nkor kivezeti az SD felbontást

"Ebben a dinamikusan fejlődő környezetben a Standard Definition (SD) kategória egyre kevésbé tudja kielégíteni az elvárásainkat. A kisebb felbontás és alacsonyabb képminőség az új technológiákhoz képest napról napra elavultabbnak számít. Sokan mostanra megszoktuk a Full HD és akár az Ultra HD (4K) tartalmakat is.

Az elmúlt hetekben felhasználók egy kisebb csoportján teszteltünk néhány tervezett újítást a fentiekkel kapcsolatban, és örömmel jelentjük, hogy nem találkoztunk komoly panaszokkal, szinte mindenki örült annak, hogy az elvártnál jobb minőségben élvezheti a letöltött sorozatait.

Mindezek fényében a Staff észszerűnek és szükségszerűnek tekinti az SD kategória fokozatos kivezetését [nkórról - A szerk]. A változás nem fogja befolyásolni az oldal használatát, csupán azzal jár, hogy a filmek és sorozatok jobb minőségben lesznek elérhetőek számotokra."

Hozzászólások

Pont ez, pont így. Rengeteg régi vagy speciális tartalom, amit stream platformokon nem találsz meg, már csak torrenten lelhető fel. Ha pedig SD-ben van meg, akkor bármit csinálnak vele a HD-ért, a minőségen nem javít.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

itt van mukodo oktatas, ahol nem az angol tanar tanitja a matekot, MRI-re a felesegem ket napra kapott idopontot, legutobb amikor bajom volt, akkor a ~haziorvosom (orvoskozosseg igazabol, HMO) fogadott fel oran belul, a torvenyeket nem ejszaka hozzak, es meg sorolhatnam...

koszonom, szivesen!

Nekem kabe semmi nem fontos abbol, amiket irtal.

Oktatas 60 eve szar, oszt megis itt vagyunk, nem is vagyunk tul hulyek. MR-t legutobb haromnegyed ev "hatha jobb lesz magatol" utan vettem 20k penzert, amikor elfogyott a turelmem. Emiatt akar lehetett volna is varolista. Persze nem jo, de leszarom. Az ilyen Orban-karosult meg demokracia-diktatura tengelyen meg kar is veszodni, ezek nem fontos dolgok. Sot, valojaban az emberi pszichenek jobb, ha egy kicsit feudalis a rendszer, es nincs kurvanagy szabadsag.

Szerkesztve: 2023. 09. 18., h – 17:58

En akkor aldottam oket, amikor elsokent, uttorokent kitiltottak a .r00, .r01 ... etc. illetve part01.rar part02.rar ... part80.rar es tarsait.

Mindezt akkor, amikor meg az offline tarhely sem fillerekert jart. 

SD-t amugy csak akkor toltottem le, amikor 1995 elotti volt a film.

Csak en vagyok spur, hogy sajnalok ra 32GiB-ot? Nemelyiknel 8GiB a legkisebb.

Sot van ugy, hogy csak meghallgatom fulesbe munka kozben, ra se nezek.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

FYI: "A hírt frissítettük, egyelőre határozatlan ideig nem kerül kivezetésre az SD a film és sorozat kategóriákban."

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Vidéken még sok helyen van 100 megabites vagy gyengébb net. Ott mindig sd-t töltöttem. Most viszont városban van gigabit, itt inkább azzal van a gond, hogy a letöltött HD tartalomban miféle hang-feliratsávok vannak. 

Valamit arra a 10+ éves problémára sem létezik megoldás, hogy az 5.1/7.1-re tömörített hd hangot sima sztereó lejátszón (2.0) lejátszva, a dialógusok érthetetlenül halkak, a robbanások viszont ésszerűtlenül hangosak. Példa: 30%-ra vett hangerőn is iszonyat hangos a robbantás, hangeffekt, a beszélgetések viszont 80%-on is érthetetlenül halkak.

Ehhez sajnos "jobb" hangeszközt kell a tv-re kötni: 2.0/2.1 nem elég, legalább 3.1 kell. Abból is csak olyan, ahol a center csatorna hangerejét is lehet külön állítani. Viszont a szemét gyártók az alacsonyabbra pozicionált szarjaikon nem teszik ezt lehetővé, h. vedd a drágábbat akkor is ha az egyszerűbb kiszerelésű is megfelelne ezt leszámítva mindenre.

