XP (Linux) - ingyenes CD/DVD iro hianyzo feature

hali,

van néhány xp-s gép a "kezem alatt". ezeket sikerült úgy összerakni (szoftverileg), hogy minden legalább freeware, de inkább open source. firefox, gaim, flashget, clamwin+downloadscan, vlc, irfanview, winamp, filezilla, foxit reader, 7zip, sylpheed és még sorolhatnám. egyetlen progi van, amit nem sikerült még kiváltanom, az pedig a nero. egyszerűen nem találok használható, ingyenes cd-írót.

a burn4free már alapból nem néz ki biztatóan, mintha egy ovodás dobta volna össze a felületet. mellesleg felrak egy toolbar-t kérdés nélkül, illetve működés közben reklámokkal dobálózik.

a cdburnerxp-ből a legutolsó stabil verzió csupán 2 éves, a beta-k meg csak adományozóknak érhetők el, illetve .net-tel írják újabban.

...

ami igazából zavar, az 1 feature hiánya, amit eddig csak a nero-ban találtam meg (ez egyébként a próbált linuxos propgikból is hiányzik): cuesheet-ből egy darab hangfájl kiírása cd-re, szépen track-ekre bontva. egy darab hangfájl alatt olyan fájlt értek, amit pl. a cdparanoia 1- parancs ad ki. tehát az egész cd egy fájlban kerül fel. ha valaki tud olyan író progit, ami erre képes, legyen szíves tudassa velem (xp-s és linuxos megoldás is érdekel ofkorsz) ;)

köszi

Hozzászólások

nem tudom hogy tudja-e az adott funkciot, de probaltad mar az "imgburn" nevu irot?
--
Tuddd gi: A Dörrög Zuldán, te hűjje!
(Rejtő Jenő: Az elátkozott part)

Szerintem CDburnerXP egy teljesen jó progi, én azt használom xp alatt és még soha semmi gondom nem volt vele. Miért kell neked cue kat irogatnod? Szerintem innen már csak az a kérdés, hogy van e valamilyen freeware cue to iso konvertáló prg.

En eddig akár hány cd/dvd írót vettem, mindhez adtak Nero-t.

Ami nem iso azt daemontools al tudod mountolni, akármilyen image is. Onnan meg már akármit csinálhatsz belőle. Daemon tools meg freeware.

azt hiszem, nem egy "cue"-ról beszélünk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cuesheet

hogy miért? szerintem most nem arról van szó, hogy az igényeket szüntessük meg, hanem megoldást keressünk rá, nem? egyébként pedig azért, mert amilyen zenét én hallgatok, ott az egész album egy nagy számként is felfogható, mivel MIX. ezeket pedig 1 darabban szokták felmásolni (nem, nem csak warezről van szó, én is így rakom fel a saját cd-imet), mivel ha számonként másolnám fel, olyan hatása volna, mintha kivágnák valahonnan. na, ezt nem nagyon sikerült leírni, de a probléma adott. van 1 cuesheet, van 1 xy.mp3 hangfájl, ezt ki kéne írni audio cd-re, track-ekre bontva.

az imgburn-t egyébként most szedem.

Windows: Burrrn (asszem freeware)
Linux: nem tudok ilyet. Trükközéssel track-ekre kell bontani, majd egyesével megírni.

közben leesett hogy itt volt végig a szemem előtt a megoldás. exact audio copy. be is tölti szépen a cuehseet-et/mp3-at, bele tudok hallgatni számonként, azonban amikor rányomok, hogy írás:

Calibrating Write Power
Writing Lead-In

a buffer szépen felmegy 100-ra, aztán:

Write error!
Write blocks:
Logical unit not ready, long write in progress

hát, nem véletlenül bétás... még azért erőlködök egy kicsit...

szerk: lehet, hogy a cd-rw-mmel van valami