Orbánnak le kellene fogynia és példát mutatnia

Zacher Gábor:

Egy snájdig [külföldi] miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna. Ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: »Emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt«, annak lenne népegészségügyi haszna

Hozzászólások

Nem értem.
Ő mai ideál. Az elhízott, pökhendi, műveletlen, antiszociális, ügyeskedő tahó. A fél ország önmagát látja benne.
Az Úristen küldte nekünk a  Orbán Viktort!

Szerkesztve: 2023. 01. 23., h – 20:56

Mondja Zacher Gábor addiktológus, láncdohányos. :)

Persze ettől még igaza van. Van egy sejtésem, hogy stresszevő OV.

És van neki itt stressz ebben a rendszerben? Van min idegeskedni? Én úgy látom, hogy 100% magabiztossággal, félelem nélkül irányíthatja az országot. Ellenszél, ellenfél nincsen, még saját térfélen belül sem. A másik térfélen meg tökéletesen légüres a tér. Annyira légüres, hogy kell bele egy mesterséges kreálmány! (gyurcsány)

Valamitől kövér lett, de nagyon. A nyelvnyújtogatás és egyéb kényszeres mozdulat is arra utal, hogy kijut neki bőven a  stresszből. A szememben ettől nem lesz bolond, vagy őrült. Már csak azért sem, mert már átéltem hasonlót és nem őrültem meg, csak simán sok volt amit bevállaltam.

Rendben, igaza van a doktor urnak. De a belga egeszsegminiszterbe hamarabb kotnek bele. :)

En is ismerek olyat, aki hasonlo okbol kb. napi tiz kilometert futott es igy lett kb. normalis sulya. Meg lehet csinalni, de tole 1-2 orat elvett ez (igaz, nagyon keveset alszik), de azert az atlagnal sokkal tobb erofeszites. Azt mondta vannak gyogyszerek, de MO-n nem lehet beszerezni.

az atlagnal sokkal tobb erofeszites.

Ez nem egészen igaz. "átlagos" egészség nincs; mindenki másképp működik egy kicsit. Érdemes kiismerni saját magad pl.: mire vagy érzékeny és aszerint élni. Természetesen magában a bogyó semmire se elég, nem lehet az időt és energiát megspórolni. Illetve lehet, de akkor az eredmény a mellékelt ábra.

De kezelhető - megfelelő életmóddal. Amit egy EÜ miniszternek csinálnia is kellene. 

De nyilván nem erről van szó, arról vna szó, hogy Zacher már régen szerepelt a médiában, és bedobott egy olyan témát, amiről tudta, hogy a média felkapta.

ÉS ez természetesen nem bodyshaming, á, dehogy. 

Bayer Zsolt a keresztényi szeretet és a jobboldali erkölcsi fölény jegyében csodálatosat válaszolt erre: https://badog.blogstar.hu/2023/01/22/zacher-peldat-mutat/121155/

 

Ezt is jegyezzük meg jól. Mert példát mutat, mert példaértékű.
Példát mutat aljasságból, mocskosságból, tisztességtelenségből - vagyis mindabból, ami ezeknek a lényege odaát.

...

Az RTL-n - az abnormális, a visszataszító, az undorító, az ocsmány fellegvárában.
Jön a doktor"úr", és a miniszterelnök külsejéről értekezik, majd azzal hozakodik elő, hogy a miniszterelnök példát mutathatna (ha lefogyna).

...

Zacher is csak egy a Született gyilkosok "médiag...i" közül. Gyújts rá Zacher, mutass példát! Te ostoba, öntelt seggfej...

 

Elszomorító, hogy a zsigeri gyűlölet mivé tud formálni egy polgári származású értelmiségit.

Azért tegyük már egymás mellé Zachert meg ezt a véresszájú házi megmondóembert. Még ha igaza is van, azt nem értem, hogy miért kell ilyen kikelt alpári stilusban fogalmazni. Sehova sem való ez, maximum a kocsmába. Nem semmi, hogy sikra kelt mert valaki beszólt a főninek, brühühü.

