Playstation kontroller Xbox kontroller, melyik a strapabíróbb?

Fórumok

Melyik eredeti konzol kontroller bírja jobban a gyűrődést? A Playstation kontrollerei vagy az Xbox kontrollerek? 

Hozzászólások

4 fiam van. A kisebbek néha dobálják, és ha nem tetszik amit a másik csinált, azzal verik egymást. Jelenleg többek között emiatt is konzol/játékmegvonás van.

Tapasztalatok:

360 kontrollerei hamar tönkremennek (a ravasz feletti gombok erős nyomásra behajlanak, nehezen javítható) a joyok nem bírják a püfölést, de a váza erős (ezeket használtan vettem).

One kontrollerek viszonylag strapabíróak egyelőre minden gomb működik rajtuk (újként vettem őket, PC-hez, de kevesebbet voltak használva mint a 360 kontrollerek)

DS4 v1 v2 vegyesen: használtan vettem meg újat is. A joy gyenge pont itt is, az egyik driftel, a másiknak a rugója nem működik, de funkcionálisan jó (nem áll vissza középre) a váza erős, de illesztések hajlamosak elmozdulni

Amúgy most már a dobálós korszak kezd elmúlni, az egymásnak odaverés ami épp kéznél van, félek sosem múlik el.

Szerkesztve: 2022. 09. 04., v – 09:26

Nekunk 2 darab xbox (360) controller van ket gyerek mellett allja a sarat :) Immar 4 eve.

Az Xbox 360 kontroller nem alternatíva, mert bluetooth kapcsolódás nélkül sajnos nem használható Android eszközökkel. A hozzá beszerezhető usb vevő pedig nem az elvárt kiosztásnak megfelelően működik Android-on,  a jobb joy például egér-trackpointként funkcionál. Ráadásul elfoglalja az usb portot. Hub kellene hozzá. 

Géphez 10 éve használom a 360 vezetékes kontrollert és még bírja a strapát, pedig nem volt kímélve. Madzagon székkel átrongyolás heti rutinnal történik akarva akaratlan, koppant is párszor amikor épp úgy alakult hogy le kell esni az asztalról. Ennek ellenére tökéletesen teszi a dolgát.

Amúgy vezeték nélküliekkel kapcsolatban hosszú távon: Boxéban tudsz aksit cserélni, 2 standard cerka, ps kontrollerek beépített aksi miatt gyárilag halálra/madzagos létre vannak ítélve.

Sajat tapasztalat alapjan a PS3 ill PS4 kontrollerek strapabirok, mig az Xbox One kontrollerek gyakrabban halalznak el (drift).

Az első Xbox megjelenése óta mindig az aktuális modell van a háznál, semmi panaszom nincs.

sudo mount -o ro /hup.hu

Nem tapasztaltam, mert megjelent az one és elajándékoztam a 360 at. Sajnos az első modellem volt NO HDMI, meg volt törve és a kedvenc coin up vagy valami hasonló nevű MAME emulátoron toltam a játékteremi klasszikusokat.

 

szerk: a sima xboxról beszéltem, a 360 is ajándék lett mai napig megy és van hdmi :)

sudo mount -o ro /hup.hu

Nem tudom , hogy hasznos info -e de az xbox elite kontrollerek mind szinte hibasak gyarilag, azokat keruljed :)

Szerkesztve: 2022. 09. 06., k – 14:48

XBOX 4 éve 4 db mind működik, eleg strapas hasznalat után, extrem (pl. falhoz,földhöz nem volt vágva) hasznalat nem volt

Baratom PS 3 (kb 8 kontroller kihalt) , PS 4 (bírja) ugyanaz az 1 gyerkőc hasznalja.

Szijártó Zoltán
Aki tud az alkot, aki nem tud az csak szövegel.