Találtam egy Revolut kártyát, mit csináljak vele?

Egy OTP bankkártya esetén bevinném a legközelebbi OTP fiókba és a bank majd értesíti az ügyfelét, gondolom. Revolutnak viszont nincs bankfiókja, és a tulajdonosa sem szeretne gondolom Vilniusba vagy Londonba utazni érte. Ilyenkor mi a teendő? 

Hozzászólások

Vidd be a rendőrségre vagy vágd szét és dobd ki. Valószínűleg már rég letiltotta a gazdája.

nem csak ezért jár nekik egyébként... A sztori egyébként annyi, hogy anno a mobiltárca kapcsán nyitni kellett náluk számlát, amihez járt fizikai kártya is (10+ év után mentem vissza ideiglenesen hozzájuk, számomra meglepő módon ott volt az összes historikus adatom az ügyintéző előtt, a korábbi ügyfélkapcsolat megszüntetése után tizenpár évvel).
Na ezt a kártyát sikerült az első adandó alkalommal elszórni valahol, és annak rendje és módja szerint egy ATM "elnyelte", amikor próbálkoztak vele. Ezt a kártyát simán visszaadták volna, én meg köszöntem szépen, és nem kértem - a telefonos ügyfélszolgálatos hölgy meg csodálkozott, hogy miért...

En ugy ertelmeztem, hogy

  1. Elhagyta
  2. Megtalalta egy nem tul becsuletes es raadasul hulye megtalalo
  3. A hulye megtalalo tobbszor elrontott a PIN-t, az ATM azt igy beszippantotta
  4. OTP-s kezelo kivette az ATM-bol
  5. Masik OTP ugyintezo "resetelte", hogy ujra ervenyes legyen es visszaadhassa
  6. Harmadik OTP alkalmazott meglepodott, hogy Zeller gondolt arra is, hogy valaki megjegyezhette rajta a szamsorokat es ezert masik szamsorral uj kartyat kert.

Fixme Zeller, ha rosszul ertelmeztem.

Mondjuk itt takarékb kötelező jelleggel bevezette a 3ds használatát VISA-nál ami sms autentikációt és előre egyeztetett saját pin kódot is elvár online fizetések esetében, habár rapszodikusan működik a dolog - hol kéri, hol nem. Nem jöttem még rá, mitől függ de valoszinüsitem valami értékhatár triggerelheti.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem egészen. :)

Nagyon sok mindentől függ, hogy kell-e. Ebből a bank az egyik. De pl. tokenes fizetésnél a kereskedő is beleszólhat: mindenképpen kéri, inkább kéri (de a bankra bízza), mindegy/undefined, vagy inkább nem kéri (de akkor a kereskedőé a felelősség)

Én pár hónapja egy tesco önkiszolgáló kártyás terminálban felejtettem (beledugósan kell fizetni, mert elromlott az érintőkéje). Elpostázták az OTPnek, aki meg szólt hogy az ország másik felén átvehető az xy bankfiókban. De nem irták, meddig lesz ott. Most már ott marad, úgyis csak digitálisan használom, az is kimerül a revolut topupban. :)

Ismerősöm járt úgy néhány éve, hogy az orra előtt újraindult az OTP ATM és boot során azzal kezdte, hogy lenyelte a kártyát (ami oké persze).
...aztán kiküldték a "számlavezető bank"-jának a kártyát, hogy ott átveheti... nem tudom, mi ez a hülyeség még ennyi idő távlatából (talán 5 éve történt, lehet, kicsit több is, nem tudom, most is így megy-e), de ez nála az ország másik felének egy kis fiókját jelentette... onnan kellett átkérnie gyakorlatilag abba a bankfiókba, ami előtti ATM lenyelte a kártyát - és várni, amíg az egész folyamat lezajlik...

Sok éve nekem is volt ott számlám, városon belül az egyik fiókban nyitva... utána módosítani szerettem volna valamit a város egy másik fiókjában, és azt mondták, ők nem tudják megcsinálni, menjek el a "számlavezető bank"-omba, és ott tudnak segíteni... és "átjelentkezni" másik fiókba nem hagytak.
Később felújították az adott épületet, akkor elgondolkoztam, ezt vajon hogyan oldják most meg. :)

Jóval a saját esetem után hallottam a bankkártya-lenyeléses problémát és csaptam a fejemhez, hogy még mindig ez a módi... remélem, már nem így működik.

