Vajon ... miért nem *** mint Bill G.

 ( Nagyapa | 2006. március 11., szombat - 21:39 )

Üdv. Mindenkinek!

Ahogy ma olvastam a hírt:
"Immár 12. éve Bill Gates a világ leggazdagabb embere "
http://hirek.prim.hu/cikk/51573/

Elgondolkodtam azon, hogy:
Vajon Gordon Moore, Steve Jobs vagy Michael Dell miért nem "utált" mint Bill G.? Pedig õk is gazdagok.

Természetesen nekem is van egy álláspontom (kialakult véleményem) erről, de kíváncsi lennék rá, hogy mások hogyan látják e kérdést.

A mottó lehetne a "For your eyes only" c. James Bond filmben elhangzott gondolat: "Csak hideg fejjel barátom. Csak hideg fejjel"

Lévén, hogy némelyeket igen erős érzelmekkel érinthet e kérdés, ennek ellenére remélhetően nem lesz flame belőle

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szvsz. Amikor a Windows-ok kezdtek elterjedni, az instabilitása miatt (gondolok a 9x-ekre) sok szenvedést okozott (okoz még most is egy XP is nálam, bár vélhetőleg ez vírus probléma...). Ezért aztán az ember azt gondolja, hogy mekkora *** ez a BG, hogy ennyi pénzt kér ezért a vacakért, már így is túl sok a pénze... A többi gazdag nagyfejet meg azért nem utálják annyian, mert sokkal kevesebben ismerik őket (aki nem foglalkozik az informatikával, sztem csak Billy nevéig jut el).

Én őket is utálom és Bill Gates-et sem.

Inkább azon gondolkodj, hogy miért van még pénze. Korábban azt ígérte, hogy a vagyonának nagyon nagy százalékát (>90%) szétosztja, ha 50 éves lesz. 1955. októberében született és még nem érkezett meg a zseton.

Aztán ha ezen túltetted magad, gondolkozhatsz azon is, hogy mennyi is az a vagyon. Ha Gates szétosztaná az egészet a Föld összes lakója között, akkor mindenkinek 1500 forint jutna!

Ha csak az EU-n belül osztogatna, akkor minden EU-tagország állampolgára 22 ezer forintot kapna. Ha pedig csak minket, magyarokat szeretne ennyire (itt magyar=Magyarországon él, kedves barátaim ;), akkor 1 millió ütné mindenkinek a markát.

Na és ha tovább szűkítjük a kört, akkor a budapestiek már 6 millió magyar forintot kapnának, ha csak kerületben, ahol lakom osztana, már fejenként 95 millió járna, ha pedig csak a házunkban szórná a pénzt Kapu H. Vilmos III, akkor 638 milliárd forint biztonságos elhelyezéséről kellene hirtelen gondoskodnom.

Na ez a nem semmi. :)

1. nyilvan "oket sem utalom" akart lenni...

2. nem 'Kapu', hanem 'Kapuk' ;-)

3. a tobbi emlitett szemely sokkal hatrabb van a listan, es talan az o cegeiknek a termekei/tevekenysege hitelesebb (vagy kevesbe nyilvanvaloan tamadhato), mint Bill eseteben.

4. ez az egesz temafelvetes hulyeseg...

1. nem, direkt írtam így. :)
2. bocs
3. nem mondom, mert nem ide való
4. az

a informatikai szubkultúra része, divatos dolog, "biciklitároló" (ha pont informatikáról van szó egy társaságban, és sík hülye vagy hozzá, de nem akarsz kukán ott állni, dobj be egy lerágott ms-, dózer- v. gates-viccet, és osztatlan sikert aratsz a hozzád hasonló szinten állók körében :))

egyébként pedig szorosan, elválaszthatatlanul kötődik a korai win9x időkben kialakult, tökéletesen megalapozott, össznépi windows-utálat-érzéshez, illetve az akkor még szép reményekkel kecsegtető linux-feelinghez. mindazonáltal hihetetlenül groteszk, hogy ezt az azóta gépközelbe/netre szabadult "generáció" - isten tudja honnan összekaparva - továbbviszi, életben tartja :)

