft innovatív fejlesztéseivel ezen igény kielégítésén fáradozik. Most azonban csak annyit tudok mondani: az Xbox egyszerűen fantasztikus" - nyilatkozta Gates.

A hír nagyszerű, a Linux -os hackerek régóta várják a konzol megjelenését. Hogy miért? Mert az XBox egy gyenge 'happy hacking' keretében a legolcsóbb PC -vé varázsolható, és természetesen Linux futtatható rajta =). Az így kapott géppel pedig bármit megtehetünk, és a Microsoft a saját csapdájába esik. Akaratlanul egy jó géppel ajándékozta meg a Linux -os közösséget, mert így viszonylag kis befektetéssel egy erős PC -hez juthat akárki (bár a M$ így is megkeresi vele a pénzét).

Jéé, ki mosolyog itt ezen a képen?

http://dailynews.yahoo.com/h/p/nm/20011114/ts/imdf14112001175925a.html

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem hinném, hogy a M$ bármilyen üzleten is bukna. Azt már megtanulhattuk, hogy a M$ mindenből pénzt csinál, és ha valamiben nincs pénz, akkor azzal nem foglalkozik. Megmondom őszintén, én még nem hallottam olyan M$ üzletről amin a M$ bukott volna. És nem láthatunk a színfalak mögé. Egy ekkora cég pénzügyeit senki nem láthatja át kívülről. Meg ahogy nézem Billy úgy mosolyog mint egy jóllakott óvodás, ha az XBox bukta lenne, annak nem csinálnának ekkora hírverést. Miért reklámoznák ha veszítenek, rajta? Nem saját maguk ellenségei IMHO. Másrészt ha buknak is rajta, a bejelentésnek akkora a reklámértéke, hogy megéri nekik veszteséggel is árulni. Egyszer valaki azt mondta, mindegy ha jót, vagy rosszat mondanak, a lényeg az hogy beszéljenek rólad. Ha érted mire gondolok (reklám).

Így igaz, hosszú távú befektetés. Nekünk. Mert 90 ezer forintból kapunk egy fullos, ütős számítógépet, erős grafikával (Q3 for Linux rulez), DVD -vel, miegymással, és ahogy a M$ ismerem igényes kivitelben. Azt azért meg kell hagyni, hogy a M$ a külsőségekhez mindíg értett. És ha 90 ezer forintért egy ilyen, nem NONAME gépet vásárolhatok amit utánna szinte bármire használhatok, akkor azt nem fogom kihagyni. Abban egyetértek hogy a SW -t frissíteni kell rajta. Természetesen Linux -ra. =)

A kérdésedre a válasz: elsőosztályú linux alapú szervert lehet belőle készíteni. Az ssh -n keszetüli adminolás leteséges. Amikre használhatjuk : Tűzfal, Mail, Web, FTP, és egyéb más Interneten használható szervernek. Ezenkívül alacsony árából adódóan nagyon jól használható Linux alapú cluster (számítógépfürt) node -jának. Kaptam rá ígéretet, hogy hozzájutok egy tesztgéphez, amint megkapom azonnal teszek rá linux -ot, és megírom a tapasztalatokat. És ahogy a Linux közösséget ismerem, előbb-utóbb megoldják a billentyűzet kérdését is.

Hát reménykedem benne...

Sok sikert a "közösségnek" :)