Visegrád vs. motorosok

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 08. 30., sze – 11:55

Ezután nem csodálnám ha az egész városra kiraknák a behajtani tiltos táblát.

Amúgy a céljukat nem igazán értem. Mivel helyi szinten döntöttek a tábla kirakásról, a helyi polgármestert és képviselőket nem érdekli, hogy 200 km-ről jött emberek mit mondanak. Őket a helyi választók érdeklik. A helyi válastoknak meg tetszik a tiltéás.

Ahogy a motorosok megfogalmazták:

Ezek a motorosok egyben családos autósok is, akik ezentúl majd basznak Visegrádra vinni a pénzüket családi üdülés formájában.

BTW: vannak a motorosok között olyanok, akik miatt lehet panaszkodni, de ez a kollektív büntetés szerintem kontraproduktív

Mivel a faszom se jár Visegrádra, az eredmény sem érdekel.

trey @ gépház

Szerintem meg, kitenni egy 50 -es táblát, minden egyenest bekamerázni, trafizni. Amilyen lassú a reakció idő, mire mindenkinek leesik, már rég visszahozta a pénzt. A hülyék meg leszoknak Visegrádról. Előbb vagy utóbb. (Legkésőbb, mikor újra kell vizsgázni a jogsihoz.)

És a jegyző úr már nem lesz többé jegyző. A luxus autót is el kell majd adni.

Más dolog gyorsan menni, s más dolog büntetett előéletet kockáztatni. A fent említett csapat nem veszíthet sokat, de azért az a réteg, aki a visegrádi ügy kapcsán érintett lenne, az igen.

Igen, a rendőrséget lehet kérni, aztán vagy raknak, vagy nem. De ez nem ugyanaz, minthogy az önkormányzat eldönti, hogy itt meg ott meg amott lesz trafi és lesz (mint ahogy önkormányzati fenntartású úttal kapcsolatban minden másról is ők döntenek). És persze jó lenne ha ilyennél a bevétel is az önkormányzathoz menne, persze a költségeket is az önk-nak kellene állnia.

A  ......alatt nem egyértelműen pénzre utaltam. Vannak olyan utak, kapcsolatok lehetőségek, egy önkormányzati vezető kezében, amivel tud hatni a rendőrség helyi vezetői "jóindulatára".

De anno egyszer valamikor régesrég (még az üveghegyen is túl) fel lett dobva (aztán elvetve) egy maszek trafipax rendszer gondolata. Azt semmiképp nem támogattam volna, de ha az önkormányzatok kezében lenne ilyen lehetőség, azt érdemes lenne megfontolni.

Most, hogy rákérdeztél, utánanéztem. S kiderült, nem csak ötlet volt, született egy törvény, de nem Mo élnénk, ha olyan született volna, amelyik alkalmas a probléma megoldására. Tisztán látható (utólag), hogy a rendőrség "betart", s mivel olyan törvény született, amilyen, ezt megteheti.

https://www.penzcentrum.hu/vallalkozas/20080121/az-ev-vallalkozasa-maga…

https://24.hu/elet-stilus/2010/09/15/nem_veletlenul_nincs_tele/

https://www.origo.hu/auto/20111209-a-rendorseg-ellehetetleniti-a-magant…

Lehet, ha egy kicsit mozgolódnának az érintettek, akkor még is lenne belőle valami.

https://www.vezess.hu/magazin/2020/05/27/a-leghasznosabb-traffipax-lesz…

De ettől függetlenül, ha van egy kormányrendelet akkor, hogy mondhatja a rendőrség, hogy nem támogatja az ügyet. Nekem erről mindig az a nagybecsű régi mondás jut eszembe: "fejétől bűzlik a hal"

Könyörgöm, törvény van róla. Vagy fel kellene jelenteni az ORFK törvényszegésért? Jól nézne ki.

A rendőrségnek nem dolga felülbírálni egy törvényt, de még észrevételezni se.

Jó! Kormányrendeletet.

Minden bírság bevétel a költségvetésbe folyik be.

 Ismerem ezt a szöveget, de akkor magyarázd meg, hogy egy Somogy megyei rendőr, miért megy át a megyehatáron túlra Zalába vadászni, mert ott van egy tuti hely. Természetesen csak "helyszini" a buli.