Gondolom azért tartják életben, mert akkoriban találkoztak először vele, összeszedték a rossz tapasztalataikat, és azóta semmit sem tanultak. Nem veszik észre, hogy egy mai windows nemigen van köszönőviszonyban sem egy win98-al. Szóval, szerintem nem értenek hozzá, de azt nagyon. 99%-uk otthon adminként nyomul, a legalapvetőbb biztonsági szabályokat sem tartják be, felrakják a legújabb alfa-béta drivereket, mert a tesztek szerint 0.01%-al gyorsabb lesz a gépük tőle. Aztán meg csodálkoznak, hogy vírust nyalnak be, instabil a gépük, stb. Nem rakják fel a biztonsági frissítéseket, mert minek (és ezt speciel magukat komolynak tartó rendszergazdáktól is hallottam). És még sorolhatnám.
És azért szidják Gates-t mert az egyrészt az trendi, másrészt meg a saját inkompetenciájukat próbálják másra kenni.

>> egyrészt az trendi, másrészt meg a saját inkompetenciájukat próbálják másra kenni
nem mertem ilyen élesen fogalmazni :)

Én már várom a Vistát. A legjobb lesz az eddigi Windowsok között, ha tényleg alapból gyenge userrel fog menni és nem rendszergazdai jogosultságokkal.

um, én eddig is tudtam "gyenge" userrel használni, úgyhogy ez annyira nem mozgat meg (illetve nem látom mit tudna ehhez a ms önmagában hozzárakni), fejlesztői szemmel viszont más a hejzet (de ez eléggé O/T lenne itt)

az átlag fogszabájzós hupos annyit fog tapasztalni, hogy "dikmá, ez egy újraskinnelt xp, és a boulderdash.com sem megy, mert nem látja a gravist a setsound.exe", de ez meg engem nem érdekel :)

Én is sima userrel tolom az XP alatt, viszont az átlaguser nem. Na ebben ígérnek változást.
Mondjuk itt nem is a Microsoft a legnagyobb bűnös, hanem a töketlen alkalmazásfejlesztők. A hajam égnek áll, amikor 2005-ben gyártott programok képtelenek rendesen userként futni, mert a registry védett részeibe akarnak írkálni, vagy mert a fájlrendszer olyan részeiben túrkálnak, ahol nem kéne.

A Microsoft ezekre szerintem korrekt megoldásokat kínál, csak b...nak használni az igen tisztelt programozó urak.

Ez a legnagyobb gond.

Tegnap a legújabb (és régebbi) HP deskjet 3500 driverrel szívtam szét az agyamat jogosultsági problémák miatt. Hiába adtam full jogokat a fájlokra, registry-re, restricted-ként üres papírt tolt ki a nyomtatóból. A végén feladtam, admin user, aztán majd imádokozok, felhasználó szét ne csessze. (Backup van:)

Esetleg ha valakinek van további ötlete, szívesen fogadom.

Mindenki várja már. Ugye fent lesz majd az fsn.hu-n? :-D

A feltört forráskóddal együtt? :D

>> feltört forráskóddal

íme #1

Aki akart már a win9x időkben találhatott magának épkézláb windowst az NT vonalban. "Korai korszaknak" viszont nem nevezném mert eltartott 21 évig, amíg mainstream vonalba belépett egy normális ms rendszer (az nt ágból). Vagy 16 év ha csak a windowsok 1985ös kezdetétől számítjuk. Ehhez képest az xp még csak alig 5 éve van piacon.
Az "akkor még szép reményekkel kecsegtető linux-feelinghez", hmmm ebben nem érzek negatív változást, sőt. Az új cms alapú hup.hu indulása szinte egybe esett a windows xp piacra kerülésével. Mégsem mondhatjuk azt, hogy a hup egy letűnőben lévő linux és unix korszak nosztalgiaklubjává vált volna, mint az amigások esetében az amigás oldalak. (off tudom, van már amigaone meg pegasos, de sosem fognak közel sem olyan eladásokat produkálni mint a commodore fénykorában ffo).
Ami változott a linux körül, hogy megkezdődött a rookiek nagyarányú beáramlása. Régen minden linuxos potenciális fejlesztő volt, ma ez az arány egye romlik, ami viszont egy természetes folyamat. De így már nem az az exkluzív klub ami a 90es években volt, és vannak akiknek ez (talán jogosan) nem tetszik. Sokan küzölük a BSDkben vélik felfedezni új rendszerüket.
A nyitótéma kérdésfeltevésének viszont nincs sok értelme.

