A Frugalware és a frissítések

 ( mikebela777 | 2006. június 10., szombat - 16:14 )

Tegnap este kipróbáltam a Frugalware-t. Tetszik, mert:
- gyors
- egyszerü, jól áttekinthető
- törekszik arra, hogy a csomagokat minél érintetlenebbül, foltozgatás nélkül adja
- sok csomag van hozzá
- multimédia szempontjából nagyon jól ellátott, akár a Gentoo
- és nem utolsó sorban, mert magyar (eredetü)

Kérdés: a stabil verzióból a biztonsági és a hibajavító frissítések szándékosan, úgymond 'filozófiai' megfontolásból hiányoznak, vagy az erőforrások gazdaságos beosztása miatt?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

probald ki az Archlinuxot, nekem Frugalware current iszonyatosan unstable volt. Egyebkent a ket rendszer nagyon sokban hasonlit egymasra (pacman pl archlinuxbol lett kolcsonozve).
Arhnak ellenben a current aga az alapertelmezett (ezen kivul van meg testing, unstable), ahova mindig belepakoljak az aktualis stabil releaseeket (tehat a sec.updateket is)

nem filozofia, inkabb eroforras hiany. ha minden jolmegy akkor a 0.5hoz mar lesz security support

azt persze neked kell eldontened h melyik tettszik jobban: egy folyamatosan frissulo "aranylag / de sose igazan" stabil dolog, vagy ha a funkciok csak felevenkent bovulnek, viszont akkor az a kiadas joval stabilabb lesz, nemcsak egy snapshot. szerintunk ez utobbi eletkepesebb (hameg verziobuzi vagy akkor lehet hasznalni -currentet es reportolni a bugokat :) )

a legjobb lenne ha lenne egyszerre release, current, testing es unstable ag...csakhat ehhez aztan kene az eroforras...:(

::powered by Archlinux

Ugyanennek a topiknak a második hozzászólásában vmiklos azt írta, hogy "ha minden jól megy, akkor a 0.5-ös-höz mar lesz security support". Lehet-e valami biztosat tudni most erről?

Úgy látom, a válsz: igen:

"Security support: as of Frugalware-0.5, security support is provided until the release of the stable Frugalware-0.6. The -stable updates are only security fixes and bugfixes, no new features are added."