Konica Minolta bizhub c224e papírméret érzékelő problémája

Fórumok

Sziasztok!

Fent nevezett nyomtató 1. tálcájának papírméret érzékelője egyik napról a másikra A4 méret helyett 8 1/2×11 méretre váltott, ennek eredményeképpen ebbe a tálcába nem is hajlandó nyomtatni, ha A4-es papír van beletéve. Automatikusan lép a következő tálcá(k)ra, és ha azokban nincs papír, akkor hibával leáll a nyomtatás (a hiba az, hogy az utoljára próbált tálca üres).

Túl sok mindent nem találtam ezzel a problémával kapcsolatban, de ezen az oldalon (https://www.copytechnet.com/forums/konica-minolta/104963-how-get-a4-ins…) említik, hogy az érzékelő vezetéke szakadhatott el, vagy sérült meg a nyitogatás miatt.

Van bárkinek információja arról, hogy milyen költség lehet egy ilyen vezeték cseréje? Cserélhető egyáltalán? Egyáltalán ez a magyar neve (papírméret érzékelő vezeték), mert így semmit nem találtam róla?
Őszintén szólva lövésem sincs mi ez az alkatrész, cserélni sem én szeretném, de amíg a szervizes ránéz, addig is jó lenne tudni a fentebb említett pár apróságot erről a cuccról... ...tényleg csak kíváncsiságból.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Hozzászólások

Mindegy mi a neve, úgysem te javítod. Lehet ott sokminden. A szenzorok egy része igen érzékeny mechanikus cucc, a másik fele optikai. Lehet a szenzor hibája is, akár az is lehet, hogy csak elkoszolódott de lehet kontakthiba, megtört kábel is. Én a jelenlegi tapasztalataink alapján azt mondom, hogy a javítás 100.000 Ft alatt lesz, az alkatrészre valószínűleg heteket, ha nem hónapokat kell várni. Saccra amúgy ilyen 20-30 ropiból meglesz munkadíjjal együtt de nem merek ilyen alacsonyat írni látatlanban, nehogy utána rám mutogassanak :D

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...