Ne legyél már naiv. Egy ilyen eszköz telepítéséhez egy csomó szakhatósági engedélyre van szükség. Kijön a kormányrendelet, majd a szakhatóságok elkezdik vizsgálni a "helyzetet", majd kérnek pótlásokat, kifogásokat találnak etc. Nincs ebben semmi jogsértő. Kormányunk is ezt csinálja, úgy hívják, hogy joggal való visszaélés. 

A kormányrendelet az általános kereteket határozza meg, a szakminisztériumi normák pedig a szakmai feltételrendszert szabályozza.

"egy Somogy megyei rendőr, miért megy át a megyehatáron túlra Zalába vadászni, mert ott van egy tuti hely. Természetesen csak "helyszini" a buli."

 

Ez egyszerű, ha ad csekket, a szolgálat ellátásába lehet belekötni. Ha nem ad, zsebre dolgozik, akkor egyszerűen korrupt. Ha ilyet észlelsz, miért nem jelented be? Könnyebb itt pampogni? Korrupt szar, fel kell jelenteni, vagy rendszám, időpont, hely megnevezéssel névtelen bejelentés. Ezen kívül lehet, csak demagóg vagy, mert a szolgálati gépkocsik gps nyomkövetőkkel vannak ellátva, ezért ezt ma már nehezen tudom elképzelni.

Vannak normális motorosok is, igen. De az a tapasztalatom, hogy ez inkább a kivétel, mint a szabály. És ez sajnos a motoros ismerőseimre is igaz.
Nekem az a percepcióm, hogy a motorosok jelentős része gyermeteg suttyó. Valamiért menőnek és viccesnek gondolják a kurva hangos kipufogót (itt jelzem: nem, nem az - inkább ciki!), szeretik a vélt felsőbbrendűségüket - akár mások számára ijesztő - kockázatos manőverekkel nyomatékosítani, a sebesség megválasztásáról pedig most inkább nem is beszélek.
Röviden: kivagyi faszok. Egymással szemben is.

Nem kis része volt ennek a percepciómnak abban, hogy abbahagytam a motorozást. Nem akarok egy olyan közösséghez tartozni, amelyben nagy számban vannak ilyen tagok.

Nem az a bajom, hogy megszegik a szabályokat. Alapvetően szabadságpárti vagyok.
Az a bajom, hogy mindezt pusztán kivagyiságból, pélólengetésből, erőfitogtatásból, arrogánsan, mások arcát telibe szarva teszik. Felszabadult motorozás helyett demonstrálják, hogy ők bizony motorosok.

A legjobban azokat a motorosokat sajnálom az ügy kapcsán, akik számára a motorozás nem a fent leírtakat jelenti, hanem csak próbálnak élvezni egy alapjában véve szép hobbit.

Bocs a sarkalatos véleményért. Felbasz, hogy a gyakran elhangzó érvek nagyrésze bullshit, és megy a képmutatás, hogy pedigmicsakcsendesenbékésenporoszkálniakarunk, közben meg látom, mit művelnek egyesek pl. a mátrai szerpentinen. Elhiszem, hogy az ott lakóknak tele van a fasza a sok idiótával.

A másik oldalról nézve a kérdést viszont azt se tartom helyes iránynak, hogy egyes települések korlátozzák a területükre való belépés jogát. Mint ahogy tette azt pl. Pilisszentkereszt vagy Zebegény a kovid alatt. Ez a motoros ügy számomra rendelkezik egy pici ide való áthallással.

A másik oldalról nézve a kérdést viszont azt se tartom helyes iránynak, hogy egyes települések korlátozzák a területükre való belépés jogát.

Szerintem helyes iránynak ők se tartották. Csak tehetetlenségük miatti kétségbeesett lépés volt. Ha lett volna rá hosszú ideig igény, valószínűleg valami olyan lett volna, mint pl. Bled, vagy Plitvice, ahol be kell jelentkezni és adott napon csak bizonyos számú turistát fogad, vagy Barcelona ahol korlátozták a BnB-t. Mivel hirtelen jött és viszonylag gyorsan lecsengett nem került rá sor.

Sajnos a tömegturizmus korát éljük, s ez veszélyezteti annak a helynek az életét, ami miatt odamennek a turisták.

Nem ezért, hanem ennek ellenére szeretem őket. Bizonyára nekem is vannak gyökér dolgaim, szokásaim az élet más területein.
Egyébként - ahogy azt hangsúlyoztam is-, nem gondolom, hogy minden motoros büdös gyökér. Hidd el, számomra is nehéz ezzel szembesülni, hogy a többségük viszont az.