Aki akart már a win9x időkben találhatott magának épkézláb windowst az NT vonalban.

ott a pont.

csak gyomor és ízlés kérdése lenne, hogy az nt4-et még felvállalhatatlanul szarnak tartsuk?

Le sem tagadhatnad, hogy kiknek dolgozol :-) A hup-os tevekenysegert jar premium vagy csak onszorgalom?

íme #3

Olvasni is szoktál, vagy már copy/paste droid módba kapcsoltál?
Vajon mi értelme egy unixokkal foglalkozó oldalt olvasnia annak, aki szerint a windows xp/vista a legmegfelelőbb rendszer, mind fejlesztői mind felhasználói szempontból?
Én nem járok openbsd oldalakra trollkodni, mert jelenleg nem használom, így nem érdekel.

Mondhatnám rád:
Íme Ms-droid #1

nagyon szánalmas vagy megint, zoozo... :(

Pedig van ám igazság benne amit zoozo írt. Vannak egy páran akik csak trollkodni járnak ide és minden egyes hozzászólásukkal csak fikáznak és lenéznek mindenkit (fogszabályzós huposok). Értem én, hogy ez tekinthető egyfajta szórakozásnak de ha belegondolsz ez az igazán szánalmas.

Annyira szeretem én is, főleg mikor konkrétumokat kéne mondani, hogy "[nem] szar, mert..." - akkor hirtelen nagy a csend...

milyen remek is volt,amikor az nt4et is meg lehetett boritani a 137-es porton keresztul telnettel...
ja. jatszottal valaha nt4 alatt ? nemelyik jatek meg a win2k-nak is fejfajast okoz. es akkor meg kedvenc linesemrol nem is szoltam,ami az xp-t fullra hibajavitva is csontrafagyasztja. most mitcsinaljak ? csipem azt a jatekot. jobb,mint a pasziansz.

Olyan ez mint a windows feeling
Nem?
Talán éppen hasonló a forrása, vagy az "generálja"?
Kvázi: amíg windows lesz (és olyan amilyen), addíg lesz, aki vakon dícséri és lesz olyan aki nem szereti, sőt kerüli, nomeg ír is róla itt + ott (is)

"Immár 12. éve Bill Gates a világ leggazdagabb embere "

Legalabb is azok kozt akik felvalaljak a nyilvanossagot.

Pl. a kinai elnoknek egy orszag van a keze alatt kb. 1.000.000.000 fovel, hadsereggel, gyarakkal egy kiba..ottnagy orszagban, bigeccnek meg csak egy koszos "denszing kompani" jutott toredeke emberrel, campus-szal meg par nemzetkozi telephellyel.

Masik dolog meg, nem utalom jobban a bigeccet mint az osszes tobbi nagytokest. Semmivel nem kulonb a tobbi sem, lobbiznak, hazudoznak, seggetnyalnak, seggettartanak. Emberi ertekeket nem ismernek, egy rendszer hibaibol elnek ahol szamokkal legalizalva, masokat egy ertelmetlen versenybe kenyszeritve kikapartatjak maguknak a gesztenyet. Csak hugyagyu semmittevok.

---------------------
Ригидус а бетегадьбол

van otthon lenin posztered meg trockij keped nagyba'?

