Brutális felvételek: Így támadnak külföldi antifák egy túrázóra Budapesten viperával, paprikaspray-vel

Fórumok

A Kitörés Napjához közeledve már korábban is szóltak arról hírek, hogy nemcsak megemlékezők érkeznek nyugatról, hanem az otthoni ellenségeik is, az antifák. Most napvilágot látott egy biztonsági kamerafelvétel, amin az látható, hogy nyolcan (köztük lányok is) megtámadnak egy túrázónak kinéző, valójában nemzeti érzelmű, tarsolyos embert, és nagyon súlyosan bántalmazzák. A felvételeket a Nacionalista Zóna Telegram-csatorna tette közzé.

https://szentkoronaradio.com/blog/2023/02/10/brutalis-felvetelek-igy-tamadnak-kulfoldi-antifak-egy-turazora-budapesten-kessel-viperaval-paprikaspray-vel/

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 02. 11., szo – 09:43

Gratulálok a saját mozgalmukhoz is kifejezetten kontraproduktív "bátor" tettükhöz. Egyből telihátas Bakunyin tetoválással ünnepeltem ezt a politikai tanúságtételt. (edit: Ja várjál az orosz. Akkor passzolom most épp ki lehet menő antifa író.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Azt, honnan tudjuk, hogy antifák voltak? Amúgy nincs a rendőrségen egy ember aki NVR-ből/DVR-ből képes felvételt exportálni , mert ezek a felvesszük a műsort az nvr/dvr monitorjáról videók nagyon professzionáliak. :D 

Náci volt vagy mi? Nem szoktam ruházat alapján ítélni, azt is kétlem, hogy pusztán ruházata alapján csak úgy bárki ráugrik bárkire is.

Közben látom, hogy jó eséllyel nem is a yardok alkottak. Megnyugtató, hogy atm-et rögzítő kamerák felvételei csak így leakelődnek kishazánkban. :D 

Mikor mi a divat, meg épp kinek mi a punk, ne feledkezzünk el az "oi korszak" összemosódásairól sem ami Magyarországra ugyanúgy jellemző volt. Aki tényleg nem érti mi történt az visszanézheti a két évvel ezelőtti videókat youtubeon, talán csak annyi a különbség most, hogy eddig vér nem folyt (tudtommal).

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Érdekes, a cikk címe szerint egy túrázó az áldozat, a szöveg szerint egy munkába igyekvő alkalmazott. Gondolom, a cikk többi része is hasonló alapossággal készült.

Szerkesztve: 2023. 02. 11., szo – 10:49

azt k.va ilyet ! - megnéztem a videot.

a szövegben az volt, hogy Zoli munkába ment és nem túrázó.

nagyon "bátor" támadás hátulról viperával fejbe és voltak vagy hatan..

For Whites Only meeting room!

Szerintem a terrorizmus kérdését is vizsgálni kell. Ha esetleg politikai célú nyomásgyakorlás ez, szerintem minden szempontból megfelel a terrorizmus definíciójának.

Ha megnézzük a nemzetközi ügyeket évekre visszamenőleg, akkor az a gyanú is felmerülhet, hogy egészen felülről is támogatják őket. Többnyire mindent megúsznak, nagyon ritka, hogy bárkit is leültetnének, miközben a "másik oldalon" apróságokért is durván büntetnek. Meg eleve nehéz elképzelni, hogy valaki hobbiból a saját pénzén utazgat meg szervezi ezeket a csapatokat.

Semmi extra, ők így tárgyalnak egymással. Folytatás máshol, másokkal, ellenkező leosztásban. 

Ez is nagy igazság egyébként. Abba a hitbe se ringassa magát senki, hogy a Becsület/Kitörés Napjával kapcsolatos eseményekre kizárólag kiscserkészek járnak akik utána az év többi részében mályvacukrot sütögetnek a Mátrában.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A Légió Hungáriának például volt valami balhéja az Auróránál de eléggé katyvasz dolgokat hallottam. Akkor inkább úgy írom mielőtt itt tényleg valami bizonyítékot kérnek számon rajtam, hogy ellenkező felállású hasonló eseményen sem lepődnék meg annyira.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

És akkor ez bármilyen szempontból releváns a Kitörés túrával kapcsolaban? Ugye ha ilyen logika szerint nézzük, hogy egy rendezvényt a kimazsolázott résztvevők szerint ítélünk meg, akkor bármire bármit rá lehet mondani. Éppen ezért csinálja egyébként ezt a sajtó is, hogy ellenérzéseket keltsenek az átlagpolgárban aki nem szeret gondolkodni.