Tudom, hogy Te is motorozol. Nem célzásnak vagy személyeskedésnek szántam; akár másik komment alá is leírhattam volna az észrevételeimet, véleményemet.
Fogalmam sincs, Te milyen mentalitással tolod, hiszen soha nem motoroztunk együtt.

Szerkesztve: 2023. 08. 30., sze – 13:11

Minden hegységünkben probléma, hogy a motorosok versenypályának nézik. Személy szerint a tiltás oldalán állok azzal a kitétellel, hogy ha a motor halk, nem gyorsulgat ésszerűtlenül, nem megy gyorsabban a megengedett sebességnél, akkor megengedném a közlekedésüket. Tehát ha azért mennének oda, hogy ott leparkoljanak és utána csinálják azt amiért jöttek. Vagy másképpen megfogalmazva nem motorozni mennek, hanem motorral mennek oda. De ha minden szabályt betartanának az utakon, akkor meg mégis minek mennének a hegyekbe versenymotorral?

Nem hiszem, hogy Visegrádnak hiányozni fog a motorosoktól beszedett bevétel. Mint családapa mondom, hogy mi meg pont oda fogunk szívesebben menni, ahonnan ki vannak tiltva a motorosok.

Mint családapa mondom, hogy mi meg pont oda fogunk szívesebben menni, ahonnan ki vannak tiltva a motorosok.

+1

Jo idoben az a program, hogy estenkent kitoljuk a gyereket altatni, ami ujabban nem igazan jon ossze, mivel nehany motorosgecinek az az egyetlen szorakozasa, hogy fel-ala megy ugyanabban a 2-3 utcaban, a lefingott, de baromi hangos motorjaval. 

Ugyanitt erdeklodnek, hogy tudtok-e valami megoldasrol, hogy ezeket a prolikat tavol tudjam tartani a gyerektol, de nekem se legyen utana dolgom az ugyeszseggel.

Nem vagyok egy nagy motorrajongo de a choppertol a speedmotorig szinte mindennek szeretem a hangjat. Kiveve a zummogo fulrepeszto robogo/kismotor kategoria.

Volt versenykipuffogos verdam de nyilvan nem varosban kell uveghangon porgetni. A mostani eleg szolid, meretehez kepest (6L) nincs oriasi hangja padlogazon persze felebred de az varosban ritkan fordul elo :D 

Na amúgy a vicc, hogy a motoros tiltó tábla, csak motorra vonatkozik. Az 50-es kétütemű robogókkal és endurókkal a helyi kissrácok továbbra is csapathatják. Ugyanis létezik külön SMKP behajtani tilos tábla. Ez nem került ki, így a leghangosabb, legidegesítőbb hangú kétkerekűek behajthatnak.

