Külföldi vezetők is elítélték a brüsszeli cenzúrát, szólásszabadság megcsúfolását

Fórumok

A brüsszeli rendőrség blokád alá vette a NatCont, azt a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter és Nigel Farage korábbi EP-képviselő, a brexit egyik élharcosa is beszédet mondott volna. Helyszíni információink szerint a rendezvény folytatódott, nem szakadt félbe, de aki elhagyta az épületet közben, azt nem engedték vissza. A történteket több vezető európai politikus is elítélte, Belgium miniszterelnöke és Mateusz Morawiecki volt lengyel kormányfő is megszólalt az ügyben.

[...]

Alexander De Croo belga miniszterelnök is megszólalt, ő Tweet posztjában azt írta: „Ami ma a Claridge-ben történt, elfogadhatatlan. Az önkormányzati autonómia demokráciánk egyik sarokköve, de soha nem írhatja felül a belga alkotmányt, amely 1830 óta garantálja a szólás és a békés gyülekezés szabadságát. A politikai gyűlések betiltása alkotmányellenes. Pont.”

[...]

Közösségi oldalán ítélte el a történteket Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke is. „Ami Brüsszelben történik, az hitetlenkedéssel és megdöbbenéssel tölt el minket. (...) Felkértem Alexander De Croo miniszterelnököt, hogy járjon utána, mi történt, és ezúton is köszönöm neki, hogy időben és határozottan fellépett a szólásszabadság gyűlöletes brüsszeli elnyomása ellen” – olvasható az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád oldalán.

[...]

De elítélte a brüsszeli fellépést a brit kormány is, közleményükben azt írták, hogy a (brit) miniszterelnök erős támogatója és szószólója a szólásszabadságnak, és úgy véli, hogy ez minden demokrácia alapját képezi. Az ehhez hasonló rendezvények betiltása, a részvétel megakadályozása és a felszólalók elhallgatása káros a demokráciára. A szabad vita és a véleménycsere létfontosságú akkor is, ha nem értünk egyet az elhangzó véleményekkel.”

[...]

Mateusz Morawiecki, Lengyelország korábbi miniszterelnöke, a holnapi nap egyik előadója szerint: „elképesztő, ami jelenleg Brüsszelben történik. A szólásszabadság veszélyben van. Mi lesz, ha legközelebb már el sem mondhatjuk a véleményünket, ha az eltér az európai mainstreamtől? Utoljára a kommunizmus alatt tapasztaltuk ezt, amikor szamizdatokat kellett használni” – idézi a közlemény Morawieckit. 

Link: https://index.hu/belfold/2024/04/16/brusszel-nemzeti-konzervativizmus-k…

Hozzászólások

A nemzetközi felháborodásra tekintettel visszavonták a félnótás fizetett polgármester határozatát, megtartható a konferencia.

trey @ gépház

sztem hatalommal való visszaélés törént:

- utasította a rendőrséget, hogy zárja be a konferenciát ehhez készített egy feljegyzést. Magyarországon minimum testületi határozat kellene, ha nincs konkrét törvény/helyi rendelet, amire lehetne hivatkozni.

 

Ha azt a 3 oldalas utasításbanban kicserélnénk Budapest Pride-ra, akkor be lehetne zárni a felvonulást ???

megütné a guta ahaladókat és az LMBTQWERTZ tagokat..

For Whites Only meeting room!

Fura dolog ez a szólásszabadság...

Néha fontos a magyar államnak, mint például mostani esetben (nagyon nagy hiba volt ez a brüsszeli polgármester részéről)

Néha meg nem annyira fontos a magyar államnak, mint pl. a lelkész esetén akit azért rúgtak ki egy állami cégtől, mert felszólalt egy ellenzéki gyűlésen... (igen, tudom, hogy próbaidőn volt, stb.. másik topicban ki lett tárgyalva..)

Mindig egyformán fontosnak kellene hogy legyen a szólásszabadság, bármi is a véleményed.

Egyébként ez a névtelen feljelentés ez nálunk népi hagyomány. Tudod? Ez a sok szemét tetű...
Tudod? Nem döglöttek meg még mindannyian. Van olyan mocsok aki még most is.. Tudod? Ja! 
Címet tudja.. Papírja van.. Ceruzája van.. Főjelent. Kész! Tudod ez a három már elég indok, nem?

Hofi Örök :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Polgi jogy tilthat be egy konferenciát a városban? 

Mondjon le! Mondjon le! Mocskos belgák! Mocskos belgák!

:)

Most nézem! Ez egy török polgármester? :) hahahaha

https://www.vrt.be/vrtnws/en/2012/10/17/emir_kir_is_belgiumsfirstnon-eu…

Azért ez beszarás! Már a migránsok mondják meg miről lehet beszélni... Kurva nagy szívességet tett ez a fasz Orbánnak.

Én is azt vallom amit Voltair valószínűleg sohasem mondott, de gyakran idézik tőle: „Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.”
Hagy mondja, Orbán és az EU-t elfoglalni, megszállni készülők, hagy derüljön ki, hogy mit akarnak.
De Orbán olyat biztosan mondott, hogy "Ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt amit csinálok!" És ez alapján sokaknak elég nehéz látni az igazságot.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

És ez alapján sokaknak elég nehéz látni az igazságot.

Ez alapján sokak, avagy az állampolgárok többsége látja az igazságot, csak hát ezt a nagyszerű csoportot gyámságra szoruló hülyék és a külföld előtt térdelő kutyák alkotják. Másképpen fogalmazva: azért nem ti vagytok hatalmon, mert összességében még a nem túl magas szintet képviselő Orbánnál is alacsonyabban csúsztok-másztok.

:)