POS terminál vezérlése

Van egy INGENICO ICT-220 POS terminálunk, pénztárgép nélkül. Azt szeretném megoldani, hogy a fizetendő összeget ne az ügyfélszolgálatosnak kelljen bepötyögnie, hanem valamilyen módon leküldjem az eszköznek.

A hozzá tartozó adapteren lévő RJ45-ből kapja a netet, DHCP-vel kap ip-t. Felvettük a kapcsolatot a bankkal, küldtek dokumentációt, amely azt részletezi hogy a pénztárgép hogyan kommunikál RS232-n kersztül a POS terminállal. Hálózaton keresztül nem lehet vezérelni, legalábbis ezt mondták.

Ha nincs más megoldás, akkor szórakozok RS232-vel is, csak szeretném tudni hogy csinált-e már valaki hasonlót, van-e értelme nekiállni?

Hozzászólások

Ezt a dolgot biztos meg lehet oldani a LAN interfészén keresztül, nálunk sok (>15) ilyen típusú eszköz van üzemben PC alapú kassza mellett, és az általad vázolt módon működik. Sajnos a kasszarendszerre nincs mélyebb rálátásom, így nem tudok kész protokoll leírást adni, de abban biztos vagyok, hogy a 'vezérlés' működik az ICT220 LAN interfészén keresztül.

Mit értesz "PC alapú kassza" alatt? Mert azt nekünk is felajánlotta a bank, hogy ha van kasszagépünk, akkor kijön egy ürge és összereszli a kasszagépet a terminállal, hogy csak a kasszagépbe kell bepötyögni az összeget és az átküldi a terminálnak. De nekünk nincs kasszagépünk és nem is szeretnénk.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

PC alapú kassza - NAV engedéllyel rendelkező kasszarendszer, aminek része a blokknyomtató, a PC, a monitor, és a kasszaszoftver. Itt a kassza szoftvere kommunikál a terminállal. A kommunikációt az adott bankterminállal a kasszarendszert szállító cég implementálta, a megfelelő működést a bank (pl. OTP) tanúsítvánnyal igazolja.

Kb ilyennel:

https://www.hostware.hu/sites/pdf/Hostware_69.pdf

És akkor a 'szerintem' rész: Első körben talán nem a kártyaelfogadás irányából kell a kérdést megközelíteni, hanem úgy, hogy te saját kommunikációs megvalósítást szeretnél készíteni, erre ők adnak valamilyen dokumentációt, ez alapján te elkészíted a programot, ezt ők hitelesítik, és ha ez megvan, akkor a saját tanúsítványod paraméterei alapján beállítják a terminált. Én csak OTP-ről beszéltem, az ő termináljaik biztosan tudják a LAN alapú vezérlést, lehet más bankoknál kizárólag soros porton keresztüli vezérlés elérhető.

Szerkesztve: 2023. 05. 30., k – 18:20

OTP-nél van LAN-on és RS232-n is pénztárgépes összeköttetés. Ahogy Koti írta, ők adnak dokumentációt, ami alapján elkészíted a saját megoldásod, ők ellenőrzik, kapsz egy papírt, és kész.