Csak 1-2 apróság tisztázása miatt összefoglalom, hogy teljes legyen a kép. Motorosként magam is elkerülöm a Mátrát a sok fel-alá járkáló lapon forduló versenyző miatt. Visegrád érintett szakasza viszont erre nem alkalmas. A két tiltó tábla között van összesen 3 kanyar, de rendszerint minden eső után tele van az út a hegyoldalról lehulló porral, kavicsokkal. Ez kivételesen egy olyan szakasz, amit nem használnak a motorosok versenypályaként (ellenben Bajna-Héreg, Mátra, Bakony). Itt valóban a Panoráma kilátó elérése volt az elsődleges cél.
Rá lehet keresni Visegrádiak panaszára, több cikk is volt róla június elején. A cikkek mind éjszaka DRITELŐ autókról szól. A polgármester hivatalos kérelmében (amiben kérvényezte a motorral behajtani tilos tábla engedélyezését) IS az éjszakai zajforrást jelölte meg. Persze a levélben az szerepelt, hogy éjszaka autósok és motorosok versenyeznek és a 11-es úton a parkolókban szerelik át a versenygumikat.
Közületek akik motoroznak/motoroztak: közvilágítás nélküli, erdei úton, mennyire valós állítás az, hogy éjjel motorosok versenyeznek? Nekem egy olyan ismerősöm sincs, aki szívesen motorozik a sötétben (az tény, hogy ahogy autósok közt is, úgy természetesen motorosok közt is léteznek olyanok, akik szeretnek éjjel a VÁROSOKBAN AHOL VAN KÖZVILÁGÍTÁS kimenni csapatni. De nem erdőbe, vakon!)
Versenygumira váltás: Autók esetében megoldható, van csomagtér. Motoros felpakolja a garnitúra versenygumit a hátára? Szóval a dritelő autóktól volt hangos a sajtó, majd ezután került ki a tábla.
Ja és +adalék, hogy miért mondva csinált indok az egész a polgármester részéről. 2019-es fejlesztési terv nyilvánosan elérhető, amiben hangos motorról nincs szó, ellenben ugyanezen szakaszra kihelyezendő tábla már ott is szerepel. A szöveg szerint az út állapota balesetveszélyes a motorosokra, így a motorral behajtani tilos tábla az ajánlás, a motorosok védelmében. Csak közben jött egy Covid, majd a kerékpár versenyt azon az úton rendezték meg, a szar útat felújították, az eredeti indok már nem állta meg a helyét. Viszont a driftelő autók mellé lehetett csapni a motorosokat is. A gond nem az, hogy ki ha én nem, hogy képzelik, hogy a motorosok nem cisnálhatnak azt, amit akarnak. A gond az, hogy nem egy 30-as tábla került ki. Nem az került ki, hogy este 8-tól reggel 8-ig SENKI NEM HAJTHAT BE. Az éjszakai zajok, a driftelő autók problémáját nem oldja meg az, ha napközben kitiltják a motorokat. Mind ismerjük milyen hangja tud lenni a tuningolt autónak és a driftelésnek. Főleg, ha ez nem nappal történik, amikor alapvetően zajosabb a környezet mindentől, hanem éjjel. Mégis valamiért az éjszakai hangoskodás helyett, a polgármester szerint valamiért nagyobb probléma a szombatonként, vasárnaponként arra járó motorosok. Út statisztikát is meg lehet nézni, hogy míg Mátrába mennyi motoros jár a 24-esen egy szombati napon, annak töredéke jár Visegrádra. Míg a 24-es út statisztikájában a 100% forgalomból mondjuk 60+% motor és a maradék az egyéb jármű, addig Visegrádon a forgalom 20%-ánál is kevesbb a motoros. Ennyire nem versenyezni járnak. Ráadásul nem lehet azt mondani, hogy 10 elhaladó motorból 9 vagy 8 vagy akár 5 szar hangos sportdobos. Jellemzően sokkal kevesebb a hangos motor, mint csendes. Szóval egy nap elmegy ott 10, max 20 hangos motor NAPPAL, az ki szerint zavaróbb, mint éjjel 1 és 2 között folyamatosan hallgatni a driftelő autókat?

Köszi, hogy összefoglaltad, de attól tartok, hogy itt ez a sok seggfájóst nem fogja érdekelni.

Közületek akik motoroznak/motoroztak: közvilágítás nélküli, erdei úton, mennyire valós állítás az, hogy éjjel motorosok versenyeznek?

Nem motoroznak ezek, max. a számítógép előtt. 

Polgi úrnak tekintélyt kellett parancsolnia, választott egy kisebb csoportot, ami várhatóan nem tud ellene nagyobb ellenállást kifejteni. Így csinált is valamit, nagyon nem kell számolnia a következményekkel. Igazi hős.

trey @ gépház

Igen, ez simán gyilkosságnak is számíthat akár. Ráadásul a bringások is simán belehalhatnak, akik ugyan sokakat idegesítenek, de legalább nem pöfögnek. Szóval azért kicsit túl durva büntetés a halál az erdőben bringázásért.

Teljesen elítélendő ez a drótozás (le kéne csapni a kezét annak aki ezt csinálja), de erdőben csak az erdészeti utakon (ott mondjuk akármit feszítenek ki, az eléggé látható, mert ezek az utak szélesek), turistautakon meg csak akkor ha az engedélyezve van. Szóval, nem lehet csak úgy bemenni az erdőbe tekerni egyet.

Gondolom itt már az elkeseredettség is belejátszik, hogy nem tudnak a huligánok ellen mit tenni.
Jó volna, ha több helyi sportszerveződés lenne, kis krosszpályákkal, mint pl. Szentgotthárdon. Ezekbe becsatornázva a műfaj kedvelőit az erre kijelölt helyen tudnának a hobbijuknak élni, ellenőrzött körülmények között, közösséghez tartozva, ahol tanulni, fejlődni is lehet, és visszacsatolás is van, kialakulnak bizonyos normák.

