Telefon vásárlás a Rejoy-tól.

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy vett-e valaki közületek telót a Rejoy-tól, illetve mik a tapasztalatai? Egy Iphone XS 64 GB-ot szeretnék venni. A Facebook Marketplace-en vannak 90-100 ezer körül. A Rejoy oldalán 130 egy "kiváló" állapotú. Adnak rá 2 év garit, és vissza lehet küldeni 100 napig.  Megéri ez a 30ezer pluszt?

Az akkuról ezt írják:

"A Rejoynál minden egyes iPhone akkumulátorát külön teszteljük. Ha az akkumulátor állapota 85% alá csökken, kicseréljük. Ha az akkumulátor állapota ≥85%, működési kapacitása optimális. A Rejoy által 2022-ben értékesített iPhone-ok átlagos akkumulátorkapacitása 94%. Ha szeretnéd, hogy telefonod egy új akkumulátorral a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, azt az oldal felső részén tudod jelezni."

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 01. 22., v – 11:42

Helló,

én most karácsonykor vettem 3 készüléket tőlük, két S10 és egy S20Fe -t. 

A két S10 újszerűnek volt írva az S20 pedig kiváló. Mindhárom készülék kvázi vadonatújnak néz ki, egyiken sincs semmiféle karc vagy bármi nyom, hogy nem bontatlan készülék.
A különbség a készülékek állapotában az az akku kapacitás, az újszerű állapottal jelöltek 92 és 95% -ak a kiváló pedig 86%.
Persze az, hogy már egyik készülékre sem lesz több gyári frissítés fáj egy picit, de gyerekeknek jó így is, meg majd lesz rá valami custom rom és 1-2-3 évig kiszolgálja őket.

Tehát. én azt mondom, hogy bátrabban megveheted tőlük mint Ali-tól a nagykörúton tényleg azt kapod amire amúgy számítasz (én még jobbat is) és szerintem a garanciával se lesz baj, ha kelleni fog.

Üdv,

Klai

Szerkesztve: 2023. 01. 22., v – 12:54

Én egy Iphone SE2020-at rendeltem.

Ránézésre újnak tűnt (újszerűt választottam azt hiszem), 90%-os akkuval jött.

Ellenben fél órán belül küldtem vissza, a beszéd hangszórója hibás volt. Ennyit a 30 pontos tesztelésről....

A futár jött a hibás készülékért másnap, pénzt 14 nap múlva visszadták (ennyit ígérnek). Ilyen szempontból korrektek.

Választhattam volna cserét, de mivel sürgősen kellett és a csere is 14 nap ezért elálltam.

Soha nem volt szifonom, egesz gyarto blacklisten van.

Androidon neha szoktam, jellemzoen beesik heti 2-3 hivas. Jobban orulnek, ha nem lenne, de van olyan ismerosom (ill. olyan helyzet), amikor ez a legjobb megoldas.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Igen, ez elég bosszantó tud lenni. Öcsém egy procival járta meg más kereskedőnél, az is "agyontesztelt" újracsomagolt volt. DOA-ra az volt a válaszuk, hogy az majd szépen végigmegy a garanciás ügyintézésen. Elállt a vásárlástól.

A DOA processz normálisan sűrű bocsánatkérés közepette, azonnali cseretermék küldésével kéne működjön.

Én is kinéztem most egy készüléket az oldalukon. Fingers crossed :)

Hamarabb vennék hardveraprón. Pont annyival olcsóbb, amennyivel nagyobb a kockázat.

Korábban magam is nézegettem. Számomra az lett a konklúzió, hogy egy kiváló minősítésű telefon a rejoy-os árnál már nem sokkal drágább újonan.