képekből animáció

 ( elerium115 | 2007. február 19., hétfő - 18:48 )

Hello Mindenkinek!

Csináltam olyat, hogy a webkamerával 15 másodpercenként felvettem képeket. Ezekből a képekből szeretnék animációt készíteni. Próbáltam videószerkesztő progival, de valahogy macerás a dolog, meret 1 fps dolgot akar kapásból csinálni (kde-s vivia). Én meg szeretném a 25 fps-t. A 'cat kép1.jpg kép2.jpg ... >> vmilyen.anim' dolgot is megpróbáltam, de ez elég láma megoldásnak tűnik....
Sima parancssori megoldás is érdekelne. Esetleg tud valaki megoldást, vagy valami hiper-szuper linuxos progit erre a célra? Az is jó lenne, ha a képeket készítésük pillanatában hozzá tudnám fűzni az anim (mpeg..) fájlhoz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

GIMP

$ man mencoder

Encode all *.jpg files in the current directory:
mencoder "mf://*.jpg" -mf fps=25 -o output.avi -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4
----------
Were antimatter present, its detection would be quite simple and straightforward. The most rudimentary detector suffices: simply place it down and wait. If the detector disappears, antimatter has been discovered - get out fast!

Asszem ez lesz az! Egyszer prószáltam, de nem ezzekkel az opciókkal. A /dev/video0 egységből készítettem "felvételt" 1fps-el. De ez úgy tűnik jobb lesz! Köszi a segítséget!

Még volt egy kis időm kipróbálni és tökéletes!!!! Mégegyszer köszi!

A mencoder valoszinu tud ilyet, az mplayer melle szoktak csomagolni.
---------------------
Time is like a drug. Too much of it kills you. - Pratchett