Rendszergazdai, szoftverfejlesztői, vagy webfejlesztői állás

Fórumok

Sziasztok!

Napi 8 órás főállást keresek. A következők közül szeretnék VALAMELYIKBEN jobban elmélyülni:
- Webfejlesztés: Drupal, php, java
- Szoftverfejlesztés: Java, C++
- Linux/Unix rendszerüzemeltetés

Ami nem érdekel:
- olyan cégek, ahol fejetlenség van
- mindenesnek lenni
- trükközések a fizetés körül (csak félig bejelentés, számlára fizetés, stb.)
- m$ termékek, windows-os gépen való munka, stb.

Már jelenleg is komoly szakmai tapasztalatom van, de szeretnék a jövőben egy területre koncentrálni és azt alaposan megtanulni.
Kérésre elküldöm az önéletrajzomat.

Várom a kérdéseket, véleményeket, építő jellegű kritikákat és persze a jobbnál jobb megkereséseket! ;-)

Hozzászólások

Az mondjuk szerintem fontos, hogy azoknál amikkel foglalkozni akarsz mennyire értesz már hozzájuk.

Fejetlenség szinte mindenhol lesz egy idő után, sajnos kevés a kivétel.

Trükközés: ebbe meg ugye sokszor bele van kényszerítve egy vállalkozás.

fejetlenség: folyamatosan mennek a fejem mellett, nekiállnak mobilon üvöltözni és nem lehet tőlük dolgozni + most ide kapj, most oda, most ez a fontosabb, az nem számít, két nap múlva meg, hogy miért nincs meg az, amit épp félretettek velem. Ha ennél egy fokkal jobb, akkor már elviselhető...
trükközés: nem mindegy, hogy a szakterületeden a pályakezdői fizetés alatt vagy úgy, hogy csak a fele van bejelentve, vagy megfizetnek rendesen és kb. egy kezdő bérszínvonalát valják be.

Szakmai tapasztalat:
C: egyetem + első munkahelyen C++ több mint fél évig + most két éve folyamatosan
C++: lásd egy sorral feljebb
Java: két mérőrendszer megvalósítása (az egyik elég komoly), illetve pár hete újra elővettem és felelevenítettem.
PHP: Egyetemen fejlesztettem benne, illetve most kb. 1 évet azzal is foglalkoztam.
Drupal: kb. fél éve ismertem meg, de nagyon tetszik és szeretném alaposan megismerni. modul fejlesztés nem gond.
Linux: napi 10-16 óra desktop használat + szerverek beüzemelése, karbantartása (apache, svn, postgresql, samba, hylafax, ...)

Nyelvtudás: folyékonyan olvasom és értem meg az angol nyelvű szakmai irományokat (dokumentációk, leírások, howto-k, faq-k, forráskódbeli megjegyzések, stb.). Ilyen szinten az írás is megyeget. A szóbeli résszel van gondom (és itt akadnak meg a multi cégek hírdetései).

Mások szerint profi vagyok. Én ezt olyan szintig merem magamról kijelenteni, hogy törekszem az igényes munkára, folyamatosan képzem magam és ez a hobbym is. Amire szükségem van, az a specializálódás egy területre.

Egyébként nagyon régóta (15 éve) foglalkozom programozással.

Rendesen bejelentetten leginkább pedig multinál tudsz dolgozni. Nem értem a számlaadással mi a bajod, ez azt jelenti, hogy saját vállalkozásod van. Mi ebben a rossz? Sokan így csinálják és nem érzik kényszernek.

A számlaadással az a bajom, hogy nincs saját vállalkozásom. És jelenleg még nem érné meg egyet alapítani: cégalapítás költsége, ha kft, akkor alaptőke, rendszeres kiadások (pl. könyvelő), nyűgök, stb. Ha lenne elég pluszmunka, amiről számlázok, akkor belevágnék.

Jelenleg meg az a bajom a be nem jelentett fizetéssel, hogy most is folyton fizetésmegvonással fenyegetőzik a főnököm. A bejelentett részből tényleg el is tud venni. Abban sem bízok, hogy ki fogja fizetni a felmondási időm fekete részét.

Nyilvan nem kft-t kell alapitani kenyszerszamlazas celjaira. Jo hogy nem Rt-t akarsz egybol :)
Pont erre tallatak ki az EVA-t, a bevetel fix (kb 20%) reszet fizeted be adonak, szinte 0 papirmunka, nem kell konyvelot se fizetned, koltseg szamlakat se gyujtened. Ha nem akarsz ennyire se foglalkozni vele, akkor kicsit korulnezel, es rengeteg EVA-s vallalkozo ad + 5-8%-ert szamlat neked barmirol.

Plane azokon a teruleteken amit irsz - rendszeruzemeltetes, programozas - amugy is divat a szerzodeses szamlazas, sot programozasnal altalaban munkankent szamlazol es nem havonta...

Jo, biztos vannak nagy sw fejleszto cegek ahol alkalmaznak meg foallasban programozokat, de nem sok... ja es azokban altalaban nagy fejetlenseg is szok lenni :)

A'rpi

KFT-ben két másik barátommal együtt gondolkodom, de most még túl nagy falat lenne. A többinek meg ideje utánanéznem.
Pár éve azért nem foglalkoztam az egyéni vállalkozói dologgal, mert valami olyasmi volt, hogy a minimálbér terheit mindenképp fizetni kellett volna, ez akkor havi ~27eFt-ot jelentett volna. Mindezt azért, hogy az időnként beeső rosszul fizető munkákról számlát adjak. Csak az adóságaimat növeltem volna.

Persze RT-t is akarok csak az ötlet, a befeketetők és az az ember hiányzik, aki a befektetőket meggyőzi. ;-)