A kanyarok motorolajjal történő fellocsolása is egyre nagyobb divat. 

Valahogy ezeket a dolgokat a városvezetők nem tudják megoldani értelmes módon. A fővárosban is sírnak, hogy sok az autó, meg nagy a dugó, de érdekes módon, ha építenek is P+R-t, az sem kapacitásban, sem elhelyezkedésben, sem árban nem felel meg az igényeknek. Az egyetlen normális P+R Kelenföldnél van, de az is tele van roncs, magára hagyott és nem használt autókkal. 

Budos bunkok egy csomo helyrol kitiltjak tablakkal a lovaskocsikat, traktorokat, kerekparosokat, buszosokat, teherautosokat, 18 kerekeseket pedig ok is normalisan (vagy meg abban) kozlekednek, pfej. Rohadek kormany meg mindenfele teszthez es demohoz koti a jogszeru hasznalatot. K. g.ik , hogy mernek beleszolni...

Ennyi errol a meglatasom.

Ezek a szabalyok ertuk vannak, mert korulottem (ok is motoroznak) igen alacsony a kollegak megbecsultsegi szintje, mert latjuk belulrol, hogy a rengeteg csore kisfaszu ingyen versenypalyanak nez minden kisforgalmu utat.

Matraba erdemes kimenni, es mondjuk barmelyik oldalrol, ha eleg bator vagy bringaval felkerekezni, egy "jobb" idoszakban. (ha eleg bator vagy) Utanna velemenyezni.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Amig nincs olyan diktatórikus rendszer ami kellő határozottsággal tud irányt mutatni, az együttélési szabályokat meghatározni és brutális hatékonysággal azokat betartattni, addig ilyen f@szakodások lesznek a váosvezetők-motorsok vagy egyébként teljesen más relációkban is: mivel mindenki büdös geci: a motorosok, a városvezetők meg mindenki más is. Vagyis épp az mutatozik meg, h az erős és tisztességes társadalmi rend hiányában, amit az államnak lenne az elsődleges kötelessége megvalósítani, mindenki lealjasul. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem is baj.
Sosem értettem, honnan jön az a fixáció, hogy a motornak márpedig hangosnak kell lennie. Mindenki mást telibe szarva.

Szerintem sok motoros sokat tett a köztudatban róluk kialakult képért. Nem törődtek másokkal, most meg sírnak, hogy velük nem törődnek.

Ott azon sem csodálkoznék, ha kitiltanák őket/minket. Egy évben jártunk fel (kb 30km), de eddig nem volt olyan, hogy valaki (autós vagy motoros, tökmindegy) ne kottázta volna el úgy, hogy abba minimum ketten belehaljanak. 

Plusz személyesen ismerünk olyanokat, akik sokat tettek a motorosok megítéléséért. 

> eddig nem volt olyan, hogy valaki (autós vagy motoros, tökmindegy) ne kottázta volna el úgy, hogy abba minimum ketten belehaljanak. 

Úgy érted, hogy ilyen csoportos csapatásban minden alkalommal legalább ketten meghaltak? Elég hihetetlen szám! Mekkora csapatból? Mindig utassal volt a motoros? Vagy két motoros is elesett egy napon? Ez így túl tömör volt, fejtsd ki lécci!

Visegrádra azon a szakaszon én keveset járok; a másik úton szoktam átmenni. Így fogalmam sincs az ottani viszonyokról.
A 24-esen viszont látom, mi megy, és - számomra - nem szívderítő.
Látható, hogy a Miatások is szeretik a szakaszt, ugyanakkor részükről nagy állatkodásokat még nem tapasztaltam.

Ahogy máshol is írtam: ambivalens érzéseim vannak az ilyen intézkedésekkel kapcsolatban. Alapvetően nagyon nem szeretem, amikor bárkit bárhonnan kitiltanak.
Ugyanakkor vannak olyan jelenségek, amik ellen fel kell lépni. Szerintem ide tartoznak a tahó motorosok, és az extrém gyorshajtók - akik nem 110-zel mennek a 90-ben, hanem durván elrúgják neki, akár forgalmas szakaszokon. Ez is nagyon megszaporodott sajnos.

