Web teljesítmény: T2000 vs. x4100 vs. x2100 vs. IBM x335

Címkék

Robert Milkowski blogjában egy "valós környezetben" készült benchmark eredményeit adja közre. A tesztben három Sun gép és egy IBM által szállított szerver szerepelt. Az x335-ös Linux-ot, a többi gép Solaris 10-et futtatott.

A teszt szerint a Sun T2000-es Niagara processzoros gépe négyszer gyorsabb volt, mint az IBM x335 szervere, amely dual Xeon 2.8 GHz konfiguráció volt.

Az eredményeket látva a hozzászólók annyira nem voltak elájulva az eredményektől.

A teszt itt.

Hozzászólások

Eloszor el se akartam a hivatkozott oldalt olvasni, de megtettem, bar azota se tudom minek. Hogy a nyavalyaba lehet tesztelni valamit ugy, hogy nem csak a HW kulonbozik, hanem a SW is. Nem narancsot hasonlitunk a szekfuhoz, hanem banant a sundisznohoz. Ertelmetlen. A vegeredmeny pedig semmit nem bizonyit. Rakjanak minden gepre Sol-t/L*-t, es ugy. Akkor talan ertelme is lesz.

Nem véletlenül becézik Slowarisnak. Ez az OS érzésre a BSD-khez, de még a Linuxokhoz képest is lassúnak tűnhet.
Azonban ha valami threades cucc elkezd rajta futni, akár még gyorsnak is hívható, főleg, ha több processzor is van a gépben.

Ne felejtsd el, hogy a Solarisnak kicsit nagyobb múltja van az MP rendszerek terén, mint a Linuxnak...

T2000-el én is játszottam pár hete. Ígéretes kis vas olyan területen, ahol jól lehet parallelizálni a feladatokat.

A legnagyobb vicc az az hogy egy mar nem is forgalmazott 335-os hasonlitanak ossze egy zsir uj vassal (de azert az arnal a kaphato 336-os emlitik meg ami ugye mar mas maggal mas FSB-vel jon ja es mas chipsettel is)! Azt mar ne is emlitsuk hogy a 335-os nativ 32 bites a 336 (es az osszes tobbi is) 64.