Igen, Lenin mar van, Trockij meg nincs. Csak nem te is gyujto vagy?
---------------------
Ригидус а бетегадьбол

Miből gondolod, hogy Bill Gates "utált"? Van emögött vmi statisztika?
Én nem értek egyet azzal amit Bill Gates és cége művel, azért azt mégsem mondanám, hogy utálom őt.
Hiszem, hogy amit ők csinálnak az rossz. Megpróbálok ellene tenni a magam módján vmit, ha az nem is túl sok.
Nekem az a legrosszabb az egészben, hogy Bill Gates azért tehette meg amit tett, mert az emberek hagyják. Megveszik vagy csak úgy felteszik a windows-t, előre izgulnak, hogy vajon milyen lesz a következő verzió, és nagyon kevesen gondolkodnak el rajta hogy miről is szól ez az egész. Nem is beszélve a vezetésről, a közigazgatásról. Elkötelezik magukat egy cég terméke mellett, rákényszerítve ezzel másokat, hogy vegyék meg/"lopják el" az adott cég termékeit.
Azt hiszem jobban haragszok erre viselkedésre, mint arra amit Bill Gates csinál. És ez nyilván nem csak a számítástechnika területén fordul elő, hanem máshol is. Mesterségesen igényt gerjesztenek valamire, csak hogy el lehessen adni, mert így pörög az üzlet. Az meg senkit sem érdekel, hogy közben szétcseszik az egész földet.

teljesen egyetértek veled, azon kellene gondolkodni, hogy mi lesz velünk "emberiség"-el kb. 10 év múlva, ha ez így megy tovább, az a baj, hogy nincs Föld2, Föld3, Föld4...stb, ahova odébb állhatunk ha elkezd ránkrohadni a saját mocskunk....és a mégnagyobb baj az, hogy populáció 90%-a sötét ostoba és egyszerű mint a bot, a maradék 10%-ék pedig alkoholista, drogos, depressziós, antiszociális, és szorongásos skrizofén, mert tudatában van a következményekek...na és persze itt jön a fő probléma mindezek mellett, az utalomabillgatesmicrosoftotopenbsdrulez-szindróma.....:))))

Life is a beauty but smells like shit....

"Szerző: popacsek
Dátum: v, 2006-03-12 00:15

Miből gondolod, hogy Bill Gates "utált"? Van emögött vmi statisztika?"

Mondjuk statisztika nincs, de sok esetben olvastam (régebben igaz) a különféle weboldalakon lévő fórumokban és hírekhez való hozzászólásokban gyenge érvként azt (és hasonlókat), hogy "Persze azért szapuljátok annyit az MS-t és a Windows-t, mert, hogy B. G. annyira megszedte magát vele és sok irigye van"
Dióhéjban ennyi a dolog "magva"
Nomeg egy vicc is van, mely szerint:

Bill Gates elmegy a pszihiáterhez, mert fél a neurózistól (nem tudom jól ítam-e?) és panaszkodni kezd az orvosnak:
Doktor Úr engem mindenki utál - mondja
Mire az orvos: Na! Na! Csak ne nagyképűsködjön! Nem is ismeri magát mindenki.

Amíg a köcsög vindózban a rendszergazda nem rendszergazda, addíg utálni fogom BG-t. Amíg ha kitörlök fileokat és azok rebootkor egyszerűen "visszanőnek" nem fogok fizetni vindózért. Amíg a köcsög vindóz az "Event Viewer"-ben annyit tud közölni amit már addig is tudtam, ti. h ez meg az a program beszart, nem fogom oprendszernek tekinteni.

Támadt egy jó ötletem: Csináljuk meg a RFU-t, biztos sokat lehet vele kaszálni. (RFU = Registry for Unix, nem jó semmire, csak hízik, és nélküle még az orrodat sem tudod kifújni.)

Olvastam, hogy mennyi pénzt fog az m$ a vista marketingjére költeni.
~ 1.000.000.000 USD

Ennyiből már lehetne egy rendes oprendszert is csinálni.

Ami elől menekülnek, az után szaladnak.

Én már Linuxban is láttam ilyet.

RFU bizonyos értelemben van, de persze sehol sem (amennyire én tudom) olyan komplex és olyan általánosan használt, mint a windowsban. Lásd pld. Solaris 10 SMF. Annak éppen egy sqlite adatbázis a háttere.

AIX és ODM?

Igazad van, bár a registryhez egy-az-egyben nem hasonlítanám.