Én meg egy kicsit sem értek egyet a mondanivalóval sem. Az orvos elmondta ami orvosilag igaz - le kell fogyni. A példamutatás meg az ország első emberétől szerintem elvárható. Az hogy Zacher a magánidejében mit csinál, pl. dohányzik-e, semmiben sem invalidálja a mondanivalót.

Amúgy fut is, találkoztam már vele kocogás közben.

Kulturáltság és anyanyelvünkkel szembeni tisztelet nem elvárható a "jobboldali keresztény konzervativoktól"? Ezzel sem értek egyet, egy picit sem. Miért kéne azért fröcsögni, mert nem szeretjük a woke -okat és a turbó PC -ket? Nem is biztos hogy értem az összefüggést. A PC-k szépen fogalmaznak, de hazudósak, úgyhogy majd jól odairok pár "g*ci" -t meg társát, és majd jobb leszek? Ne már.

Bárkinek bármilyen igaz mondanivalója is van, szerintem el tudja mondani emberhez méltóan is. Ez a bayer féle stilus szerintem fölöslegesen trágár, iszonyúan primitiv hatást kelt.

Tehát a jobboldali keresztények egyik szószólója "g*cizéssel" brandet és hirnevet kreál magának, közben pl azon siránkozik hogy mondjuk a kertévék "g*cizős" realityshow-k segitségével kreálnak brandet meg hirnevet maguknak, és ez micsoda bűn.

Érezzük hogy mennyire üres és értéktelen ez a működés.

Azt is egy jobboldali embert találta ki, és gondolta vállalható véleménynek. És hát ha a jobboldal azt gondolja, így kell kommunikálni, akkor miért ne tennénk? Ugyanúgy nincs rendben az O1G sem, de ha a Fidesz csak ilyen stílusú üzeneteket tart megérthetőnek, akkor mit tegyünk?

Úgy néz ki, védi sok ember, hogy Bayer stílusa igazából helyénvaló, mert így jön át az üzenete - akkor ne tessék csodálkozni, hogy a közbeszédben a bazmeggeci lesz a norma mindenki felé.

Vagy szerinted csak akkor jó a bazmeggecibüdöspatkányozás, ha nemfideszeseket kell szidni?

Kettős mérce, az egyik oldaltól elfogadható valami, a másiktól nem. Mindkét politikai oldal csinálja, ebben nem különbek. Viszont elszomorító azt látni, hogy az egyik oldal számára a sudribunkó parasztság a normális, követendő stílus, és nem vetik meg azt, aki ilyen.

Nagyon para az, amikor orvosi szempontból sem lehet tanácsot adni a miniszterelnöknek, mert jönnek a propagandisták, és vállalhatatlan stílusban ekézik az orvost. Egyrészt, a közbeszéd állapotát az ilyen emberek alakítani tudják, ha a bazmeggecizés lesz náluk is a követendő stílus, akkor ne csodálkozzunk, hogy a mindennapjainkban is ez lesz a stílus. Sima sudribunkó parasztság, azt mutatja a társadalomnak, hogy igen, az a normális, ha úgy beszélsz akár egy orvossal is, mint egy útszéli kocsis.

Másrészt, ha már egy orvos egészségügyileg sem adhat tanácsot a miniszterelnöknek (a politikai döntéseit nem kritizálta), akkor oda jutunk, mint Sztálin esetén - nem lesz orvos, aki diagnosztizálni merné, mert azonnal jön a bazmeggecizés. Ezek szerint Orbán érinthetetlen és szent, és nem lehet kritizálni, mert akkor bizony te egy hazaáruló mocskos patkány vagy. 
 

Szép társadalmat épít a jobboldal zsigeri gyűlölete Magyarországon.

Nagyon para az, amikor orvosi szempontból sem lehet tanácsot adni a miniszterelnöknek, mert jönnek a propagandisták, és vállalhatatlan stílusban ekézik az orvost.

