Ügyviteli program - Windows Licensz

Sziasztok,

Kis segitséget szeretnék kérni a Windows licensz erdejében, a költségvetés minimális illetve az erőforrás is. Van egy ügyviteli program amit 4 alkalmazott haználna különböző végpontokról, erre megoldás a VPN lesz.

Megoldásként amire gondoltunk hogy egy bérelt szerverren ProxMox-ot futtava, lenne 5db VM Windows Pro és az egyiken futna az ügyviteli program megosztott DB-be (FireBird), a tőbbi pedig ide csatlakoznának.

A kérdés ami felmerült hogy erre a felállásra elégséges a Windows 5db OEM licensz is?

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

Úgy gondolom elég. Ennek a megoldásnak lesz pár buktatója, az egyik az, hogy a felhasználó simán le fogja állítani a virtuális gépét, te meg indíthatod majd el neki. Ezt le lehet tiltani GPO-ból adott felhasználói csoportnak, ne felejtsd majd el. Windows-os gépet ne tegyél ki publikus hálózatra ha nem muszáj. Legyen egy hatodik VM ami a VPN szerver, és ő NAT-oljon a bentieknek. Így még csak-csak...

Windows Pro nem futtatható VM-ben távoli asztalos bejelentkezéssel használva OEM licenccel.

rakd a firebird-et linuxra, a juzerek vpn-en erjek el, es a programot meg futtassak a sajat gepukon.

Bérelt szerver, azaz az adattárolás, kezelés nem saját infrastruktúrán, hanem harmadik félnél lesz? Ezt célszerű adatvédelmi oldalról is körüljárni...

Hasonló kérdéssel "küzdök", üzleti célra kellene pár virtualizált példányt futtatnom. Felvettem a kapcsolatot egy jó fél évvel ezelött az MS-sel valamelyik központi számukon, beszélgettünk egy jót majd lepasszolták az ügyemet pár random partnerüknek. A mai napig várok a válaszukra.

Szerintem az lesz a vége, hogy veszek pár példányt a cégnek 200 USD/db-áron, aztán jó az úgy.