A zótépé... Valamikor a '90-es évek második felében... Miskolcon dolgozva ott nyitottam számlát, budapesti utamon kp.-re volt szükség, úgyhogy a Keleti pu.-hoz közeli fiókba besétáltam (ATM akkor még nagyon kevés volt), hogy kp.-t vegyek fel a számlámról. fiatal leányzó a pultnál, mondom, hogy mit szeretnék, mire visszakérdez, hogy hol vezetik a számlámat - mondom neki, hogy Miskolcon. "Az melyik megye?" jött a kérdés tőle... Felvilágosítottam, hogy bazmegye (nem így...), illetve azt is megjegyeztem, hogy a 19 megye és a megyeszékhelyek (akkoriban még) ismerete azért elvárható lenne...

Két-három héttel később ismét Budapest, ismét készpénzfelvétel, ismét ez az OTP-fiók. A pultnál most egy idősebb hölgy, a múltkori fiatal csaj hátul egy másik asztalnál körmölt valamit.
Készpénz felvét, hol vezetik, Miskolc... nyanya visszakérdez, hogy "Melyik megye?" - kis csaj felnéz, és röhög... Nyanya ingerülten kérdezi tőle: te meg mit nevetsz? - mire a csaj: majd a fiatalember elmondja...
Elmondtam. A megyét, és az "illene tudni"-t is...

 

Nekem az nem fér a fejembe hogy 2022ben ki a bánatos f.szt érdekel az hogy hol nyitottam a számlát amikor dugig van az ország otp fiókokkal (ami amúgy szintén egy felesleges környezetszennyezés, illene mindent digitálisan csinálni).

Nagyon ritkán (évi 1) megyek OTP-be, szóval annyira nem érdekel, de na.

Nekem egy ATM nyelte be még 2010 körül az OTP-s kártyámat. Az OTP visszaadta, de csak utólag tudtam meg (a telefonos ügyfélszolgálattól), hogy amikor megtalálták az ATM-ben, akkor le is tiltották a kártyát. Így vissza is adták, meg le is tiltották.

Nagy Péter

Revoutnal be lehet allitani, hogy online lehessen-e vele fizenti. Ha visszakapja a tulaj, beallitja, hogy online fizetesre ne fogadjak el, de boltban tudja hasznalni. Igy biztonsagos. Online fizeteshez pedig tud csinalni virtualis kartyat. Persze mapnapsag mar tok felesleges a fizikai kartya, csak akkor kell, ha lemerul a telefon:) 

mapnapsag mar tok felesleges a fizikai kartya, csak akkor kell, ha lemerul a telefon:) 

Nekem az elmúlt egy hónapban kétszer is le kellett húznom a kártyát, mert valamiért a chipet nem szerette a (két különböző) elfogadóhely. Mesélj, melyik Revolut-appot futtató okostelefon ennyire vékony?

Az NFC-mentes telefonokról nem is beszélve. Szóval van annak a fizikai kártyának néha előnye is, nem csak hátránya.

Fizettem nagyobb összeget Curve-n keresztül NFC-vel, de pl. Toyotánál kétszer lyukra futottam ezzel a megoldással, úgy, hogy többszöri próbálkozásra sem működött, és egyik esetben nem sokkal később vásároltam vele NFC-vel Penny-ben...
...viszont fizikai Curve kártyával be tudták terhelni, szóval nem tudom, mi volt a problémájuk NFC kapcsán (Curve ügyfélszolgálata sem tudta megmondani).

Másik érdekesség, hogy egyszer elkezdett nem működni az NFC fizetés... ügyfélszolgálat javaslata, hogy távolítsam el a kártyát Google Payből, és adjam hozzá újra... valóban ez megoldotta.

Az a problémájuk, hogy a kibocsátó - elfogadó - elfogadóhely háromszögben az összeg és a fizetési mód is lényeges, azaz nem minden fizetési mód alkalmas tetszőleges összeg kiegyenlítésére. Az NFC-s fizetésnél van egy limit (darabszám, összeg), ami után fizikai (chip, mágnescsík) kártyát igényel(het) a POS. Az eltávolít/hozzáad technikailag egy kártyacsere...

Értem, de... két alkalommal utasított vissza ugyanaz az elfogadóhely.
Valószínűleg az elfogadóhelynek nem tetszett valami, mivel a kibocsátó oldal nem látott problémát a tranzakcióval (vagy nem vették komolyan a kérdést).
Fizikai kártya esetén is érintésmentes fizetés történt egyébként, és biztosan nem szimplán az összeg volt a probléma.

Szimpla NFC fizetési limitbe belefutni pontosan ugyanazon a helyen fél vagy egy év távlatában nem tűnik túlságosan valószerűnek.

Nyilván az eltávolít/hozzáad a gyakorlatban kártyacsere - azt nem tudom, milyen jellegű információ volt, amiről elkezdtek elbeszélni egymás mellett...