Érdekes gondolat lenne egy unixok között egységes konfiguráció tároló eszköz, jogosultságkezeléssel, meg mindennel (like windows registry).

Bár a unix adminok közül a legtöbben a szöveges konfigokat szeretik, nem véletlenül. :)

> Bár a unix adminok közül a legtöbben a szöveges konfigokat szeretik, nem véletlenül. :)

Ja. :) És nem csak azért, mert vi-jal is lehet szerkeszteni. :)

Egy szövegfájlban ki lehet kommentezni sorokat. Próbáld meg a registry-ben. :)

Egy szövegfájlt ki lehet menteni 6 példányban, és mindig az aktuálisat belinkelni. Könnyebb biztonsági mentést készíteni. Könnyebb pucolni egy ,,beékelődött'' program szemeteit.

Egy szövegfájlt lehet perl-ből is generálni. Vagy bash-ből. Vagy prancssorból. Igaz, hogy registry-t is lehet programból piszkálni, de batch file-ból... kicsit nehéz dolog lesz. (Talán vbscript... csak tippelek).

Egyébként a Gnome-nál egy ideje törekednek arra, hogy valami registry-hez hasonló dolgot hozzanak létre. Mondjuk az legalább XML alapú. Hát nemtom, ha a gconf-editor-t kicsit rendesebben megcsinálják, talán el bírom majd viselni...

Azért annak örülök, hogy az alap UNIX-os beállítások még nem XML-ben vannak. :)

Nem gyűlölöm, csak megvan róla a véleményem. Ő maga nyilatkozta ki, hogy nekik nem érdekük jó oprendszert csinálni, ők eladható oprendszert akarnak csinálni. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy pl. Torvalds is tud arcoskodni jól, ld. KDE melletti állásfoglalás).
Az átlag user azért fél a Linuxtól, mert látja a parancssort, netán hogy a Start menü analógja fent van, nem pedig lent, és hogy a CTRL+ALT+DEL egész mást csinál. :-P
A paranccsortól nem fél, aki régebben MS-DOS-ozott, a grafikus felület pedig megszokás kérdése. Ha a Linux lett volna előbb, akkor senki nem akarna ma Windowst használni. :-)

Szerző: bastya_elvtars
Dátum: v, 2006-03-12 02:42

"..... Ha a Linux lett volna előbb, akkor senki nem akarna ma Windowst használni. :-)"

Gondolom inkább azt akartad volna írni, hogy "Ha Linux terjedt volna el előbb", akkor nem akarna használni ma W$-t senki.
Mert ugyebár 1993-ban már volt egy "wincsoda" 3.1-es és a Linux még valamikor 1991 nyarán kezdett "megszületni" Torvalds billentyűzete által, bár akkor még csak a "bébi" korszkában volt.

viszont a DOS jóval előbb volt.

Celeron-M 1400Mhz, 768M, Debian SID, 2.6.15.4

FYI, Windowsból volt 1.0 is, ha gondolod, belinkelem a screenshotját. Ja igen, és 1991-ben az csak a kernel volt, semmi más.

szerk.: sikerült egy 2 hónapos threadet előásni, grat. :-P

Szerző: bastya_elvtars
Dátum: v, 2006-05-07 10:29

FYI, Windowsból volt 1.0 is, ha gondolod, belinkelem a screenshotját. Ja igen, és 1991-ben az csak a kernel volt, semmi más.

szerk.: sikerült egy 2 hónapos threadet előásni, grat. :-P

Ja, bocs. Elfeledkeztem az 1.0 windowsról, mert csak a "múltamat" tekintettem át, vagyis, hogy mivel kezdtem, mi volt ami "grafikus élményt" nyújtott először.
Bár (talán) érdekes módon akkor is még (mint ma is) szivesebben dolgoztam parancssorban, vagy éppen a Volkov Kommander "usermenü"-jét szerkesztgettem (ma ez az M.C. szerepe).

Mindenesetre a linket szivesen venném az 1.0 win screeshot-ról

A régi fórumtéma pedig úgy került elő, hogy "ránéztem" a "nyomkövetés" fülre, hogy mit is mutat.
Szerintem ez azóta is "örökzöld" téma. Nem?