Szerintem tény, hogy lehetett "tanácsot" adni. (Az egy másik kérdés, hogy ha egy tisztességes orvos orvosi tanácsot akar adni, nem a nyilvánosság előtt teszi.)

Orbán mit reagált a "tanácsra"? Talán nem világos számodra, de Orbán kapta a "tanácsot", ééés: Bayer nem Orbán.

a közbeszéd állapotát az ilyen emberek alakítani tudják, ha a bazmeggecizés lesz náluk is a követendő stílus, akkor ne csodálkozzunk, hogy a mindennapjainkban is ez lesz a stílus. Sima sudribunkó parasztság, azt mutatja a társadalomnak, hogy igen, az a normális, ha úgy beszélsz akár egy orvossal is, mint egy útszéli kocsis.

Nem kötelező a trágár beszéd. Nem kötelező a mocskolódás. Nem kötelező a hazudozás. A fajtád mikor hagy fel ezekkel a közbeszédben?

Zacher nem orvos, hanem egy X éve rendszeresen közszereplő orvos, gyakorlatilag orvosceleb, így ugyanazt el kell tűrnie, amit pl. egy politikusnak. (Megjegyzem, a politikai szerepvállalás elméletben hasonlóan értékes feladat, mint az orvoslás.)

ha már egy orvos egészségügyileg sem adhat tanácsot a miniszterelnöknek

Nem adhat "tanácsot"? Adott "tanácsot". Valami logikai hiba van a készülékedben.

oda jutunk, mint Sztálin esetén

Szerintem sokan tudják, hogy oda szeretnétek jutni.

Ezek szerint Orbán érinthetetlen és szent, és nem lehet kritizálni, mert akkor bizony te egy hazaáruló mocskos patkány vagy.

Szerinted a "haladókon" kívül ki nem veszi észre a projekciód?

Szép társadalmat épít a jobboldal zsigeri gyűlölete Magyarországon.

Elnézést, ha megzavarom emelkedett köreid, de a mondatod nem csak azt jelenti, amit mondani akartál, hanem az ellenkezőjét is.

:)

Teljes mértékben igaza van! Gáz ahogy Orbán kinéz, igénytelen. Sportszerető emberként sem értem, hogy hogyan tudja valaki ennyire elhagyni magát.

Sajnos a magyar társadalom nagy része pontosan ebben a cipőben jár. A világ elhízottsági listáján előkelő (talán negyedik?) helyen vagyunk ...

trey @ gépház

Szijjártó egy sportoló. Szálkás, látszik rajta, hogy edz. És igen kurva, jól áll rajta a méretre szabott öltöny. Hiába adsz egy teleszart zoknira méret utáni öltönyt, attól az nem lesz stramm megjelenésű.

trey @ gépház

Milyen jól meg tudod indokolni a magad esetében ezt, majd simán lebutázol másokat. Ők most éppen úgy járnak, mint te akkor. Sokkal hitelesebb lenne a véleményed, ha az egyik előző kommentedben bevallod azt is, hogy te is buta voltál, jobb, ha más nem követi el azt a butaságot, amit te.

Szégyellem is magam érte.

Ezt írtam. Igen, buta voltam, mert a saját egészségemnek ártottam. És igen, buta, aki most olyan, mint a teleszart zokni. 

Látod, nekem ez nem fáj. Most pedig nekiállhatsz a teleszart zoknikat védeni. Ahogy azt kell.

És pont azért hiteles amit mondok, mert én végigcsináltam azt, amit egyesek szerint nem lehet :D :D :D

Nem a faszt nem. Küldjétek hozzám őket, jó pénzért lefogyasztom az összeset!

trey @ gépház

Félek, nem érted. Nincs örökmozgó. Nem létezik. Képtelenség.

 

De fordítok, és elnézést kérek a roppant paraszt példáért. A náci haláltáborokban is volt hormonzavaros szerencsétlen, egészen biztos vagyok benne. De abban is, h nem volt kövér.