Egyébként úgy tudom (javítsatok ki, ha nem), hogy fizikai kártya esetén kérhet bizonyos számú/összegű tranzakció esetén PIN-t, de telefonos NFC esetén nem (ott azonosítod magad a készüléken).
Lehet az is, hogy itt van a kutya elásva.

bankkártyával se foglalkozik a rendőrség...személyivel is szépen átküld a kormányablakhoz:

"Mit kell tenni, ha valaki

  • útlevele
  • személyazonosító igazolványa
  • vezetői engedélye
  • lakcímigazolványa

elvész, eltulajdonítják vagy megsemmisül?

Köteles azt haladéktalanul, de legkésőbb a tudomására jutástól számított három munkanapon belül bejelenteni:

Ez nekem új, köszi. Tehát ha este látok egy elhagyott okmányt, akkor nem célszerű észrevennem, mert a következő munkanapon kezdhetek azzal, hogy hol van illetékes jegyző/hivatal akármi, és zarándokolhatok el oda, hogy leadjam. Bár ha azt nézem, lassan a helyi jegyzőt könnyebb lesz megtalálni, mint a legközelebbi rendőrt...

+1

Borzasztó ez a virtue signalling. Nyilván ugyanolyan fontos segíteni egy elájult járókelőn, mint hazaküldeni egy rég letiltott, használhatatlan műanyagdarabot.

szerk: hacsak nem a szemetelés és a környezetvédelem aspektusára gondolt a költő, mert akkor tényleg az a helyes lépés, hogy elhelyezed a bankkártyát a legközelebbi kommunális hulladékgyűjtőben

Milyen ATM volt? Mert normál esetben a kártya eltávolítása _után_ adja ki a készpénzt, illetve ha nem, akkor pár perc után behúzza, "elveszi" az otthagyott kártyát. Igaz, onnantól kezdve az ATM üzemeltetői tudják csak kiszedni, jegyzőkönyv, miegyéb mellett. (De ott prompt nem fogja visszakapni a kártyabirtokos...)

Mint ahogy szokta a FB "népe". Előlapi és hátlapi fotóval az összes adattal, tedd közé, hogy találtad ezt a kártyát. :-) :-) :-)

Megtaláltam Kovács János Pipacs utca 1 szám alatti lakos pénztárcáját, benne 500ezer forinttal és 1000 euróval. Küldeném neki a Ha én gazdag lennék című dalt ;)

Megtaláltam gyurcsány ferenc XII. kerületi Kurva Gazdag környék 1.  szám alatti lakos pénztárcáját, benne 500 Milliárd euro készpénz, a Motim kádkőgyár megvásárlásara apró piroska bankelnök, gyengébbek kedvéért dobrev klára anyja,   által intézett, fedezet nélküli -  pontosabban a fedezet  MAGA a megvásároni kívánt gyár volt, a MAGYAR!!!!!!!!!! adófizetől pénzén,  - állami bankhitel címén intézett adósságlevelét.

Küldeném neki a Ha én gazdag lennék című dalt, a magyaroknak meg a : EZT érdemlitek, amiért még most sincs gyurcsány börtönben című dalt.

"a fedezet  MAGA a megvásároni kívánt gyár volt" - Mint amikor lakást veszel jelzáloghitelből. Mi ebben a gond?
"amiért még most sincs gyurcsány börtönben" - nomostan ezen elég sokat tornáztak Fingdesz-es oldalon, de csak erőlködésre futotta... vagy lehet, hogy ha borulna a bili, rájuk is bőven fröccsenne annak nem igazán kellemes tartalmából...?

Vegyél valami szépet magadnak Amazonon. (Irónia, ne tedd!)

Egyébként kompromittált kártyát korrekt helyen már nem használnak újra, szóval ha rendes akarsz lenni akkor vágd szét és dobd ki. A Revolut küld majd neki másikat, aminek nem tudják idegenek a sorszám+lejárat adatait, mert sajnos ha ügyes vagy még mindig lehet simán ez alapján vásárolni 3D secure, PIN és minden egyéb nélkül is.

Micsoda viták bontakoztak itt ki. Olló apró darabokra és szelektiv kuka. A tulajt valszeg úgyse találod meg, és kap másikat a revoluttól.

A lényeg hogy senki ne lopja el róla se a mágnescsikot (copyzható!) se a hátsó feléről a kódot. Értem én hogy ezeket le lehet tiltani, de ha már elkutyultuk a kártyát, akkor az kompromittálódott és kész. Senki se szeret a pénze vagy a credentialjai után loholni.

Sokkal egyszerűbb úgy feltenni ezt a kérdést, hogy ha valaki megtalálná az én kártyámat, mit szeretnék, hogy csináljon vele...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nekem meg benyelte a fém Revolut kártyámat egy ATM Várnában. Nem azt találtad meg? :)