Nem egészen értelek, egy 1991-ben prealpha rendszermagot hasonlítasz össze egy win 3.1-el. Valahol félre van értelmezve, vagy általam, vagy általad. 'Help me understand!'

Leggazdagabb embere ugy, hogy MS-reszvenyben van a vagyona. Tehat ha a vallalat melyrepul(ne), pillanatok alatt kikerul(ne) az elso szazbol is.
Igy mondjuk konnyen valtozik a vagyona, ha az MS reszvenyek erteke valtozik. Marpedig, ha kevesebben vesznek MS-termeket, akkor ugye csokken a reszveny erteke...

Tüntessünk a microsoft ellen!

íme #2

pszt: ot mar szamoltad egyszer.

igen, együtt teljes a kép :)

Sokan elfelejtették már (vagy nem is tudtak róla) hogy BG 1995 -ben azt igérte hogy a világon el fog terjedni az internet. Akkor mindenki bolondnak nézte. Az tény hogy 95 előtt az internet egy teljesen ismeretlen állatfaj volt, és BG kellett ahhoz hogy ez mára felfordítsa a világot. Most fel lehet tenni a kérdést: a már akkor is létező unixok miért nem voltak képesek az internet elterjesztésére? A válasz nagyon egyszerű: nem voltak népszerűek. Ehhez egy olyan kattingatós, játszós kütyü kellett aminek kezelése nem igényel doktorátusi fokozatot. Billy jó helyen volt jó időben és meglovagolta ezt a lehetőséget, és dőlt a lé.

ELaci

Nyilván azért volt csak a Ms Plus csomag része akkor az Internet Explorer, a futottak még programok között. A Microsoft Network, is azért volt integrálva szorosan a win95-be, és azért tiltakozott emiatt annyira a többi konkurens mint a Compuserve.
Hol mondott Gates ilyet akkor? Link?
Az internet a Netscape Navigátor miatt terjedt el.
A Microsoft azért terjedt el mert az IBM Ms rendszereket adott alapból a PC-ihez. Később azért tartotta meg első helyét mert a Microsoft rendszerek függetlenek voltak a hardvertől, így sorsa nem kötődött egy egy hardver-platformhoz, mint a Macintosh vagy a Sun és a többiek esetében. HP, Compaq, IBM, Dell, mind ingyen reklámozta és terjesztette a saját rendszereivel a Ms renszereket. Ha egy közben csőd felé menetelt mint a Digital, az nem okozott kárt a Ms-nak, jött helyette más Pc hardvergyártó.

Igy van, 1995-ben Bill Gates hulyesegnek tartotta az Internetet. Ami 1991-tol, a web es a Mosaic megjelenesetol kezdett terjedni igazan (foleg a kutatointezetek, egyetemek kozott).
(Lehet, hogy a "hulyesegnek tartotta" nem a legjobb kifejezes, de ez jutott eszembe. Mindenesetre nem dicserte...)

1-2 ev alatt aztan valtozott a velemenye (marmint az uzletember velemenye, maganemberkent nem ismerem :)

Viszont eszembe jut, mikor baratnom uj bankszamlat akart nyitni, korbekerdezte a bankokat, hol van electronic banking, egyik helyen aszontak, csak csak sajat szoftverrel, ami term. csak windows alatt fut, mert (a banktisztviselo szerint) a "Microsoft talalta fel az Internetet"...

" Szerző: cln
Dátum: v, 2006-03-12 19:07

Sokan elfelejtették már (vagy nem is tudtak róla) hogy BG 1995 -ben azt igérte hogy a világon el fog terjedni az internet. Akkor mindenki bolondnak nézte. Az tény hogy 95 előtt az internet egy teljesen ismeretlen állatfaj volt, és BG kellett ahhoz hogy ez mára felfordítsa a világot........"

Érdekes (???)
Ugyanis én meg azt olvastam pár éve a neten (egy régebbi B.G. kijelentést idézve), hogy Bill azt mondotta: Ha rajta múlna és egy gombnyomással meg lehetne szüntetni az internetet, akkor ő megnyomná a gombot.

