Postfix + Courier (Pop3) + MySQL

Sziasztok!

Tudna valaki mutatni egy jó leírást, ahol le van írva részletesen ennek a 3 proginak a beüzemelése? (Postfix + Courier + MySQL) Rengeteget találtam itt (http://www.postfix.org/docs.html), de mindegyiknél ki van hagyva egy csomó lépés és ha lépésről lépésre végigcsinálom, akkor mindegyiknél valami hiba van. Alapból be tudom lőni, hogy kezelje a Postfix + Courier-rel a leveleket Maildir formátumban, valamint a MySQL is működik külön, de azt nem tudom megcsinálni, hogy a felhasználókat az adatbázisból szedje elő és mondjuk a /home/vmail könyvtárba tegye a leveleiket Maildir formátumban. Nekem az is jó lenne, ha az alaprendszerhez képest csak a változtatásokat küldené el valaki, vagy a saját main.cf, master.cf, authdemonrc, authmysqlrc, pop3d, és még ami kell dolgokat küldené el. (mint például az SQL-es utasítások, amikkel létrehoz mondjuk egy test@email.hu user-t, plusz a táblákat) Nem kell semmilyen SSL, SASL, TLS, Spamassassin, vírusírtó, csak egy egyszerű POP3 virtuális felhasználókkal.

Köszi előre is a segítséget!

Üdv:
marhasok

Hozzászólások

Végigcsináltam mindent Blueray leírása alapján, azonban telnet localhost 25-nél a mail from:x@x.hu után a következő hibaüzenetet adja: "401 Bad address syntax" Mi lehet a baj?
Hiányzik egyébként a leírásból egy test felhasználó létrehozása és a postfix admin-al sem világos hogy hogy lépek be vele és hogy hogy hozok létre domain-t és felhasználókat?
Skuzzy leírásával már találkoztam, csak a próbálkozásom után a logban folyamatosan egy ilyen hibaüzenet jelenik meg: "authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin"
Nem tudna valamelyikőtök Skype-on, vagy MSN-en segíteni? (mert a leírás biztos jó, csak én nem ismerek szerintem valamilyen lépést) Csak egy test felhasználót kellene létrehozni, amivel lehetne küldeni és fogadni.

Köszi:
marhasok

Természetesen, hiszen a leírásban szerepel:

GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE ON mail.* TO 'mail_admin'@'localhost' IDENTIFIED BY 'mail_admin_password';
GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE ON mail.* TO 'mail_admin'@'localhost.localdomain' IDENTIFIED BY 'mail_admin_password';
FLUSH PRIVILEGES;

Ezzel a mail from:-val már működik, de mivel nincsen létrehozva user, ezért nem küldi el a levelet: "Recipient address rejected: User unknown in local recipient table" Miért ír ki nekem érvénytelen e-mail-t a postfixadmin-al, amikor hozzá akarok adni egy mailbox-ot a tartományhoz?

Blueray: Igen, így már létre tudtam hozni a domain-t. Viszont amikor egy felhasználót szeretnék ebben a domain-ben létrehozni, akkor ezt írja ki: "Érvénytelen EMAIL !" Ez mi miatt lehet?

Skuzzy: konsolból beenged, phpmyadmin-al beenged, csak a postfix nem akar belépni. A Google-ban találtam egy olyat, hogy mysql 5.0-val nem kompatabilis, viszont nekem csak a 4-es van fent...

Ennek örülök Robit, de ez az oldal már nem elérhető. :) (azért kösz) Amúgy átolvastam a php forráskódját és kiderült, hogy nem fogad el 3 részből álló domain-eket, ezért adott vissza hibaüzenetet. Átírtam, így már fel tudtam venni user-eket. Már domain-en belül tud küldeni, viszont kívülről nem tud fogadni és kifelé nem tudok küldeni. Elvileg jól állítottam be az ip tartományt. Hol lehet még hiba?

Működik!!!!!!!!!! :) Köszönöm mindenkinek, de leginkább Blueray-nek. (az ő leírása szerintem a leghasználhatóbb)

Köszi mégegyszer!

Üdv:
marhasok