Azért B opcióként ott van az a lehetőség is, hogy a páciens belehal a módszeredbe. Nem azért mondom mert védeni akarom a kövérséget, csak arra akarok rámutatni, hogy van egy lehetőség amit kihagytál a számításból. :-)

Egyébként úgy tudom, hogy vannak dokumentált éhezések, ahol a páciens orvosi felügyelet mellett több hónapon keresztül csak vitaminokat és ionokat kapott, hogy fenntarthassa a homeosztázist. A rekord úgy tudom több mint egy év. Az energiát teljes mértékben a saját zsírjából vette és minden további egészségügyi probléma nélkül túlélte az illető és persze le is fogyott. Szóval valóban működik, de például a vitaminokra és ionokra (meg még mittudoménmire) nagyon figyelni kell.

Ha genetikai rendellenesség/nem gyógyítható betegség miatt van súlyfelesleg, akkor azt nem tudod eltüntetni, maximum sebészeti úton, de ezzel a hibásan működő anyagcsere nem lesz megjavítva, az illető vissza fog hízni. ha meg megvonod tőle a tápanyagokat/energiabevitelt, akkor akár éhen is halhat, sok-sok kilónyi, egészséges esetben ilyenkor felhasználásra kerülő tartalékkal a szervezetében. 

Gyuszk már prezentálta a részletes adatokat, csak lemaradtam róla? Érdekes lenne látni, mekkora és milyen összetételű kisebbség miatt hurrogjátok le azt az általánosító orvosi tanácsot, hogy a jó egészség érdekében az emberek végezzenek rendszeres testmozgást, és ne táplálják túl magukat.

:)

Engem csak a matematikára/fizikára hivatkozás zavar akkor, amikor rosszul használják. Az energiamegmaradás tény. Valóban ha egy ember nem kap energiaforrást, akkor fogyni kezd. Eddig tiszta és igaza van. És ha elég ideig él, akkor lefogy X kilót, amennyit kell. Kivéve, ha meghal előbb. Azért szükséges a kitétel, mert így már valóban matematikailag és fizikailag is helyes a megállapítás. Enélkül viszont nem az, úgyhogy ne hivatkozzon a fizikára, mert nem lesz különb a vakcina propagálóknál.

Félek, nem érted. Nincs örökmozgó.

Félek, sosem mondtam olyat, hogy örökmozgó létezne. Azt mondom, hogy egyes emberek anyagcseréje nem olyan jól működik mint a tiéd vagy az enyém, hanem beteg. Remélem a tudomány által elismert egyes betegségek létezését nem próbálod meg letagadni.

Ezért írtam, h kalória deficitben kell lennie ahhoz, hogy fogyjon. És írtam is, h vannak, akiknek ez nevetségesen kevés érték, de ilyenkor nézze a jó oldalát, keveset kell kajára költenie. :) De olyan nincs, h ha valaki nem eszik, akkor hízik. Vagy brutál módon vizesedik, de az megint egy másik orvosi gond, és észre lehet venni.

Viszont örökmozgó nem létezik. Az élet igazságtalan, van konditeremben 72kilós srác, aki 5e kalóriát eszik naponta, és nem tud nőni. Van, aki 1500 kalóriától kezd el fogyni. Ez van, ilyen az élet. Viszont ha valaki kalória deficitben van, az fogyni fog, azt garantálom, nincs olyan hormonzavar, ami az energiamegmaradás törvényét cáfolná.

Te azzal a feltételezéssel élsz, hogy normálisan működik az anyagcsere, azaz a bevitt, de fel nem használt motyótól fog hízni. Egy rosszul működő anyagcsere esetén ez sajnos nem így van - nagyon sok körülménytől függ, hogy a bevitt energiát felhasználja vagy beépíti/elraktározza a szervezet - hibás működés esetén elraktározza akkor is, ha máshol szükség lenne rá, és a legtöbb esetben az ilyen "raktárak" visszabontása sem működik. Rosszabb esetben sehogyan sem. 

