Segítsetek vérnyomásnapló appot találni

Fórumok

Eljön az idő, amikor rendszeresen mérni kell a vérnyomást. Eddig a KardioNaplo alkalmazást használtam, de nagyon nem vagyok elégedett vele. Egyrészről nem támogatják már, másrészről egy hónapnál régebbi adatokat nem kezel. Nekem pedig 3 havi átlagot kellene tudni diktálni a háziorvosomnak.

Kérdésem tehát egyszerű: tudnátok-e olyan android appot ajánlani, amely képes több hónapnyi vérnyomás értékek átlagának kijelzésére. Az írd bele egy táblába kezdetű tanácsokat ezúton is köszönöm, de mindenképpen alkalmazást szeretnék. A magyar nyelv természetesen nem feltétel. De szeretném, ha olyan ajánlások érkeznének, amik másoknak hosszú távon jól működött. Ha lehet elkerülném a play store millió és egy reklámokkal teri szar alkalmazásainak állandó próbálgatását.

Köszönöm

Hozzászólások

Én a Habitát használom. Nem csak vérnyomásra, de gyógyszer szedést is lehet benne naplózni. Alapból nagyon segítőkészebb mint a Microsoft Clippy volt, de le lehet tiltani a segítő funkciókat és könnyen használható lesz. Népszerű Omron típusokról kamerával is lehet eredményt beolvasni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.egis.aid

Ez nagyon jónak tűnik. Tudja a több havi statisztikát is?

Köszönöm a segítséged!

“The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use them.”

― Philip K. Dick

Egyszerű táblázatkezelőben, egy táblázatban, vagy adatbázisban (terminálban SQLite, SQL utasításokat kézzel beveretve, CREATE, SELECT, stb.) nem jó? Kitöltögeted dátumokkal, a végén tudsz belőle átlagot számolni. Én ezért nem kezdenék el speciális alkalmazást, meg fostos célappokat telepíteni, így lesz tele az embernek a telója meg tárhelye mindenféle fingóappal.

Igazából erre egy plain text file is elég lenne, CVS-ként vagy soronként vezeted benne, hogy vérnyomás szisztolés érték, szóköz, diasztolés érték, szóköz, ISO dátum-idő, aztán ezt egy shell scriptben cat-tel listázod, belepipe-olod awk-be, ami tud neked oszlopokra (tagoló: szóköz) bontottan átlagot számolni.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ha ilyen rövid, egyszerű probléma, jobban megéri, mint másnak az isten tudja milyen fingóappjával szórakozni, ami a következő eszközön, verzión lehet nem is lesz elérhető. Nyilván ha mondjuk OS-t, Office programcsomagot vagy CAD szoftver kéne leállni fejleszteni, annak nem állnék neki magam, de egy egyszerű jegyzetelés, jelszóadatbázis, vérnyomásnaplózás az teljesen megoldható önerőből is.

Persze, értem, hogy sokaknak a terminálos megoldás már ijesztő, kézzel SQL parancsokat beveretni, de van rá sok másik eszköz, sc, sc-im, R, shell script, awk, vagy amit akarsz. Akinek ez sok, annak ott az átlag GUI-s Excel/Access, LibreOffice Calc/Base, Google Docs, vagy amit akarsz, épp ki mit ismer, mint tud kezelni.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Jó lehet az is, amit mondasz, de a legegyszerűbb letölteni egy jó appot. Nem kell mindenféle fingóapp, de az is tök jó, ha kell egy app, és arra megtalálod azt, amit utána évekig használsz. Több jót is lehet találni, és gyorsan ki lehet őket próbálni. Akinek vérnyomás problémája van, és monitorozni akarja, annak nem felesleges.

A telefonod mindig ott van, kényelmesen fel tudod rögzíteni az értékeket.

Csak hogy ráerősítsek: én ezt tényleg normál táblázatkezelőben intézem. Annyi, hogy bepipáltam, hogy offline is elérhető legyen. Évente nyitok új fület. De azért meg fogom nézni az itt felsoroltakat, bár ez néhány éve bevállt.

#félig off topic

Én kiadás követő alkalmazásnál futottam bele abba, hogy egy nagyon jópofa egyszerű alkalmazást használtam nagy megelégedettséggel. De egy frissítés után már olyan értelmetlen és szükségtelen biztonsági beállításokat követelt kb. a fejlesztő szeszélye miatt, ami az akkori telefonomon már nem is volt elérhető.

Azóta a kiadások követésére egy kb. faék egyszerű Google táblázatot használok, ami offline is elérhető és pont azt tudja, ami nekem kell. Ez nem fog elromlani. (És megtanultam, hogy azért veszélyeket is rejthet magában az ilyen kicsi „noname” alkalmazások használata.)

Omron connect app (omron only) . BT-vel olvassa ki az adatokat  akészülékből, excel export-ot küld mail-ban

kicsit off, de IOS-re valami hasonlo?

A saját health appja. Én az appot meg sem nyitom csak van egy shortcutom a desktopon, ami egy input dialogban bekéri a mért értékeket /-el elválasztva, pl 120/80/70 (utolsó a pulzus) és ezt beírja a health-be.
Riportot meg a Heart Reports nevű magyar fejlesztésű appal csinálok (olyan PDF riportot rittyent 1-2 kattintással, hogy a doki percekig pislogott hogy ezt én hogyan meg mivel csináltam).  

Szerkesztve: 2024. 05. 30., cs – 11:06

Még egy dolog, amit érdemes monitorozni: a vércukorszint.

1-2 éve vettem egy vércukor szint mérőt a 77 elektronikától (nem a mobilra köthető smart eszközt, hanem egy egyszerűbben, ami jól teszi a dolgát, szerintem az etalon-t).

Egy családban nem baj ha van ilyen (szerintem kell, akkor is ha nincs vércukor probléma), és érdemes nézni időszakonként, hogy mi újság.

Medilog. Én ugyan vérnyomást nem mérek, tehát csak "egyebet" naplózok vele, de vérnyomás követésére is jó. Tud jelszóvédett CSV-be menteni, elvileg valami PDF-et is készít, de azt nem néztem. (És nem kell hozzá szutyok GugelPlély, és nincs a vérnyomásmérőd gyártójához kötve, mert nem is tud kapcsolódni hozzá. :) )

De jó! Végre valami az F-droidból. Én is szívesebben telepítek innen, mint a Play Áruházból.

“The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use them.”

― Philip K. Dick

...tudnátok-e olyan android appot ajánlani...

Ha élni akarsz, akkor érdemesebb Apple termékekre váltani...

Ha tehát az early 2011-es MBP-n írom a Libreoffice Calc-ba bele a Momert vérnyomásmérőm által mutatott számokat az hosszabbá teszi az életem? Erre eddig nem gondoltam. Mert az Apple vérnyomásmérőt nem gyárt - nem, az Apple watch az nem az (*) - persze ha valaki bicepszen hordja, akkor lehet, hogy jól mér (nem).

(*) Hint: 45-50 éves kor fölött a csuklós vérnyomásmérés kb. halottnak a csók, aki eléri azt a kort, az vegyen rendes felkaros eszközt.

eeszt.gov.hu -> lakossagi portal -> telemedicina (be kell hozza jelentkezni)

probalta mar valaki?

neked aztan fura humorod van...