>ha ilyen logika szerint nézzük, hogy egy rendezvényt a kimazsolázott résztvevők szerint ítélünk meg, akkor bármire bármit rá lehet mondani

Ez így is van, előszeretettel csinálják valóban. Most hogy mennyiben releváns az összetett téma de minden esetre a hétvégi események és szervezők publikusan elérhető listája alapján szerintem biztosan van köztük átfedés, viszont nagyon messze kanyarodnánk szerintem ettől az adott esettől OP posztjában ha tényleg elkezdenénk boncolgatni mennyire "csupán túrázók" a résztvevők.

Hogy megpróbáljunk visszakanyarodni, ami nekem kiveri úgymond a biztosítékot az inkább az a része az egésznek, hogy szervezetten külföldre mennek bűnözni a német fiatalok.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Hatalmas a különbség. Direkt nem akartam ebbe belemenni hogy most ki is a "náci". De az egyik esetben teljesen legálisan, jogi keretek között megtartott eseményekről van szó, a másikban pedig az állami fegyveres erőkbe is beolvasztott paramilitáris szervezetekről. Ne trollkodj.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

>nagyon messze kanyarodnánk szerintem ettől az adott esettől OP posztjában ha tényleg elkezdenénk boncolgatni mennyire "csupán túrázók" a résztvevők.

De mégis mit boncolgatnál? Van egy történelmi megemlékezés a Várban, egy kőkeményt túra és közben a katonasíroknál gyertyagyújtás. Ezeken a részvétel persze nem kötelező, nem feltétele a pecséteknek és az oklevélnek, amit a túra teljesítői kapnak. De sokan nem csupán túrázók, hanem megemlékezők is. De szerintem olyan is van aki csak a túra kedvéért megy, mert tényleg komoly kihívás éjszaka 60 kilométert gyalogolni. Aki szereti az ilyesmit, annak rajta lehet a listáján a teljesítménytúra miatt is. Az időjáráson is sok múlik, hogy mennyire kemény.

A jelek szerint ezt az eseményt egyesek évről évre a terrorizmus eszközeivel próbálják megakadályozni és ellehetetleníteni.

Például néhány év múlva már a gyerekeimet szívesen elvinném éjszakai túrzni. Nagy élmény volna nekik. Nem egyszerű egy éjszakai túrát megszervezni, mert az erdőkbe éjszaka csak engedéllyel lehet menni egyébként a vadászat miatt. Viszont ahogy ez kinéz túl kockázatos volna gyereket vinni ide. És nem a résztvevők, hanem az ellenlábasok miatt. Érdemes elgondolkodni ezen. Ebben a helyzetben a rendezőkre, vagy a résztvevőkre tenni megjegyzéseket meglehetősen fonák. Miközben konkrét terrorizmusveszély leselkedik a résztvevőkre.

A túrán résztvevők szellemiségét lehetne boncolgatni, mert ahogy írtad is, ez egy hozzáállás a sok lehetséges érdeklődés/beállítottság közül, és mivel több kapcsolatos esemény is van a hétvégén amin sokan részt vesznek a túrázók közül ezért szerintem nem jóhiszemű vitatkozás azt képviselni, hogy az egész mindenkinek kizárólag a túrázásról szól. (edit: A baloldali sajtónak nyilvánvalóan a megemlékezés részével vannak problémái.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Jó, de mióta kérdés az, hogy valami valakinek "miről szól"? Az alapján terrorizálnak embereket, hogy a vélelmezésük szerint számukra "miről szól" a túra, illetve történelmi megemlékezés. Amit nem értek az csak az, hogy hogyan lehetséges a többséget annyira megvezetni, hogy ne tartsa mindenki egyértelműnek, hogy a túrázóknak és a megemlékezőknek is minden joguk megvan a rendezvényre, és aki ezt meg akarja akadályozni erőszakkal, vagy erőszakkal való fenyegetéssel, az van bűnben. Ráadásul mondom, hogy vizsgálni kell, hogy nem számít-e ez terrorizmusnak, mert ismereteim szerint megfelel a kritériumoknak.

Nem itt kellene bevédeni a prideot. ;)

Amúgy mindenki ott túrázik, emlékezik, vonul ahol akar és sajnos mindig lesz kisebbség  (értsd aki kurvára nem szarja le ki , hol miért és ki vonulgat vagy túrázik mert szerintem a többséget hidegen hagyja) akinek ez nem tetszik. ;)

Engem legalábbis spec pont annyira érdekel a "buzivonaglás" mint a "nácitúra" (semennyire :))

>Jó, de mióta kérdés az, hogy valami valakinek "miről szól"?

Szerintem nagyon régóta ez megy szinte minden sajtóorgánumban, valószínűsítem a bizalom teljes hiánya állhat a háttérben. Vesd össze a témát a Békemenettel, a szervezől szerint 56-os megemlékezés, a sajtó nagyrésze pedig Fidesz szimpatizáns felvonulásként értelmezi.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

>A baloldali sajtónak nyilvánvalóan a megemlékezés részével vannak problémái.