Sajnos sokszor még ez sem megoldás, nekem pl. van 7.1.2 soundbar, és hiába ki van emelve a lehető maximumon a center hangerő, mégis ugyanígy előjön a "beszédet alig hallani, miközben a robbanás effekt meg kibontja a falat" effekt.

egy barbie filmben mi a hozzaadott erteke a 1080p-nek? latod Margot Robbie osszes hajszalat? :)

igazabol az akciofilmeken kivul a kepi vilag nem is annyira fontos... :/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ha valakinek épp Margo kell.., nem fogja megtalálni a pornóoldalakon. - Másrészt a szép női test látványához a nagy felbontás hozzátesz.

(Imádom a hibátlan, selymes női bőrt, de - esete válogatja, - az íreknél néha a szeplőket is. - Mindkettőt nagyobb élménnyé varázsolja a 4K.)

:)

Valamit arra a 10+ éves problémára sem létezik megoldás, hogy az 5.1/7.1-re tömörített hd hangot sima sztereó lejátszón (2.0) lejátszva, a dialógusok érthetetlenül halkak, a robbanások viszont ésszerűtlenül hangosak.

Kodiban tudod állítani a center hangerejét sztereóra lekeverés esetén.

Hajbi gyere csak...Neked való téma :-D

Nem kell jönnie. Előre tudjuk, hogy nem támogatná, és ebben egyet is értek vele. Az nMagon a többség nem támogatta, és a tulajok vissza is táncoltak ennek hatására, határozatlan ideig nem lesz kivezetve még az SD.

Sok ember igényli még, az alábbi okok miatt:
1) kis sávszélességű nete van még sok embernek (főleg ilyen vidéki helyeken, ahol még mindig fostos ADSL-szinten nyomják)
2) tárhelye nincs elég
3) telóról nézi, és nem fér sok a memóriába, SD kártyára
4) a bizonytalan filmeket előbb SD-ben szedik, hátha szar, azért nem akarnak gigákat letölteni.

Időszerű majd akkor lesz kivezetni, ha elterjed az x265-x266 vagy az AV1, mert azok SD-nek megfelelő adatméretben tudnak x264 720p-re jellemző minőséget. Elterjed: lesz elég tartalom hozzá, és az eszközök is támogatják (tévék, lejátszók, stb.). Írom ezt úgy, hogy én 10+ éve csak HD-ben és FullHD-ben töltök mindent, mindenhonnan, nem csak az nCore-ról.

Persze nMagékat is megértem, mert az ő motivációjuk is védhető. Azt akarják, hogy több seeder legyen a HD-s torrenteknél, azokat ne szívják el az SD-s torrentek. Nem teljesen hülyeség, de korai még bevezetni magyar viszonylatban. Nyugati viszonylatban más lenne.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ha mar nem volt itt, megprobalom reprodukalni:

Az ncore babzsakfoteleken ucsorgo fosodratu szelsoseges mernokurai megint eldontottek mindenki helyett, hogy az SD elavult, szar, es amugy is csak a T-Mobile babzsakfoteleken ucsorgo fosodratu idealista mernokurai altal kivezetett tul regi(tm) tul elavult(tm) 3G felhasznaloi neztek. Fosodratu mernokurak miatt megint lehet kidobni S-Videobol SCART-ba konvertereket es nehez kepcsoves TV-ket, termelve rengeteg elektronikai szemetet es kenyszeritve embereket laposteve vasarlasara, amire amugy semmi szukseguk nem lett volna.

Bar az eredeti jobb lenne, de egyelore ezt sikerult osszedobnom tavolleteben. :)

Nem.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Bevallom férfiasan, én általában SD-t töltök le, néha próbálkoztam HD-vel is, de nem láttam a TV-n / kijelzőn azt a pluszt, amiért azt mondanám, hogy megérte volna.

https://youtu.be/Gd0l1-Om4zQ

https://youtu.be/czWNBOm4Z4I

https://youtu.be/eoCrlfQ1-gY

https://youtu.be/D0niyttXC2E

https://youtu.be/J0uNvb6gAb4

és így tovább (csak ne SD-ben nézd, úgy nem fog annyira látszani a különbség)

Sajnos kell hozzá egy jó 4K oled tv, minél nagyobb képátlóval. Onnantól viszont hát megfertőződik az ember, és kelleni fog a FHD v. UHD. Az sd-re rá se nézel utána.