Szerintem a tiltó tábla azért került ki, mert a motor ott létét/ott nem létét viszonylag könnyű ellenőrizni, így a hatóság számára ez kényelmesebb. Kb. olyan, mint amikor a négereknek nem volt szabad felszállni a buszra, függetlenül attól, hogy egy rühes drogos vagy egy tisztes családanya-e az illető.
Ha valóban ki akarnák emelni a sutyerákokat, ahhoz rendszeresen oda kéne menni, munkát kellene fektetni bele.
Nekem jobban tetszik az, amikor a láthatóan normális géppel normálisan közlekedőket nem zargatják, míg a nyilvánvalóan #nemgyári pimpelt szarokat meg kiveszik. Aztán én elmenni se engedném onnan a géppel, ha nem felel meg műszakilag (hangosabb, vagy engedély nélküli dob, index, fék, power commander, akármi van rajta) - lehet trélerezni meg szigorított műszakizni. Külön büntetést már nem is adnék. Előbb-utóbb csak sikerülne belátni, hogy érdemes kulturáltan csinálni.

Helyes. En is voltam mar szigoritott muszakin hangos kipufogo miatt (muhelyben maradt a silencer de mar nem akartam visszakanyarodni erte es kb egy F1 autoval vetekedo hangorkan kisereteben vegigvagtaztam az Arpad hidon. Annak rendje es modja szerint ki is szedtek a forgalombol :D ) Vizsgara betettem oszt siman atment...

Igen, ami ótvar f0s minőségű, bár már kátyúzták. 

Az a szép ebben a módosításban, hogy továbbra is diszkriminatív, de legalább az alapvető problémát nem oldja meg. 

Plusz, a kilátót így nem lehetett elérni motorkerékpárral, még úgy sem, hogy odatolod a motort, mert a motorkerékpár tolása is ugyanaz a kresz szerint, mintha rajta ülve közlekednél. 

Milyen kilátó nem érhető el szted?

Állítólag, ahonnan a Panoráma útról rálátni a Duna-kanyarra.

Persze, az alapvető probléma, h a benzin sajnos még mindig nem annyira drága h a motorosok kedvét elvegye a száguldozástól meg a brummogtatástól! 

Ez inkább intelligencia és empátia kérdése, mint benzin ár. Vannak renitensek, akik zúgatják, ha kell, ha nem, mennek, mint az őrültek, át mindenen. De sokan, mint pl én is, hasonlóan közlekednek motorral, mint autóval. Túra közben is szeretek gyönyörködni a tájban. 

> Állítólag

Hja értem...

Tájékoztatásul kilátó nincs. Kilátópont van az út szélénél, ami két pad és egy kuka. És mivel - mint olvastad is - az un. Panoráma úton fel lehet menni, így az is megközelíthető motorral. 

> Túra közben is szeretek gyönyörködni a tájban. 

Stimmel, mán h intelligencia kérdése: azaz egy intelligens ember nem gondolja, hogy a forgalmi viszonyokra fókuszálás helyett a tájban való "gyönyörködés" kiegészítő és nem azonos viszonyban állna a száguldozással meg a brummogtatással! 

Volt is ilyen beugratós kérdés kreszvizsgán, hogy mit teszel ha az autópályán haladva azt látod h valaki Balatonba akar épp fulladni?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Amúgy gyerekkoromban ezen az úton, még autóversenyeket, hegyi futamokat is rendeztek. És a fenti Sylvanus hotel bárjában lebzselt az autóversenyzés krémje. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A driftelő autósok és hangos motorosok zavarják a lakókat, ezért kitiltották a motorosokat (?). 

De a Dodor nevű motoros influencer talált egy videót, amin valami Tesco Gazdaságos Fangio nekib@ssza az épített versenyautóját éjszaka a Panoráma út szalagkorlátjának. Teljesen logikus az egész. 

Aztán a Lufi Hamilton élő videóban mondta, hogy ebbe a kanyarba visszatér, majd korrigálta, hogy ez csak egy szófordulat és hogy nem ugyanebbe a kanyarba tér vissza. 

Az lehet! Sőt még egy sor problémát nem old meg: mint pl az olcsó ukrán gabona dömpig problémáját vagy a politikusok igazmondáshoz fűződő viszonyát sem stb. De egy problémát azért megold: belenyomja a motorosok fejét a saját szarukba! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Visegrádi motorosok, nem sárga,
Motorommal előre megyek, nem hátra.