Mandriva Powerpack & Powerpack +

Fórumok

Mandriva Powerpack & Powerpack +

Hozzászólások

Arra lennék kíváncsi a tisztelt Mandríva közösségtől, hogy mi a külömbség a fennt említett PowerPack és PowerPack+ kiadások között.
Erősen gondolkodom rajta, hogy valamelyiket megvegyem, viszont érdekelne, hogy mi lehet a PowerPack+ -ban, ami majdnem megduplázza az árát? Esetleg érdekelne a regisztrált felhasználók véleménye (mármint a Mandriva OnLine & Club Mandriva), hogy mennyire éri meg a vétel, illetve mennyire jó a terméktámogatás?

A sima PPben csak az alap szerver alkalmazások vannak benne a PP+-ban meg "minden ami lehetséges".
Nem vagyok fizetős klubtag úgyhogy csak a fórumos supportról tudok nyilatkozni az meg nagyjából ugyanilyen mit itt, mindenki megpróbál segíteni.

Ha jól értlemzem, akkor csak a szerver oldali megoldások számában van külömbség a kettő között?
Ezek szerint sem a devel csomagok, sem a rendelkezésre álló szoftverek (eletekintve a szerverektől) tekintetében nincs bennük külömbség. Azért esetleg valaki nem tudja hol lehet hozzá férni egy hivatalos csomag listához?

Csomag listákat végül találtam:
http://wwwnew.mandriva.com/en/individuals/products/2006powerpackplus/packages32dvd
http://wwwnew.mandriva.com/en/individuals/products/2006powerpack/packages32

Most már csak 1 kérdésem lenne a tisztelt közösséghez. A Mandriva 2006 Free DVD-nek probláméi voltak a legás (gyári) DVD-videok lejátszásával. Valami libdecss-t hiányolt a totem. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a funkciót a PowerPackból is kispórolták, vagy ott már benne van alapból.

A PP+ a következőkkel több a PP-nél:
- van benne CD és DVD install-készlet is (de majdhogynem ugyanaz), és az installnál választhatsz, hogy "szerver" vagy "desktop" rendszer legyen (ez csak az alapértelmezett csomaglistát módosítja)
- hosszabb az install-support ideje
- 1 hónap Gold klubtagságot ad, nem Silver-t (túl sokat nem érsz egyhónapos tagsággal, de ha most veszel egy 2006-ost, és csak akkor aktiválod a tagságot, amikor kijön az újabb, akkor azt gyakorlatilag ingyen le tudod tölteni)

Általában: én letükrözöm az ftp-installt (egy "kicsit" több, mint ami egy DVD-re fér :) és arról installok. A PP valójában csak azért kell, hogy ne kelljen kézzel (nem rpm-ből) felpakolni a zártkódú cuccosokat (pl. ATI/NVidia driverek, Skype, Adobe Reader).
(Egyébként pont az ilyen problémák miatt szoktam le pár hónapja a Mandriváról, mert nem éri meg azért fizetni, amit más rendszerrel - most Kubuntura szoktam át - ingyen adnak.)
Még egy probléma a PP-kel (még a 2005LE idejéből): jött vele valamelyik CD-n egy KDE 3.4 (a sima letölthetőben csak 3.3 van), ami szép volt, jó volt, csakhogy egyetlen frissítés sem jelent meg hozzá, sem a publikus update-szervereken, sem a csak klubtagok által elérhető helyeken. Innentől kezdve abszolút értelmetlenné vált szerintem az, hogy milyen pluszt adnak a PP-kel...