Ez nekem ismerős. Nálam is ez van, amikor kb zéró mozgást végzek, vagyis nem mozdulok ki a házból. Amint legalább fél órát sétálok, vagy csak simán a nap folyamán elosztva csinálok min 3 különböző alkalommal, min 10 gugolást, már akkor sincs így. Ehhez hozzájön a folyadék bevitel. Ha keveset iszom, sokszor a szomjúságra evéssel reagálok, tévesen.

Amikor odafigyelek, semmi bajom nincs, de amikor a stressz elviszi a fókuszt, akkor ezeket elbaszom.

Az emberi fiziológia, emészteés szimplán nem így működik, sajnálom. Olyan nincs, h a szervezet lebontja a bevitt kalóriákat, beteszi zsírba, majd onnan nem használja fel. Megemészted, bekerül a tápanyag a véráramba, glikogén raktárakat feltöti a szervezet maxra, a többi megy zsírraktárba.

Ha bármi beépül, akkor az már a felesleg, azaz többet vitt be, mint amennyire szüksége volt. Ennek egyszerű a jele, a mérlegen nő a mutatott szám. Egyszerű a megoldás is: kevesebb kalóriát kell bevinni.

Ebben teljesen igaza van - nem is ertem, mit lehet ezen megsertodni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Egy orvosceleb mondja celeb minsőégben. Egy ovos eleve akkor ad csak tanácsot, ha kérik tőle, és ezt ráadáasul titokban is tartja. 

Zacher tehát celebként akart egy kis bodyshaminggel újabb 15 perc hírnevet magának, persze már megint az orvosi köpönyébe bújva - és össze is jött neki.

Nehéz lehet feldolgoznia, hogy a járvány elmúlt és azóta a kutyát nem érdekli, hogy miről dumál.

Talán a dagadt Orbánozással tud még klikkeket hajtani a megbízóknak.

 

A gond ezzel csak az, hogy Viktorral kezdett ki, aki meg nem az irgalmasságáról híres. Könnyen előfordulhat, hogy elkövetkező éveiben a kórház éjszakai ügyeletén fogja majd osztani az észt.

A forró vízben megfözött béka esete. A békát beteszik egy hideg vízzel teli fazékba  és lassan melegítik. Szép lassan hozzászokik a 30, 40, majd 50 fokos vízhez, mert nem érzékeli a változást. A végén persze megfő.

Ha az ember has-körmérete naponta csak 0.1 mm-rel lesz nagyobb, azt nem veszi észre, amikor a tükör elé áll reggelente.

[pol] hiányzik. Kérlek pótold. Nem olyan nehéz.

A politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered. A politika szó magyar jelentése: közélet, ez értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat. A politikával, közélettel, annak jelenségeivel foglalkozik a politikatudomány.

Ez politika.

trey @ gépház

Ez esetben a címzett van eltévesztve: ha Orbán lefogyna szerintem nem jelentene semmit az átlag magyar hétköznapi életvitelére. A téma szerintem is rendkívül fontos, de ahogyan felvetésre került az szerintem több szempontból is káros:

  • egy olyan témát amiben egységesen kellene fellépni hoz be a rendkívül polarizált politikai színtérre ( bár a próbálkozás nem új, Karácsony már hasonlóan ízléses keretek között megoldotta ezt a kampány során).
  • érdemi megoldást vagy ahhoz vezető utat nem is említ: pl lehetne mindenki láncdohányos az is segít a fogyásban csak épp az egészségre rendkívül káros (csak, hogy a megszólalóhoz kapcsolódót említsek)

Orbán fogyása egy tök jó példa is tud lenni azok számára, akik nyugtatják magukat, hogy "nem gond a plusz 30 kiló felesleg, Orbánnak is van, mégse aggódik miatta.". Ha azt látják, hogy Orbán is komolyan veszi egy orvos életmódot érintő tanácsait, mert egészségügyi probléma lehet/van belőle, akkor talán az országban sokan mások is így tesznek. Tudod, példamutatás. Olyan emberek csinálják, akikre mások hallgatnak. Orbán ilyen.