Érdemes elolvasni a linkelt cikket. Jól mutatja, hogy hogyan próbálnak címkeaggatással démonizálni egész tömegeket. A világháború végére - ismereteim szerint - bárkit besorozhattak. Kényszersorozott kiskatonákat "nácizni" és "fasisztázni" nem túl szép dolog szerintem. Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a legtöbb családban vannak felmenők, akik katonák voltak és akár áldozatul is estek a világháborúkban. Elképesztő pofátlanságnak tartom, hogy ne lehessen megemlékezni róluk ezen a napon ezen a rendezvényen. Nekem is van katona felmenőm, és ő ugyan a fronton máshová volt beosztva, nem konkrétan Budapest védője volt, de én például úgy értem, hogy ezen a napon minden honvédő katonára is emlékezek. A legtöbben nem tehetnek róla, hogy hová osztották be őket.

(Ugyanez a jelenség megy most az Ukrán-Orosz háborúban is: pártállástól függően tapsikolnak és örömködnek egyesek az orosz vagy az ukrán katonák halálán. Miközben mindenki tudja, hogy a többségük nem jókedvében, nem önszántából ment oda.)

Azt gondolom, hogy ez a sajtótermék nem a többségi véleményt képviseli, a legtöbb ember szerint a megemlékezőknek joguk van megemlékezni. Csak sajnos olyan szintű fröcsögés és megbélyegzés ővezi az eseményt, hogy a legtöbb ember el sem meri ezt mondani már nyilvánosan.

Ehhez nincs mit hozzáfűznöm, 100%-ban egyet értek. A címkézés és a demonizálás olcsó, de úgy tűnik működő retorika. Egyébként szerintem ez még csak ízelítő, előszele a híres nyugati szólásszabadság begyűrűzésének az országba.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Kétlem, hogy rossz emberek lennének ott. Inkább azt a kifejezést használnám, hogy valószínűleg sokan ideológiailag könnyen behatárolhatóak lehetnek a megemlékezéshez korhű szellemiségek mentén.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Metropol, index, origo, atv, hvg lehozta még ha úgy is, hogy "a támadás oka egyelőre ismeretlen" és hasonlók. 444, nepszava, telex, merce hallgatnak róla.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Lehet nem értem mire gondolsz akkor. (Szerintem nincs független újságírás egyébként, olvasok éppen egy kiadványt "Kádártól Orbánig" címmel és teljesen egyértelmű, hogy még egy szociológusnak sem könnyű feladat függetlennek vagy pártatlannak lennie, egyébként is teljes katyvasz ez a fogalom a fejekben miféle függetlenségről lenne szó.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A telex, 444, stb. baloldali kötődésű lapok (olvasói?) előszeretettel fémjelzik magukat, hogy ők a független média, mert a többi az mind velejéig korrupt, egyenesen a patás diktálja tollba mit kell írni, vagy valami ilyesmi.

Hogy kik voltak az elkövetők azt jól igazolja a FOS reakciója. Enyhén szólva lagosak voltak, a címadások is igen semmitmondóak voltak. Képzeljük el, hogy a kitörők vernek meg így valakit: mikor közölték volna, mekkora betűvel szedték volna, mikor reagáltak volna és így tovább...

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2023. 02. 12., v – 07:54

Beérett a náci orbáni politika. Ez az ország pusztulásra itéltetett. Ezek már a nyilasok ideológiai örökösei.

1/ A tanúk szerint a támadok németül beszéltek. Linket ne kérj, elfelejtettem hol olvastam.

2/ A kitöréssel kapcsolatban: Zrínyi néhány 100 év távlatából egy hős.

3/ Az esettel kapcsolatban: a kitörők túrája nem ütközik jogszabályba, a garázdaság többféleképpen minősítve igen.

> Sol omnibus lucet.

4.) A wannabe paramilitáris Betyársereg biztosítja a helyszínt , már ha nem tévedtek el úgy mint amikor Toroczkaihoz ugrottak le migráncsot vadászni. ;)

Nah, várd ki a végét! Kedden már szabadlábon lesznek, meg elhagyják az országot. Eleve ezt fel kellett volna deríteni előzetesen a titkoszlogálatnak. És már megelőzően be kellett volna avatkozni. Nyilván fel is derítették, csak dirket nem csináltak semmit, direkt hagyták eszkalálodni a dolgokat. Most h elkapták őket, csak annyi h a rendörség védelme alatt állnak. Mondjuk ha Betyársereg kapja el őket...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Remélem mindenki látta ebben a közleményben azt az érdekes és igen fontos részt, hogy e szerint emberekre (és támadások) tehát több emberre is támadtak, amelyik esetről fentebb beszéltünk az csak egy személy a ki tudja mennyi közül, amiről kikerült valamiféle videófelvétel.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem rád gondoltam, hanem az ok nélkül hátulról lrütött majd összevert szerencsétlenre. Ami itt szócsataként zajlik az már csak vihar a biliben. Amikor összevernek az utcán, telejesen mindegy hogy milyen ideológia mentén vagy épp ellen az nem oké. Az fontos, hogy a közbiztonság rendben legyen. Tőlem mindenki gondoljon amit akar; de tettlegesség szintjén már nem csinálhat amire épp indíttatást érez..

