Érdekes SIP hívások

Fórumok

Sziasztok!

Van az ePhone-nál egy telefonszámom, most alakult úgy, hogy használnom is kell. Van egy Grandstream GXP2000 készülék, amin beállítottam a SIP adatokat, megfelelően be is regisztrál, működik mind a bejövő, mind a kimenő hívás, eddig ez OK.

Viszont időnként befut olyan hívás, amit ha felveszek, akkor süket csönd van csak, valamint ránézésre sem valid számokat jelez ki a készülék: néha nagyon hosszú szám van, de legtöbbször 100-ast ír ki. Volt olyan is, hogy azt írta ki: sipvicious (100). Ez utóbbira rákerestem és valami olyasmit ír ki, hogy ez egy security alkalmazás, amellyel SIP sebezhetőséget keresnek.
Ezek a hívások nem veszik figyelembe az ePhone-nál levő beállításaimat: úgy van beállítva nekem, hogy ha nincs az eszközöm beregisztrálva (estére mindig kihúzom), akkor legyen átirányítva a mobilomra, de ezek a hívások ott nem jelennek meg.

Ha ezeket a hívásokat tényleg SIP sebezhetőséget keres, ki futtatja? Tud nekem valaki erről mesélni?

Gábor

Hozzászólások

Először, állítsd be hogy a telefon csak a regisztrált központtól fogadjon hívásokat.

Másodszor kapcsold ki az upnp-t.

Fedora 38, Thinkpad x280

Javasolt tűzfalazni, hogy a hálózati forgalom, és csak a szolgáltató megfelelő eszközei felől jöjjön. E mellett a készüléken szintén korlátozni a valid túloldali IP-ket, és ahogy írták, ezen belül is a regisztrált központra korlátozni (bár a regisztráció egy dolog, a média jöhet másik végpontról, de ezt meg kell beszélniük authentikált formában).

Grandstream. Hejj, mikor a szakik úgy hagyták az ilyen márkájú telefonközpontot, hogy kapásból fel lehetett nyomni és soroztak a külföldi hívások a téli szünetben :D , szerencsére időben szólt a szolgáltató, na akkor kellett beleásnom magam jobban a VoIP-ba.