Honnan tudom letolteni?

 ( aRk | 2005. december 12., hétfő - 21:26 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:eaaeaf972f="mikebela777"]Dvid, ajánlom neked a Gentoo-t :D :D :D . Azzal lehet a legjobban Linux-ot tanulni.[/quote:eaaeaf972f]

Szerintem meg az [url=http://www.linuxfromscratch.org/lfs/]LFS[/url]-el ;) :wink:

[quote:da264f1458="BaBoKa"][quote:da264f1458="mikebela777"]Dvid, ajánlom neked a Gentoo-t :D :D :D . Azzal lehet a legjobban Linux-ot tanulni.[/quote:da264f1458]

Szerintem meg az [url=http://www.linuxfromscratch.org/lfs/]LFS[/url]-el ;) :wink:[/quote:da264f1458]

Nem értek egyet veled. Szerintem az ember letölti a kernelt a kernel.org-ról, keres google-val hozzá patchsetet, majd felrakja a kernelt; kiválasztja, milyen szoftverek kellenek, azokat is megkeresi a neten, letölti, lefordítja, stb stb. Minek ide LFS könyv vagy bármi más. Megy az anélkül is.

[quote:9fc3e72705="Panther"]Nem értek egyet veled. Szerintem az ember letölti a kernelt a kernel.org-ról, keres google-val hozzá patchsetet, majd felrakja a kernelt; kiválasztja, milyen szoftverek kellenek, azokat is megkeresi a neten, letölti, lefordítja, stb stb. Minek ide LFS könyv vagy bármi más. Megy az anélkül is.[/quote:9fc3e72705]Elnezest, de milyen modon inditod el? (A legelso lepes erdekel.) A legalisan meglevo Windows alatt, netan a geppel kapott FreeDOS alol csinalod? Ezek ala trivialisan telepitheto a GCC crosscompilere, ami linuxos nativ binarist allit elo. Erdekelne, hogy ilyen "linux from the black hole" rendszert megis mivel csinalsz. Mivel forditod? Vagy szovegszerkeszto nelkul belepeccseled a memoriaba a C-forditot, meg a linkert, nem utolsosorban az FS kezelot. Es persze egyszer sem tevedsz.
Csak azert kerdem, mert en utoljara C64 koraban lattam olyan gepet, amihez nem kellett oprendszer, mert ROM-ban tarolta. (Ja tudom, az eredeti IBM PC-k is ROM-bol futtattak ugyszinten BASIC-et - de olyat sajat szememmel nem lattam.) Igy aztan azert nem trivialis a dolog. Legalabbis atlag "informatikai" ismereteket feltetelezve.

[quote:c3fbf67785="Zahy"]Elnezest, de milyen modon inditod el? (A legelso lepes erdekel.) A legalisan meglevo Windows alatt, netan a geppel kapott FreeDOS alol csinalod? Ezek ala trivialisan telepitheto a GCC crosscompilere, ami linuxos nativ binarist allit elo. Erdekelne, hogy ilyen "linux from the black hole" rendszert megis mivel csinalsz. Mivel forditod? Vagy szovegszerkeszto nelkul belepeccseled a memoriaba a C-forditot, meg a linkert, nem utolsosorban az FS kezelot. Es persze egyszer sem tevedsz.
Csak azert kerdem, mert en utoljara C64 koraban lattam olyan gepet, amihez nem kellett oprendszer, mert ROM-ban tarolta. (Ja tudom, az eredeti IBM PC-k is ROM-bol futtattak ugyszinten BASIC-et - de olyat sajat szememmel nem lattam.) Igy aztan azert nem trivialis a dolog. Legalabbis atlag "informatikai" ismereteket feltetelezve.[/quote:c3fbf67785]

Nem érezted az iróniát. No mind1.

A megoldás az, amit a gentoo csinál stage1-ről indítva: meglevő linuxos rendszer, gcc, glibc újrafodítása, majd mindent ./configure && make && make install, csak mazochista aki ezt megteszi.

Hello.
Valaki legyenszíves adni egy linket hogy letolthessem a debian-t!

[quote:c610e994ce="Dvid"]Hello.
Valaki legyenszíves adni egy linket hogy letolthessem a debian-t![/quote:c610e994ce]

[url]http://www.debian.org/distrib/ftplist[/url]
innen letudod tölteni a teljes cd-t és a net install is tölteni.

Kész.
Két szakértő egymásra talált.

Bocs Dvid, minek neked a Debian?
Nem kéne előbb a Linuxot megtanulni?

Mert ki akarom próbálni.

Dvid, ajánlom neked a Gentoo-t :D :D :D . Azzal lehet a legjobban Linux-ot tanulni.

Őszintén szólva eddig volt UHU-m és SuSE-m, de eggyik sem vált be.
Nemtudom hogyan tovabb, de kezdo vagyok, akkor melyik linuxot rakjam fel?

Az UHU-t vagy a SUSÉt.
Hogy nem válik be, az csak rajtad múlik.

A Debian sem fog.
Mondd, hogy én mondtam.

[quote:80714c81c9="Dvid"]Őszintén szólva eddig volt UHU-m és SuSE-m, de eggyik sem vált be.
Nemtudom hogyan tovabb, de kezdo vagyok, akkor melyik linuxot rakjam fel?[/quote:80714c81c9]

Én is pont így állok :lol:
Csak én sok linux-ot kiprobáltam.Nem csak magyart hanem sok külföldit is.Sajna én se udom eldönteni hogy melyik legyen bár megnéztem az új UHU juliát szerintem nagyon jó kis rendszer csak az a baj hogy csak live cd és nem lehet telepíteni :cry:

És mi van a (K)Ubuntuval?
Már arról is kiderült, hogy nem vált be?

Gyors vagy.

Következik a PCBSD, mert most az a menő.

Kubuntu-t ma feltelepítem ha lejon valami hasznalhato .iso

[url]http://hup.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=95918#95918[/url]

[quote:4bc645c767="Dvid"]Kubuntu-t ma feltelepítem ha lejon valami hasznalhato .iso[/quote:4bc645c767]

Adtam egy link-et én is onnan töltöm most.SZVSZ:tök fölöslegesen mert a net úgyse fog nálam müködni :( ahogy debian alatt se.