Én hullámokban felkapok egy tízest. Volt, hogy többet is. Az ilyen időszakokban túl vagyok terhelve és nem marad erőm mozogni. Tudom, hogy ez hülyeség, mert ha mozgással kezdek, akkor idővel több mindenre lesz erőm. Ha meg nem mozgok, akkor idővel kevesebbre marad erőm. Ennek ellenére mégis csinálom. Most pont egy tudatos időszakom kezdődött el. Ilyenkor leszarom, hogy enni akarok, mert felteszem magamnak a kérdést: üres a hasam? Tényleg éhes vagyok? Nem. Akkor nem eszem.  Ez a kontroll tűnik el a stressz szint felemelkedésével.

Kávénak nekem sajna kb nincs hatása. Mikor messzire kell kocsikáznom, és érzem, h kellene némi élénkítő, akkor 3 duplát szoktam venni a kúton, ennek érzem a hatását kb 1 órát.

Egy ideig kávéztam reggel is, de rájöttem, h nettó pénzkidobás. Az ízét szeretem, de ennyi. Mikor este 7-kor edzésből hazajövök, akkor vacsi után iszok egyet, de én gyakorlatilag rögtön le tudok utána feküdni aludni.

Bort szimplán nem szeretem. Igazából nincs olyan alkohol, amit szivesen innék. Nem is ízlik, plusz tönkreveri a hormon szintem, nem megy az edzés, rákkeltő, és teli van üres kalóriával.

Ez esetben a címzett van eltévesztve: ha Orbán lefogyna szerintem nem jelentene semmit az átlag magyar hétköznapi életvitelére.

A nagy számok törvénye alapján de. Nyilván nem fog mindenki azonnal lefogyni, de a billegőknek adhat lökést. Mint amikor 0.25%-kal növelik az alapkamatot, nem tapos azonnal a fékbe a teljes gazdaság, de egy icipicit rostálja már a mezőnyt.

egy olyan témát amiben egységesen kellene fellépni hoz be a rendkívül polarizált politikai színtérre 

Mert ott van olyan minta, akire sok ember felnéz. Orbán egy influencer, a miniszterelnöki szerepén kívül is, akár tetszik, akár nem.

érdemi megoldást [...]: pl lehetne mindenki láncdohányos

Hogy micsoda? :D

> érdemi megoldást [...]: pl lehetne mindenki láncdohányos

Hogy micsoda? :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Cigarette_smoking_for_weight_loss

Gondoltam a probléma felvető személye és a probléma felvetés módja kapcsán hozok egy kapcsolt (bár ugye abszurd, de illő) javaslatot :).

A Zachert is utálom, de ebben most igaza van.

Én is, és szerintem is, meg valószínűleg Oregonnak is a stresszevéssel. Az más kérdés, hogy ennyi idő után, valamit ki kellett volna rá találni. Mert 1. a probléma észlelése. 2.a probléma okának felderítése. 3. a kiváltó okok megszüntetése(vagy a reakció más irányba /kevésbé egészségtelen/ terelése. Az első kettőt biztosan megtették. Megszüntetni biztos nem tudják, a más irányú levezetésre kellene valamit kitalálni a környezetének,  és a valószínű ellenkezés ellenére végig vinni. Csak ki az aki meri?  ....(lásd Sztálin és az orvosok)

Zacher ostoba: nem Orbán fogyik, azt is a strómanja csinálja helyette. Mészáros szerintem legalább egy 20-ast de inkább 30-at ledobott mióta együtt van Andival.

Pont úgy néz ki mint a szavazói, nincs itt semmi látnivaló.

sudo mount -o ro /hup.hu