Persze az még érdekesebb lenne, ha az internet terjedésének érdemét kizárólagosan a Májkroszoftnak és B. G.-nek tulajdonítanánk.

Hát igen internet nélkül kevesebb tört windóz lenne és így talán több pénz jutna neki(k)....

"Ehhez egy olyan kattingatós, játszós kütyü kellett aminek kezelése nem igényel doktorátusi fokozatot. "

na ez a kattintgatos ize a netscape volt.

Érdekes a dolog.

Vagy csak én nem látok az Opera 8.52-vel egyetlen hozzászólás sem?
Pedig álítólag 25 is van.

:-))))

Szuperjó ez az "Új HUP" ez a Drupal nagyszerű! :-)
Amint én is hozzászóltam (lásd fent) meglett a "többi hozzászólás mutatása"
Hogy van ez???

Szerintem azért mert BG az első ember a cégnél és nem a magyarországról kivándorolt özvegy Halpakker Dodóné a takarítónő.

--
maszili

"Szerző: maszili
Dátum: h, 2006-03-13 07:40

Szerintem azért mert BG az első ember a cégnél és nem a magyarországról kivándorolt özvegy Halpakker Dodóné a takarítónő."

Lehet, hogy félreértettelek?
Vagy nem ez lenne a válaszod a fórum nyitókérdésére?

Ugyanis Michael Dell is (vagy Steve Jobs is) az első ember a cégnél és mégsem utálják úgy mint B.G.-t.

Aztán "Andrew Steven Grove, az Intel társalapítója, a cég felemelkedésének egyik kulcsfigurája..." Ő is első ember és mégsem hasonlít B.G. -re "ilyen módon" vagyis "népszerűség" tekintetében.


Ugyanis Michael Dell is (vagy Steve Jobs is) az első ember a cégnél és mégsem utálják úgy mint B.G.-t.

Valószímüleg azért mert a megelégedett felhasználók számának százalékos eloszlása más mint a windows esetén. Ezért a felhasználók közül kevesebben bosszankodnak az adott termékkel kapcsolatban.

--
maszili

Szerző: maszili
Dátum: k, 2006-03-14 07:06

Ugyanis Michael Dell is (vagy Steve Jobs is) az első ember a cégnél és mégsem utálják úgy mint B.G.-t.


Valószímüleg azért mert a megelégedett felhasználók számának százalékos eloszlása más mint a windows esetén. Ezért a felhasználók közül kevesebben bosszankodnak az adott termékkel kapcsolatban.

Szerintem rátapintottál a lényegre.
:)

Nos en az uzletpolitikaja miatt utalom.
Amit nem tudott ellopni anno azt felvasarolta, de nem am jopenzert, hanem eloszor tonkretette, majd miutan olcsok lettek megvette oket.
Szep jofiunak tunteti fel magat, aki mindenkin segit, meg szent es jo, kozbe meg tonkretett rengeteg mbert, rengeteg ceget, hogy onkenyuralomra torjon. Ha durva hasonlat lenne olyan, mint a kommunizmus. Aki nem az o nezeteit vallja (nem wint hasznal) az dogoljon meg.
Ha kicsit utanna olvasol, hogy kezdodott anno az egesz bill-es moka (a garazsoknal kezd) akkor rajossz..

pch

Van egy valag pénze.
Miért nem vesz meg egy UNIX-ot és írja rá, hogy windóz?
Akkor szeretném....

Ami elől menekülnek, az után szaladnak.

Nézz utána a Xenix -nek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Xenix

--
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.17-cvk-dell

Én nem sajnálom tőle.
Szidni lehet, de létrehozott valamit, amit lehet utálni, de akkor is iszonyat sok ember munkája van benne, és még többnek munkahelye van miatta.

Éljen boldogan, de hagyjon minket élni. Ennyi.

A Dacia Logan szar és drága. Ettől még nem kell utálni a Dacia cég vezáérigazgatóját...

Hogy miért ő a leggazdagabb? Mert pokoli jó üzletember. Hogy milyen informatikus? Na az már más kérdés...

Morzel