Ajánljatok szervizt, ahol usb-c (töltő)csatlakozót tudnak cserélni

Noh hát ennyire nem egyszerű a helyzet. A delikvens egy Huawei Matebook D15 linuxos laptop, típusa: Boh-WAP9R

Egy darab USB-C van rajta, ez a töltő, ez pedig fixen a nagy alaplapján van rajta.

Ennek a csatlakozónak a padjei szakadtak le (usb kábelba akadt láb).

Ezt kivettem (ezt már nem kellett volna), de újat visszaforrasztani már lehet túl nagy falat (a hiányzó nyák padjeit kellene vékony rézdróttal pótolni).

Ezt elmondani egyszerű, de azért kell ehhez rutin rendesen.

 

A csatlakozót megrendeltem hozzá, ha találnék szervizt akik ehhez hozzá tudnak nyúlni, akkor elvinném, ha nem, akkor megpróbálom én, de annak 20% esélyt adok.

https://imgur.com/a/LueSBIN

 

Ismer valaki ilyen szervizt?

Hozzászólások

Nem elég. A töltőáramot, feszültséget és minden egyebet az adatbuszon keresztül beszélik meg és ehhez hozzászól a kábelben lévő chip, ami megmondja a kábel tudását. Ha nem tudják ezt megbeszélni, akkor marad 100/250 mA és 5V és azzal nem jutsz sokra.

Ó uid_6201-es anonymous! Köszönöm a bátorítást.

Gondolom ilyen az, amikor az elmélet(Franko) találkozik a gyakorlattal(6201-es anonymous).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

oket erdemes megkerdezni, eleg vad dolgokat is megcsinaltak mar nekunk (bga-s chip csere hp nyomtato alapjapjan etc)

https://display.hu/

PM-ben tudok ajánlani valakit, de hogy elvállalja-e, azt majd ő fogja megmondani. A másik tippem a mobilehome szervize, nekem már csináltak hasonlót.

Szerkesztve: 2023. 05. 11., cs – 13:26

Amikor laptop toltocsati cserere volt szukseg, egy ismeros a "BGA reball laptop service"-t ajanlotta (Thokoly uton a Hungariatol kifele par utcara). Megoldottak, a kutyu azota is mukodik, bar ott nem volt ekkora problema.

Esetleg irhatsz nekik, es kuldd el a linket a fotokkal, hogy mennyire latjak javithatonak, egy kerdest talan meger.

(egyszerubb hibakat mondjuk meg szoktam oldani magamnak)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Itt mindent megoldanak.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Ez a csatlakozó ilyen fos, hogy a négy átmenőfuratos fül nem is megy át a furatokon?

nem megy at csak beleer a lyukba ami ónnal van megtoltve.
De nem az egesz csatlakozó jott le, hanem a femhaz a helyen maradt fixen, es a műanyag lap  amin vannak az erintkezon az mozgott.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kicsit off, de valakinek hatha hasznos lesz.

Hogy kimeljem a mechanikai hatasoktol a gepem ket USB-C csatlakozojoat, a kovetkezo ket kutyut hasznalom megelozo jelleggel:

https://m.aliexpress.com/item/1005001605447865.html

https://m.aliexpress.com/item/1005004969937915.html

Teljesen jol mukodnek, egyik sem pattan le veletlenul, de amikor leszedem, konnyebben lejon, mintha ki kene huznom a csatlakozot.

Filleres cucc, de nagysagrendekkel csokkenti a forrasztas nyomorgatasat, plusz porvedo dugokent is mukodik. A toltesre hasznalt (kevesebb de szelesebb erintkezokkel szerelt) csatlakozo vilagit, ha hozzakapcsolodott a gephez, ami tok jo, mert vakon is racuppan, es a lecsukott gepen nem kell ellenoriznem semmit, ha vilagit, akkor tolt.

Ja, es tok jo, hogy mas a magneses iranya a ket csatlakozonak, vagyis az adatra hasznalt (jo sok erintkezos) port konkretan elloki a tap (keves erintkezos) csatlakozojat, ugyhogy meg sotetben, vakon sincs olyan, hogy veletlen a ket nem kompatibilis csatlakozot egybe nyomom. Csak kozelitem, es a sajatja mar magara is huzza a kabel veget.

Csak ajanlani tudom. Ha valaki tud ugyanilyet 3.5 jack kimenetre, szoljon! :-)

USB keretben lévő 2.5 collos kis vinyót már tettem rá párszor, nem ugrott le, de mondjuk nem is lógattam annál fogva. :-)

De olyat csináltam, hogy másolás közben lecsuktam a laptopot (be van állítva, hogy ilyenkor ne menjen sleepbe, dolgozzon tovább) és óvatosan a vinyót rátettem a noti tetejére, aztán az egész miskulanciát felemeltem az asztalról és átmentem vele a másik szobába, ahol leültem a kanapéra, magam mellé tettem a vinyót (nem kapkodtam) vigyázva a kábel feszességére, és kinyitva a gépet tovább használtam még vagy 5-10 percig, miközben oké, nem ugrálhattam, de nem szakadt meg semmi.

Ha asztalon használod, biztos, hogy nem lesz vele gond, de még járkálás közben is stabilan tartotta a kábel súlyát. Elég erős a mágnes, hasonlót használok a telefonomon is, az például megtartja a telefon súlyát.

