10.0 nem látja az USB-t

Fórumok

A nevezett OS semmilyen USB eszközt nem lát (se pendrive, se printer), pedig win látja. (Alaplapcsere előtt 9.3 látta.) Van valami ötletetek, miért?

Segítséget előre is kösz!

Hozzászólások

"Alaplapcsere előtt 9.3 látta."

Ezt hogy érted? Egy installált rendszer alatt kicserélted az alaplapot?

"Szerző: gd
Dátum: p, 2006-06-16 19:49

Az összes esetleg idekapcsolódó usb, lp, ... modult betöltve sem működik, míg egy másik 9.3-as rendszeren igen, pedig ott sincs benn több modul.
lsusb, lshw egyébként nincs a rendszerben. "

Ez a legfurcsább az egészben.
Nemrég én is próbálgattam a SuSE 9.3-at ám valmiért mégis a 10.0-nál kötöttem ki.
Például a 9.3-ban az /etc/init.d alatti egyik shellscriptben egy alapvető hiba is volt.
Olyan hiba amelyet én is többször már elkövettem, vagyis hasonló hozzá. Ugyanis amikor egy feltétel teljesül akkor az echo "A folyamat lefutott..." paranccsal kiiratom a képernyőre, ám ha itt lehagyod at utolsó (") idéző jelet, akkor az egséz script működése felborul, például ha egy case elágazásban van ilyen (és a SuSE scriptben ott volt), akkor nem ér semmit a további része.
Szerencsére az mc editora ilyenkor más szinnel jelöli a további részt és egyből kiszúrtam, hogy itt hiba van.

Lehet, hogy valami hasonló hiba van a Te rendszerednél is?

Bár, akkor meg miért jó a másik 9,3-as?

Szerintem próbáld meg ha van, egy Live CD-vel is.

"Szerző: Macskajancsi
Dátum: p, 2006-06-16 17:55

"Alaplapcsere előtt 9.3 látta."

Ezt hogy érted? Egy installált rendszer alatt kicserélted az alaplapot?
"

Miért?
Ez nem má$ik mo$ópor.
2001 május 6.-án egy Gigabyte GAA 5A alaplappal szerelt P1-re installáltam a SuSE 7.1-et, majd a rákövetkező években a 90%-át lecseréltem a "vas"-nak. Kapott egy ECS Elitegroup K7S5A alaplapot AMD Duron 850-nel és ezt 2 év múlva leváltotta egy Asrock K7S8X és egy Sempron 2200+
De a HDD is cserélve lett: Quantum LcT20-as volt, és erről átmásoltam az egész rendszert egy 30GB-s Maxtorra, majd erről egy 80GB-s Maxtorra került...

Ja, és semmi gondom nem volt vele!!!

Kicsit tüzetesebben megnéztem a dolgot, úgy tűnik, hogy odáig se jut el a dolog, hogy az udevd eseményt érzékeljen.

Hmmm... éppen egy SuSE 10.0 alól írok és kipróbáltam. Nálam megy simán.
Az lsmod parancs kimenete mit mond?
A Pendrive UBS-be való "beillesztése" előtt az ohci_hdc és az ehci_hcd modulok voltak betöltve.
Majd a beilleszés után 2-3 másodperccel jelentkezett a KDE-ben a "SuSE hardverfelismerés", hogy "ÚJ USB meghajtót észleltem..."
Ekkora már az usb-storage modul is betöltődött.

Tehát így kellene működnie.
ANNO amikr az első PenDrive-ot vettem, akkor sokat "görcsöltem" a hotplug scripttel, de végül sikerült beállítani. Az usb-storage modult mindíg elfelejtette betölteni...
Igaz az a rendszer még a 7.1-es SuSE-n alapult.

Természetesen USB-s a printered is?