Evek ota sok online kereskedohaz csinalja ezt nekik ingyen.

NFL, superbowl elott mindenhol megugrik az oriasi tv es kivetitok forgalma.

Majd utana a visszakuldes.

Kozepes meret. Annyira k.europai vagy. :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Pedig szerintem megéri. Ha nem szar tartalom, és megteheted, tárhelyed, neted engedi, töltsél inkább HD-ban. Tényleg nyújt pluszt, meg ha már elérhető ilyen opció megfizethetően, érdemes kihasználni, és nem az SD-nél leragadni. Régen luxus volt, ma már alap.

Ennek ellenére az SD még nem vezethető ki, ha valaki rá van kényszerülve még, akkor kicseszés lenne a HD-t ráerőltetni. Megvan annak is a helye még. Modern codec-kel, x264, x265, VP8-9, stb. nem mutat rosszul, azok már nem kockásítanak, mint régen a DivX, de azért nyilván, HD-ban több lesz a vizuális részlet. Ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy mit ér meg neki, mik a lehetőségei, mire van igénye.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Szerkesztve: 2023. 09. 19., k – 17:38

Ha már itt tartunk valaki dobhatna egy meghívót.
k4d.420.lt1  kukac Gmail com
Előre is köszönöm.

Nyuszika meg az állomásfőnök...:
-Nagyságodsméltóságos állomásfőnök úr, megengedi esetleg, hogy itt ücsörögjek?
-Persze nyuszika, ülj csak le!
...
-Állomásfőnök úr, nem zavarja, ha rágyújtok?
-Nyugodtan nyuszika, én is dohányzok...
-Van egy cigije...?
-Tessék nyuszika...
-Tüzet is kaphatok?

Az állomásfőnök ad tüzet is, nyuszika szippant kettő kicsit, majd egy hosszú mélyet a cigiből és megszólal: Mi van, wazze, te vagy itt a bakter....?
 

Nehéz wareznek nevezni, ha Magyarországon ez nem illegális (csak filmre, tv műsorra használtam). Valamint kb 5 streaming előfizetésem van és kb 3.000 db DVD-m. Könnyebb lehúzni egy filmet, mint megtalálni itthon. 

Ha pedig elv, akkor legyen az a tolvajbecsület. Az infra üzemeltetésében részt vettem.

Szerintem senkinek nincs gondja azzal, hogy valaki bevetelt szeretne, csak a monetizacio modja a kerdeses. Ha en lennek a legnagyobb magyar erdekeltsegu torrent tracker, es egy komolyabb otleteles utan is csak az jutna eszembe, hogy penzt kell kerni az inaktiv userektol, akkor biztosan megkernek inkabb valakit, hogy segitsen.

A sikerdij onmagaban nem lopas, meg csak nem is feltetlenul etikatlan. Tfh en egy vagyonkezelo vagyok, es azt mondom neked, hogy a mindenkori inflacio felett +10% hozamot igerek, de annak elteszem mondjuk a 20%-at. Neked igy is marad egy +8%-os inflacio feletti hozamod (amit magadtol nem tudtam volna megcsinalni, kulonben nem jottel volna hozzam), en meg kapok fizetest.

Paywall senki nem zavar az nkóron? Ha n napig nem lépsz be és azt mondja fizess, miközben lehet neked fixen fut egy szervered. Szerintem ez fordítvaülés a lovon, fizessen az aki csak letölt.

Volt egy időszak, amikor elkezdtek mindenkit kiszórni. Volt mellette egy üzenet, hogy ha most fizetsz ennyit, akkor visszaengednek. Ha nem, akkor írj ide és egyedi elbírálás lesz, választ kapsz 1 hónapon belül. Próba-cseresznye, persze válasz nem jött. Kivártam az 1 hónapot, írtam, hogy legalább egy nemet válaszolhatnának. Ekkor még 1 hónap volt a "szabályzatban". Visszaírtak, hogy az egyedi elbírálásra 1 év a határidő, utána átírták az 1 hónapot 1 évre 😆 Egy ismerős még bent volt, adott egy meghívót, azóta "multiacc", valaki mindig belép egy hónapon belül...

Ez erdekes. Volt, hogy 3 evig nem leptem be, es semmi ilyesmit nem tapasztaltam.