Nekem nem ez a problémám. Ha "békés járókelőket" vertek a betyársereg tagjai akkor mehetnek a levesbe. Csak éppen a linkelt 444 cikk címe és az általuk is behivatkozott magyar jelen cikk köszönőviszonyban sincs egymással... most akkor honnan tudjam, mi történt valójában?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Sajnos nem loptak térfigyelő kamerás felvételt mint a szélsőjobb így meg kell várnod mire jut a szolgálunk és védünk ;) Az antifakat például onnan tudjuk , hogy antifák, hogy aki ellopta a térfigyelős felvételt azzal feliratozta. ;) Így igazából azzal is megvárnám mire jut a rendőrség. 

Most már a nácik is fosshatnak az utcákon. Ez is egyfajta hozadék. :)

Gondold át újra. Eszkalációhoz fog vezetni, nem félelemhez. Papp Gáspár ismét a mércén:

"Ha a hétvégi eseményekről beszámoló híradásokat és a rájuk érkező reakciókat olvassuk, akkor láthatjuk, [...] a nemzetközi (szélső)jobboldal, és a második világháborút követő erkölcsi konszenzust védelmező antifasizmus elleni kampány köszöni a muníciót."

"[...] nem lennénk meglepve, ha a fideszes [...]sajtó „antifasiszta terrorra” utaló megfejtései utat találnának a kormányzati kommunikációba és az államgépezetbe. Ha ez megtörténik, alkalom adódhat az amúgy is gyönge baloldali, antikapitalista, rendszerkritikus aktivista csoportok és szervezetek fokozódó megbélyegzésére, vegzálására stb."

"A videón látható támadás elkövetői a bomberdzsekis fasisztáknak és az öltönyös posztfasisztáknak tettek egy jókora szívességet."

Tehát ezt még ők is látják.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Küldött emberek! Ez egy szervezett és előkészített felforgató akció volt. A finanszírozó pedig ugyan az, aki baloldalt is tömi pénzzel. Próbálják destabilizálni a társadalmi rendet, konfliktusokat kirobbantani. Az utójáték is meg van szervezeve minden bizonnyal. Az ügyészségen, bíróságon már megfelelő emberekhez fognak kerülni az ügyek, akik szépen elsímítják, ahogy azt a bensőséges teázások alkalmával megbeszélték korábban. Már előre mevádoltak antiszemitizmussal amerikai részről az ENSZ-ben minket, most h majd kiderülnek a zsidó szálak a történetben be is igazolódik a megelőlegezett vád. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

akikről feltételezték, hogy a Becsület napja/Kitörés napja neonáci rendezvényekre érkeztek

Mitől lesz egy rendezvény neonáci? Én a teljesítménytúrán nem érzékeltem semmi ilyesmit. Nekem úgy tűnik, hogy mentegetni akarják a garázdákat.

Nem éreztem, hogy mentegetni akarnának bárkit is. Kérdésedre: ismert neonáci szervezetek szervezik?

Inkább az a gáz, hogy ezek ismert terrorizmus határait feszegető személyek, ellenük folyó eljárással, és szabadon utazgatnak más országokba... Balhézni. Miért is nincsenek rács mögött? 

Nekünk kell lecsukni a németek szarjait?

Ők érdekből mossák össze de fentebb is nagyjából ezen vitatkoztam másokkal, hogy szerintem azért nincs túl nehéz dolguk összemosni a kettőt. Főleg akkor, ha számba veszed azt a véleményüket, hogy a túra maga az időpont és útvonal miatt magától a történelmi eseményektől nem tud teljesen független lenni, és nagyjából azt várnák el szerintem, hogy ami szerintük kínos, annak kizárólag hallgatás legyen osztályrésze.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem ertem mi a hir.

A punk haverjaim mar 25 eve is fossa vertek ezeket a fotelnacikat. Hetvegi programjuk volt, mindenki jol szorakozott, foleg a kozonseg. 

Van annak egy pikantériája, amikor a életerős, de annál puhányabb skinhead, elindul dolgozni a Nemzeti Dohányboltba, aztán félúton néhány, gyenge nő agyonveri. Nem is értem, életerős hazafiak miért dolgoznak dohányboltban? Azt a munkát a fogyatékos vagy a nyugger is el tudja végezni, míg árokásóból, kőművesből hiány van.

