[Megoldva] Raspbian Strecth - RPi4

Sziasztok,

 

Raspberry Pi 4-re szeretnek Raspbian Stretchet feltennit. Van egy project, ami gyakorlatilag csak azon megy (a deb csomag fuggosegei friss Raspberry Pi OS eseten nem tudnak teljesulni, de forrasbol is keptelenseg feltenni, probaltam forditaskor elojovo hibakat fixalni de azt is feladtam egy ido utan).

Ugy latom a Stretchhez tartozo boot file-ok (start.elf es baratai) nem jok a Pi4-hez (bootolaskor "start.elf is not compatible"). Pobaltam a Pi4-es boot particio tartalmat hasznalni), de ugy sem indult el.

A Google azt mondja (azokban a talalatokban amiket megneztem, forumok ilyesmi), hogy ezt nem lehet megoldani vagy azt, hogy hat meg lehet, de melyen hekkelni kell hozza.

Elegge csodalkozom, hogy ez ilyen megugorhatatlan feladat lenne.

 

Valakinek van esetleg a cimben emlitett problemaval kapcsolatban barmi tapasztalata?

 

Koszi

Ugy tunik ez lett a megoldas:

https://hup.hu/comment/2936922#comment-2936922

+ kitomoritettem a modulokat amik .xz-ben voltak es nyomtam egy depmod-ot.

Hozzászólások

na ez lenne az a dolog ahol egy dockerben futtatnam a cuccot: a host lehet friss raspbian, a kontener meg a regi debian.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Harom eve ugyanezzel kuzdottem es vegul a wifi kivetelevel mindent sikerult mukodesre birnom. A Stretch boot fileokkal nekem sem indult el, emlekeim szerint errol az oldalrol https://github.com/raspberrypi/firmware/tree/1.20190925/boot toltottem le a boot particiora a start, kernel, rpi-4.dtb es fixup fileokat plusz a lib/modules/kernelverzio tartalmat.

Na, megsem teljes az orom, a modulok nem toltodnek be. Amit letoltottem abban .xz-kent voltak, kicsomagoltam az osszeset, utana insmod-dal betoltodik, de a modprobe tovabbra sem szereti. Ami az USB-sorosnak kell, azt betoltom kezzel, nem gond, de csinalna maganak valami IPv6-ot is az applikacio, ahhoz meg szerintem tun/tap/kitudjami is kellene, azokat nem biram kihalaszni, meg szerintem ott eleg sok dolognak kellene betoltodni.

Ha modprobe-bal probalom ezt mondja:

invalid ELF header magic: != ELF - ez kicsit fura, a kitomoritett .ko file-ok elegge ELF-nek neznek ki.

A zinternet nem vot tul segitokesz, relevans talalat nem jott.

Ebbe nem futottal bele?

 

Edit:

Egy depmod megoldotta a problemat.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar