usb mass-storage + wifi megosztás

Fórumok

Adott egy digitális zongora amin van USB host és a rádugott pendrivra tud menteni dolgokat.  Azt szretném megoldani, h ne kelljen a zongora és szgép között ki-be dugdosni a pendrive-ot, hanem fixen legyen a zongorába dugva valami, ami wifin keresztül meg tudja osztani ami a zongorából odakerül.  Egy mobilra gondoltam, de azzal kellett szembesülnöm h Android-on már nincs mass-storage protokol így a zongorával nem tud kommunikálni usb-n. 

Hozzászólások

SD kártyából volt ilyesmi. Esetleg egy USB-s kártyaolvasóba rakva?

itt van nehány ilyen kártya: link, de ettöl még, annak a dolognak, ahova beteszed tudnia kellene valahogy kezelni is a dolgot. Ha a saját olvasójával veszed meg a kártyát, majd beállítod, esetleg müködhet a zongorával is.

Raspberry Pi-vel vannak próbálkozások, USB Mass Storage megoldásra, amit utána LAN-ról vagy Wi-Fi-röl elérnek

A Toshiba Flashair-nek a 3-as verzioja es csak a 3-as verzioja egesz normalis hardver volt. Tobbek kozott nyujtott WebDAV elerest (A WiFi-t konfiguralni mezei txt fileban kell, amit el kell helyezni egy adott folderben). No, ezt erre tokeletesen lehetne hasznalni. A kerdes persze az eszkoz maga, meghozza az a resze, ahogyan kezeli a storageot. Ha az eszkoz barmit bufferel, barmit a memoriaban tart ketto storage hasznalat kozott, akkor ez buko lehet, mert ha te is megvaltoztatod a tartalmat a storage eszkoznek, akkor nyilvan katasztrofa tortenhet, ha az eszkoz ezt nem olvassa ujra.

Ha nincs ilyen WiFi-s SD kartyad, akkor megoldas lehet olyan eszkoz bedugasa, amiben van USB Host es USB Client is. A kernelben van USB Gadget support, es a gyari gadgetek kozott van Mass-Storage emulacio is. Ilyenkor csinalsz az eszkoz filerendszereben egy imaget, majd betoltve a modult, az USB interfacen kiajanl egy Mass Storage eszkozt, amire a masik irhat. Ha vegeztel az irassal, eltavolitod a kernel modult (ekkor olyan, mintha kihuztad volna az usb sticket a masik gepbol) es felmuntolhatod az imaget. Ez is stabilan mukodik.

Az USB Gadgetet egy S3C2440-es SoC-os devboardon hasznaltam, SD kartya pedig egy radioerositobe bedugott usb-s kartyaolvasoban volt benne, hogy konnyu legyen MP3-at "wireless" lejatszani. 

Thx az ötletekért! Nem is tudtam ilyen wifi SD kártáyról! Hogy mik vannak! :-D Az USB Gadget is jó ötlet!

A zongora usb-je elég finnyás. Nem is minden pendrive jó bele. Nem tudom mitől függ. Új eszköz beszerzése emiatt elég rizikós - persze mindenképp be kell ruházni valamire. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"