Érdekes látni, ahogy a szar alakokat mentegeted.

Azzonnal vegyél vissza a ferdítésekből! Nem mentegettem senkit. Az a nagydarab "telibeszart búvárruha" aki a trafikban dolgozik, erős férfi létére, na azt bennem egyenesen undort kelt. Egy erős legény ne nyugger melót végezzen! Közben meg magyarkodik ezerrel...

Mosdatod

Nem mosdatom: én egy általánosan az utcán megfigyelhető jelenségről beszéltem, Te vagy aki ruházat alapján rendel vélt tulajdonságokat emberekhez.

150kg-os

Szemre becsülted a súlyát is, vagy ez is a terepmintázatos ruházatból következik?

de arra nem adsz magyarázatot

Miért kellene a Te állításodra Nekem "magyarázatot" adnom? :) 

megbotránkoztatni a vásárlókat, és miért nem fát vág az erdőben az ilyen ember!?

Definiáld légyszíves, hogy

  1. -szerinted- kinek szabad trafikban dolgoznia?
  2. kinek kell erdőben fát vágnia?
  3. (terepruhásoknak van további munka vállalásra joga (az elképzeléseid szerint?)

megbotránkoztatni a vásárlókat

Téged mi botránkoztatott meg?

jaku -- Szégyelld magad !

undorító ez az áldozat hibáztatás.

Nem volt skinhed.

Téged basztak volna hátulról - aki ráadásul nem nő volt, ahogy itt sugallod - viperával fejbe, hogy beszakad a koponyád.

menjél te árkot ásni, mert egyfolytában azt csinálod. 

Eddigi hozzászólásaid közt ez volt az egyik legalja.

For Whites Only meeting room!

Nem volt skinhed.

Terepszínű ruhában mi a lófasz? Egy szkinhead/názi/árpádsávos.

Téged basztak volna hátulról - aki ráadásul nem nő volt, ahogy itt sugallod - viperával fejbe, hogy beszakad a koponyád.

Letörtem volna mindkét karját, és a hátábaszúrtam volna. A felvételeken látszik, a szerény mozgáskultúráján, hogy puhány gyerek, aki a trafikban a dekkeket és a csokiszeleteket emelgeti.

Annak is van pikantériája, hogy:

 

cat Völkischer_Beobachter.txt | sed 's/Sturmabteilung/Antifa/g' | sed 's/kommunisták/terepruhások/g' > 2023.txt

 

Ilyenkor eszembe jut, hogy érdekes lenne, ha már 1920 után lett volna internet és archive.org-on lehetne ma is böngészni ...

a mi hazai széljobbos csőcselékünket.

Az állításod hamis: nem szélsőjobbosokat pláne nem kizárólag hazaiakat vertek össze, hanem az utcán ránézésre azt akiről ők azt gondolták, hogy esetleg az lehet:

Az első február 9--én csütörtökön délelőtt, a Fővám téren történt, ahol három lengyel állampolgárt városnéző sétájuk során 7–8 fő rohant meg és különböző eszközökkel megverték őket. 

1. - városnéző turisták..

2. Február 10 Gazdagrét: erről van kamerafelvétel is - trafikos

3. belváros - koncertre igyekvő pár

4. Mikó utca - német pár

A rendőrök a BRFK elmondása szerint arra voltak kíváncsiak, miért pont ezeket a sértetteket választották ki, hiszen korántsem hétköznapi, hogy vascsövekkel rontanak rá emberekre Budapesten. Nyerges szerint a sértetteket csak a ruházatuk köti össze: bomberdzsekire hasonlító ruhadarab is volt rajtuk, ami azt sugallhatta a támadóknak, hogy a sértettek a Kitörés Napjára érkeztek a fővárosba és szélsőséges jobboldaliak. A támadók egyedül a gazdagréti verés előtt kérdeztek rá az áldozatuknál arra, hogy a Kitörés Napjára érkezett-e, majd a nemleges válasz ellenére is nem sokkal később hátulról leütötték. A többi esetben kérdés nélkül verték meg az áldozatokat. A rendőrség szerint a támadásokban akár 15 elkövető is részt vehetett, többen azonban a konkrét verésben nem, csupán a szervezésben vállalhattak szerepet.

https://hvg.hu/itthon/20230213_radikalisok_veres_rendorseg_sajtotajekoz…

**

Valamiért védhetőbbnek tűnik számodra a szélsőségesek vernek szélsőségeseket narratíva mint a valóság?

**

mitől lett az utca egyszeri embere "csőcselék" nálad? Vagy ez általános kifejezés ha az utcán valakit összevernek?