Szóval addig sanyargatták az applet a lightningbolt mágneses csatlakozó miatt hogy átállt usb-c re, erre itt van a mágneses usb-c csatlakozó toldó kütyü :D

// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Ugye az azert nem tudott ertelmesen terjedni, mert szabadalmakkal bevedtek.

Most a vilag elhaladt a koncepcio mellett, es most az Apple loholhat a vilag utan.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2023. 05. 13., szo – 07:14

- subscribe:

Van egy nagyon klassz nokia telcsim, amit imádok, most már 5 éves, de még mindig jó nekem, de ennek is típushibája az alaplapra forrasztott type c töltőcsatlakozó, ami a nokia community oldal hozzászólásai szerint 95%-ban javíthatatlan módon van gyárilag odavarázsolva, és ráadásul úgy, hogy viszonylag könnyű hanyag használattal "kitörni a nyakát". Én eddig megúsztam, volt két érdekes napom, amikor nem akart tölteni akkor amikor én akartam tölteni, de aztán lehúz-újradug ismételgetéssel végül összejött újra a feltöltés, az egyik kb egy éve, a másik kb 2 hete, szóval én is húzom a strigulákat, hogy mikor lesz szükségem ilyesmire, vagy ha lesz épp normális elérhető modell elérhető áron, akkor inkább csere.

Hamarosan bármelyik Apple szerviz 😆😆🤣🤣

trey @ gépház

Update:

 

Felhivtam azokat a szervizeket, amiket itt ajanlottatok, de egyik se vallalta. Az egyik kerek-perec kijelentette, hogyha valaki mar elotte hozzanyult, akkor "egye meg amit fozott". A masik helyen delutan 4 orakor, azt mondta, hogy szervizessel nem beszelhetek, mert ebedszuneten van. De nyissak ticketet, ha (en) ugy gondolom, hogy ezt a szervizes meg tudja csinalni.

 

Szoval szetszedtem, es egy normal gazos forrasztopakaval kicsereltem. Annyi volt meg a trukk, hogy a cserecsatlakozobol 2-ot szetvagtam, hogy lassam/kimerjem melyik tuske hova megy. Meg volt alul-felul 2+4+2 tuske, a csatlakozon meg volt 18db mini lab, plusz ugye a vedohaz. Igy a ket szelso lab a 18-bol kamulab, nem volt sehova se kotve. (ugy nezem, hogy bevett "szokas, hogy 4-4 csatlakozot lehagynak ami az usb3-hoz kell).

Egy kicsit matekolni kellett, hogy a nyakrol leszakadt erintkezokkel mi legyen, igy amit ugy iteltem, hogy kellhet, ott visszakovettem, felvakartam szikevel a nyakot, es jumper wire-rel osszekotottem a labat a nyakon futo rez vezetovel.

 

Osszeraktam, persze nem ment a laptop, igy 4 napig toltottem telefontoltovel, eloszor feheren villogott a toltocsati melletti led, aztan fel nap utan folyamatosan.

Azt hittem, hogy beadta az akksi a kulcsot ennyi ido utan. De a masik lehetoseg is ugyannyira valoszinunek tunt, hogy pont a bekapcsologombot nem dugtam a helyere.

Ujra szetszedtem, persze a csatlakozo amit elfelejtettem bedugni, az a fo nyaklap aljan volt, igy teljesen szet kellett mindent szedni, a hutbordat le a processzorrol, hogy ki lehessen ujra emelni. Amikor ezt a kis bizbasz csatlakozot, aminek van egy kis felhajthato fule, amit felhajtottam, es azzal a lendulettel az asztal masik vegere pattant, noh ezt a kb. 40 erintkezos csatlakozot vagy jo 2 oraig kellett muteni, a legfinomabb csipeszem is egy batar ormotlan cuccnak hatott. Szoval mire visszajatszottam es osszedugtam mukodott minden. Meg a biost felejtette el, igy ujraencryptalta magat, meg a datum lett 2019, de ezek mar szoftveres reszletkerdesek.

 

Osszefoglalo velemeny errol a laptoprol: egy hulladek a szervizelhetosege. Csokipapirba van a komplett nyaklap csomagolva, a toltocsatlakozoja a fo nyaklapon van. Egy duplanulla az ertekelese. Annyi szabad hely van ebben a laptopban belul, nyugodtan tehettek volna egy segednyakra, amit egy mozdulattal lehetne cserelni. Meg hogy a fo nyaklapot ketteveszik, hogy kozotte legyen a ventilator, es inkabb tesznek egy 40 tus laposkabelt.

 

MEgrendeltem alirol mind a 2 fele magneses usb-c csatlakozot, YleGreg koszonom a tippet.

 

Jah a Thinkpadem toltoje is beadta a kulcsot, a toltoje ugye ragasztott, szet kell izombol pattintani a ragasztott hazat (altalaban egy-ket korom ilyenkor beszakad), ket batar nagy erintkezoje van, ranezesre 0.5mm2-es onozott rez kabel, levagtam 5 centit belole ujraforrasztottam, es az egesz kb. negyedoraig tartott (innen lett a jumper wire, ezutan dontottem el, hogy az usb-c-st is megcsinalom).

Eg es fold. Ez az usb-c egy hulladek. Ha eroltetjuk akkor legalabb kulon segednyakon lenne...

 

Akit erdekel, itt a kicserelt csatlakozorol egy kep: https://imgbox.com/RYkySH5B

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....