En csak letoltok, de nem kellett meg sosem fizetnem az elmult cca 18 19 evben. (Hit'n'runolható torrentek száma: korlátlan)

Nem mindenkinek ilyen ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

https://ncore.pro/restore.php

 

Kedves oregon!

Mivel legalább 8 hete nem jártál az oldalon és/vagy túllépted a maximálisan megengedhető hit'n'runolható hónapok számát (0 hónapon keresztül nem töltöttél vissza), ezért fiókodat felfüggesztettük. Amennyiben szeretnéd újraaktiválni azt, kérjük válassz az alábbi lehetséges opciók közül egyet. Az aktiválás mellé az általad választott prémium csomag előnyeit is élvezheted. Megértésed köszönjük!

 

--

folyamatosan fut egy szerverem.

Hasonloan jartam, de vegul merlegeltem es "fizettem a geciknek". Meg mindig jobb, mint a Netflixnek, Disney-nek, AppleTV+-nak stb.-nek fizetni. Foleg, hogy 2010 elotti filmekre hasznalom, amit ezek a Californiai cegek szeretnek eltuntetni, az ncore meg konzisztensen megtartja, es legalabb tenyleg reklammentesen.

Az angolokat nem érdekli, ha torrentezel. Az Németország, ahol küldik az 1000 eurós bírságcsekkeket már egy letöltés után is, és kell a VPN.

Angoloknál sok szolgáltató tiltja a torrentoldalakat, de ez csak DNS-es tiltás, egyéni DNS-t használva (Google, Cloudflare, stb.) simán bejönnek, és nincs bírság se. 1-2 netszolgáltató küld ugyan ki figyelmeztető levelet, ha ilyen terás terjedelmben csapatod a letöltéseket, de csak azzal fenyegetnek, hogy sebességben lekorlátozzák a neted a hónap végéig, és a legtöbb szolgáltatónál ilyen sincs.

nCore-on sem probléma a külföldi előfizetés, Prémium menüben van online fizetési lehetőség, igaz valami gyanús kínai tranzakciós oldalon megy át, egy kicsit rizikós megadni ott a bankkártya adatait, de simán működik, én valami 6 évig előfizettem rendszeresen innen Angliából. Nem kötelező előfizetni se, csak akkor 56 naponta lépj be az oldalra, meg ne töltsd 5-10 torrentnél többet, ha nem tudod visszaosztani, vagy ne hagyj 5-10 torrentnél többet visszaosztatlanul, hogy a seedkötelezettséget nem teljesítetted, akkor ingyen is teljesen használható az oldal.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Köszi, ezeket jó tudni. Ártani nem árt a VPN, majd Black Friday környékén újra előfizetek rá. Megbízhatatlan oldalakra én egyszer használatos Revolut kártyát szoktam megadni, előfizetésekre meg limites virtuális kártyákat. :) A high street bankjaimnál persze nincs ilyen opció, nevetségesek.

Szörnyű lehet. Én egyszer kiszaladtam ebből a limitből, és lazán visszaengedtek. Gondolom, ez még korábban lehetett. Ugyanakkor meg tudom érteni, hogy az inaktív userek okoznak néha problémákat, és emiatt megvan a törölgetés.

Van az oldalnak nyilvános szabályzata, előre is lehet tudni, hogy mit kell/nem kell tenni ahhoz, hogy kirakjanak. Te ezt megsértetted, ezért megkaptad azt az intézkedést, amit kilátásba helyeztek. Van még kérdés?

Na, végül így is kivezetik, az lett a döntés. Idén nem, csak jövőre, és akkor is csak fokozatosan. A fokozatosságon nem tudom mit értenek.

Végül is nekem nem fáj, igazából még jobb is, mert csak HD-t töltök és ahhoz több lesz így a seeder. Viszont ezzel a tiltással elég sok felhasználót felbőszítenek és elűznek, az biztos. Annak ellenére, hogy a tárhely nem drága, és akinek tényleg csak SD jó, az le tudja konvertálni bármikor FFmpeg/HandBrake valamelyikével, x264/265/266-ra.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Ennyi erővel egyébként az opcionális mp3/lossy feltöltést is beszüntethetnék, és lehetne csak CD/highres flac/lossless, lossy csak akkor, ha az anyag nem érhető el más formában. Ha már lúd, legyen kövér.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)