A csőcselékezést. Mindkét szélsőségnek sok rossz vonása van, de azért a szélsőbalos csőcselékhez képest a szélsőjobbosok nem annyira rosszak. Utóbbiaknak is rengeteg hibája van, de általában nem szervezkednek a magyar közösség ellen, és adott esetben nem is szúrják hátba azt.

:)

De nem az a lényeg, hogy valójában kiket vertek meg, hanem az, hogy kiket akartak. Az, hogy túl hülyék és/vagy gyávák, az más kérdés. Megvertek széljobbosnak _látszó_ embereket, és a közelébe sem merészkedtek a _biztosan_ szélsőjobbosoknak. Tudomásom szerint. A többi irónia és kisarkítás. Semmi keresni valója nincs itthon külföldi aktivistáknak. Szerintem.

Van jo oldala is. Sosem hallottam meg ezt a "kitores napja" nevu dolgot. Igy legalabb kiderult, hogy van ilyen is.

Furcsa, hogy ruhazat alapjan tamadnak meg embert. Mi lesz a kovetkezo? Borszin vagy szexualis iranyultsag? :)

 Borszin vagy szexualis iranyultsag? :)

Esetleg vallás, nemzetiség stb..

Identity politics at its finest. Teljesen lényegtelen a csoportosítás módja a fontos, hogy feszültséget szítani, áskálódni és persze közben morális felsőbbrendűséget hírdetni, jó emberkedni stb lehessen.

Valójában az egész a megfélemlítésről szól.

Az mit jelent itt,  hogy "halado" tevkepzet? Pontositod plz?

"Haladó": olyan ember, aki progresszívnek tartja magát*, de valójában a nácik eszközeivel szolgálja a világelit** új kommunista*** berendezkedését. Szerintem (és ha jól tudom, sok más ember szerint) ez a folyamatrendszer nem lehet progresszió, hiszen a liberalizmus (a valódi liberalizmusra gondolok) értékeit számolja fel, és ezt a tevékenységét nem hogy nem indokolja meg elfogadható indokokkal, hanem tagadja.

Tévképzet: a beléjük táplált ideológia szélsőséges gondolatok formájában feltörő változata.

Alapján: a közösséghez való tartozásuk fontosságát (ill. saját maguk fontosságát a közösség számára) azzal fejezik ki, hogy a szélsőséges őrületüket tettekben nyilvánítják meg. Általában szellemi/érzelmi manipuláció/terror, de olykor fizikai is. A BLM kapcsán gondolom mindre hallottál már példát.

Nem vagyok benne ilyen korokben egyik oldalrol sem.

Szerintem benne vagy, még ha nem is szándékosan. Nem sorolnálak a hardcore felekezetbe, de a hasznos idióták tájékára simán.

* beleértve azokat is, akik kisujjukat eltartva, felemelt orral kijelentik, hogy ők függetlenek, és gondolataikkal és cselekedeteikkel az egyetemes jót képviselik, és hasonlók
** jellemzően nyugati emberek/érdekeltségek, de alsóbb szinteken bárki közéjük tartozhat, ha és amíg a fent lévőknek szüksége van rá
*** a történelem hírhedt kommunistáinak különféle mocskos gyakorlatait finomították tovább, melyet szociális-jellegű attitűdök mögé rejtenek a hatalom könnyebb megszerzése és gyakorlása érdekében (hiszen ez a kommunizmus valódi lényege)

:)

Tisztaban voltam vele, hogy tevkepzeteik vannak, ha ruha alapjan tamadnak meg valakit. Ilyenek fociultrak, nacik, antinacik, buziverok, asszonyverok, egyeb kulso jegyek , borszin, ruha vagy akar propaganda alapjan eloallitott ellensegkepet fizikailag is tamadok tobbsege gondolom.

Marmint ertem, hogy ezt irtad haladok ezek az emberek, de ezt a jelenteset a haladonak nem ismerem. Szoval ujbeszedbeli "halado" definiciohoz tudsz forrast, hogy tenyleg ezt jelenti, nem pedig csak egy tevkepzet? Csak mert, hogy lett volna a tenyleges halado szobol ez? Hozzam nem jut ki ide az ujmagyar sajnos.

 

Szerintem benne vagy, még ha nem is szándékosan.

Miben vagyok benne es mi alapjan? :D Bocs, hogy ilyen szajbaragas kell de coelho+konteo mix hozzaszolasokhoz kell segitseg :)

ezt max. ők tudják megválaszolni.. :)

Ha megnézed az itteni válaszokat szárnyra kapott a tényszerűen hamis narratíva miszerint az import szélsőbalos verekedők kiegészülve a helyi hülyékkel csak nekiestek a helyi szélső jobbosoknak. Ignoránsak a tényekre miszerint valószínűleg kizárólag ruházat alapján bántalmaztak embereket.

