TV2 flash video hiba

 ( prygme | 2007. február 21., szerda - 13:31 )

nem tudok megnézni egyetlen tv2 műsort sem a www.tv2video.hu oldalon. a tv2 áttért a wmv streamingről a flashvideora. az előző megoldásuk sem volt épp tökéletes, de legalább úgyahogy működött. a mostani flash videolejátszójuk viszont egyáltalán nem működik, a legújabb flash9el sem. nincs hibaüzenet sem, be sem töltődik a flash9 plugin.
csak nálam nem jó, vagy senkinél nem nézhetőek ezek a videok?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

En is ugyanezt tapasztaltam.

IE alatt megy...

Én nem látok semmiféle változást. Semmi flash videót, csak a szokásos szórást, ami persze linux alatt nem indul el nekem sem, csak ha kibányászom az URL-t az oldal forrásából. Mint például a ma reggeli híradót:

mplayer -cache 256 -playlist http://www.tv2video.hu/asxgen/video/tenyek/tenyek_reggel_2007_0221.wmv

Pedig egy normálisan megírt, nem össze-vissza jávaszkriptezett oldalon simán elindul az mplyerplug-in segítségével a lejátszás, csak sajnos a tv2 erőlteti ezt a csak IE-specifikus hülyeséget.
Nem mintha nagyon bánnám, most is kirázott a hideg a kisasszony stílusától, mikor belekuksiztam az elejébe.
Nagyobb baj, hogy a dunatv híradóit nem lehet már dátum és időpont alapján szkriptből hívni, mert egy ideje már nincs benne az URL-ben. Pedig tök kényelmes volt...

Még valami: Greasemonkey-val biztos lehetne írni kis kódot, ami elindítja a lejátszást.

Az én megoldásom firefox-szal:
Jobb katt-os menü: oldal adatainak megjelenítése -> média -> és ott beágyazott típusként találsz egy linket (.wmv kiterjesztés). Azt kimásolod és VLC-vel megnyitod.
Körülményes, de legalább megy.

Irjunk nekik levelet, hogy szarahonlapjukesirgumburgum. Amugy tényleg csak ie alatt megy. Azon gondolkodtam macos alatt mivel nézik meg? Ottse mennek az ilyen honlapok?

pch