De mibol tudod megmondani, hogy ok mit gondolnak? Esetleg, hogy ok azt hinnek onmagukrol, hogy halado szellemiseguek?

Ha ugy definialjuk a haladot, hogy balfasz, aki ruha vagy egyeb kulsoseg alapjan tamad meg valakit, akkor halado a fociultra, naci, antinaci, stb. De a verekedos szelsoertekek ilyenek mind2 oldalon gondolom. Van egy velt vagy valos problemajuk egy csoporttal vagy annak egy reszevel es rossz eszkozt valaszt a megoldasara :)

De ettol meg lehet tenyleg haladok szeretnenek lenni, csak nem tudnak elszakadni neveltetestol. Peldaul Nemetorszagban sok ilyen volt/van. Mert ott az idosebbek naci propagandat, a fiatalok meg antinaci propagandat kaptak eleg durvan. Utobbi propaganda nyomatasa kotelezo volt az allam szamara kulso nyomasra. De ettol meg szinten szar dolog.

>De mibol tudod megmondani, hogy ok mit gondolnak? Esetleg, hogy ok azt hinnek onmagukrol, hogy halado szellemiseguek?

Mondjuk elolvasod?

https://tett.merce.hu/2023/02/06/tiltas-ide-tiltas-oda-megint-lesz-becs…

https://www.marxists.org/reference/archive/dimitrov/works/1935/unity.htm

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Válaszoltam honnan lehet tájékozódni arról, hogy mit gondolnak, majd számon kéred rajtam, hogy bizonyítsam valóban vannak-e ezeken a helyeken olyan gondolatok amikből tájékozódhatnál?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

De hol van definialva az irasodban, hogy kik a "haladok"? Ha meg nincs, akkor honnan tudnad, hogy mit gondol valaki, aki csak konteokban meg kocsmai szobeszedben letezik? :)

Vagy ha mindennel tisztaban vagy es a dokumentumban is szerepel, akkor linkelhetned a reszeket, amik erre vonatkoznak.

Legalabb tanitottal valamit. De ha nem akarsz ilyeneket idezni, akkor eleg lett volna, ha azt irod, hogy keress ra az interneten ott van rola valami valahol, amit te sem tudsz de valahol biztos volt, mert csak. :)

Chatgpt szerint sem tartalmaz a dokumentum ilyen informaciot. :) De ez nem zarja ki, hogy benne van, csak plz idezd.

Nem haladók, hanem "haladók". Azt gondolják/mondják magukról, hogy progresszívek, liberálisok, a haladást képviselik az emberek jóléte érdekében stb., de igazából általánosságban leszarják az egyes emberek vagy közösségek önnön jogán létező igényeit, gondolatait, ~szabadságát. Nem kérdezik meg, hogy az embereknek mire van szüksége, hogyan szeretnének élni, hanem csak megmondják nekik, hogyan éljenek. Jobb esetben statisztikák és kutatások alapján, rosszabb esetben meg a saját nagyszerű, kristálytiszta elméjükből pattan ki, mint öröktől fogva létező igazság.

A progresszivizmus egy politikai ideológia, aminek célja a társadalom javítása és fejlesztése politikai lépéseken keresztül.

A nácik és a kommunisták is kb. ezt mondták a céljukról. Meg kb. az összes többi is ezt mondja.

Politikai mozgalomként a tudományban, technológiában és gazdaságban történő fejlődések által támogatott reformokon keresztül próbálja javítani az emberi létet.

A nácik és a kommunisták is kb. ezt mondták. Meg kb. az összes többi is ezt mondja.

A pártfogói szerint a progresszivizmus egy világszerte működőképes ideológia és céljuk, hogy azt minél több helyre elterjesszék.

A nácik és a kommunisták is valami hasonlót gondoltak. Most az ~USA van soron az ideológiáját terjeszteni.

A progresszivizmus a felvilágosodás idejében jelent meg először, abból a hitből, hogy az európaiak élete az új tudományos tudás miatt fejlődött.

Aztán az ún. fejlődésben megszülettek a nácik és a kommunisták. És a mai "haladók". Sajnos vannak ilyen őrült kilengések.

Jobb esetben egy konform, szürke tömegnek látják az embereket, rosszabb esetben csupán eszközöknek. Ez nem haladás/liberalizmus/stb., hanem ezen szavak/fogalmak/eszmék/jelentéstartalmak/stb. megcsúfolása/kiüresítése. Így ők nem haladók/liberálisok/stb., tehát idézőjelbe teszem, mert nem akarom a valóban haladó/liberális/stb. szellemű/világnézetű embereket megsérteni. Ahogy pl. azt sem nevezem nőnek, aki pöccsel született, nem pinával.

Újbeszélben csak haladók léteznek. "Haladók" nem, hiszen az újbeszél a "haladók" terméke, és ők azt akarják, hogy mindenki haladónak lássa őket.

Az antifasiszták a "haladók" egy zakkantabb csoportja.

Az utolsó kérdésben nem kívánok segíteni.

:)

Tehat, akkor a te megfogalmazasodhoz nincs definicio. De kiegeszited definiciot, hogy szerinted mi az. Csak kivancsi lettem volna, mi a kozos forras erre a "halado" dologra. De akkor ezek szerint ez konteos osszekacsintas fele definicio. Vagy mashogy fogalmazva kocsmai 2 feles utani okoskodas fele definicio :)

Utolso kerdeshez pedig tudtam, hogy szinten nem lesz valasz. :)

Viszont legalabb a velemenyed oszinten leirtad rola. Koszi. Nekem ez is boven eleg, de azert kivancsi lettem volna honnan indult kb a "halado" szo ilyen modon valo hasznalata es honnan vetted at, ha atvetted, stb.

Siman lehet. Az elet persze a butasagomat igazolja. Fura vilag ez :)

De te tovabbra sem tudsz forrast, definiciot, ami relevans es nem kell konteot hozzakoltened. A bohocorrodrol pedig szemelyeskedessel probalod elterelni a figyelmet :) Nehogy azt hidd, hogy mast vartam eddigi hszeid alapjan. :)

:)

Emlékeim szerint Summernek is volt egy sok smileyval tarkított epizódja. De lehet, hogy valamelyik elvtársának volt. Nem emlékszem pontosan, mert olyan egyformák.

De te tovabbra sem tudsz forrast, definiciot, ami relevans es nem kell konteot hozzakoltened.

Belinkeltem a wikipédiás szócikket. Ami egyébként azt is megmutatta, hogy a "haladók" "haladása" bullshit.

szemelyeskedes

Mi a bajod vele a veled való "beszélgetés" kontextusában?

Nehogy azt hidd, hogy mast vartam eddigi hszeid alapjan.

Leszarom a várakozásaid.

:)

Linkelted, de nem tartalmazta a te altalad korekoltott definiciot. Tehat a "halado" beloled jovo resze nem volt benne. Azt te konteoztad hozza. Pont arrol kertem, de arrol nem kaptam semmit. De mondom tudtam, hogy bohocsapkaban irod commenteket, csak kivancsi voltam sikerul-e valami. Nem jott ossze. Majd legkozelebb. :)

A summer nevu meg hol erdekel barkit? :D Vannak ilyen fixacioid. Volt valami terdenallos szopas meg most hianyzik mar summer is. Kombinald a kettot es kiteljesedhetsz az eletben .

Nincs köré költve semmi, csupán a – bárki által elvégezhető – megfigyelések alapján kijelenthető, hogy a szavaik és a cselekvéseik egybe nem esésének mértéke összeegyeztethetetlen az igazmondással.

1. Csörgőssipkám van. 2. Nem tudom hordani, mert az illem azt diktálja, hogy átadjam annak, aki jobban megérdemli. Mindig van itt valaki, akire jobban illik, mint rám. Az élet kíméletlen. :(

Summer hiánya pár embert biztos érdekel, mert az utódaiként éledt felhasználók jócskán alulmúlják a performanszát.

:)

A rendőrség kiengedte a viperás támadásokkal gyanúsított magyar aktivistát:

A 42 éves magyar nőt, D. Krisztinát azután vették őrizetbe, hogy a kitörés napja előtt több maszkos-viperás támadás történt Budapesten szélsőjobboldaliak ellen. Az ügyben letartóztattak több külföldit, akik antifasisztának vallották magukat, az ő esetükben az elfogáskor fegyvereket is találtak. A magyar nőt otthonából állították elő, nála elsősorban a ruházat felismerésére hivatkoztak a felvételek alapján.

A nő tagadta, hogy köze lett volna a támadásokhoz, neve ugyanakkor kiszivárgott a szélsőjobboldali sajtóba, akik minden adatát közölték. Kiderült, hogy a baloldali Szikra Mozgalom tagja - ez a mozgalom juttatta a parlamentbe Jámbor Andrást, akinek a kormánymédiában a lemondását kezdték követelni.

A mozgalom a letartóztatás híre után azt közölte, a nő információik szerint nem beszél idegen nyelveket, és legjobb tudomásuk szerint nem állt kapcsolatban külföldi antifasiszta szervezetekkel.

Rendőrségi túlkapás, és a fasiszták felé történt adatszivárogtatás történt.

Na mi lesz Orbán elvtárs következő megmozdulása? Március 15-én behivja Putyint nácitlanitani? 

Sic itur ad astra!